Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 12:39:34
|
|
|
|
jance
|
Dobar dan zelim. Bebuska zaspala, konacno u svom kreveticu a ja sela da jedem. Cekam da mi se jave iz banke za kredit. Bila sam jutros kod kardiologa. Taj covek radi 45min po pacijentu! Imala zakazano u 8, prosla u pola 10. Nisi siguran da li da budes srecan sto je tako temeljan ili da sizis jer razvlaci. Ujutru mi na ekg-u izmerise gornji pritisak 140 pa sam se uplasila najstrasnije, reko sta je sad ovo? Kad sam mu rekla uopste se nije potreso. Kaze desava se, ujutru je pritisak uglavnom visi, ako nije takav stalno i tokom celog dana onda nista... EKG mi odlican, krv i ostale analize savrseni, kaze on nema brige. Dobila sam zamenu za lek za tahikardiju, neki novi koji navodno ne steti astmaticarima. Mada nije meni ni onaj prosli stetio, stavise bas mi je bilo dobro od njega, spavala sam ko top! Bio je vrhunski raspolozen za pricu, tako da sam izvukla sve informacije koje su mi trebale i sta me je mucilo... pre svega to sto mi je mama umrla od infarkta sa 47 i da li taj nasledni faktor utice... kaze on pa zato smo tu i zato se kontrolisete i zato pricamo da se to Vama nebi desilo.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 12:46:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Jance, baš je mlada bila baš mi je žao... Ja nikako da zakažem kod interniste. Porodična istorija, što se srca tiče, nije sjajna. Ja sve guram mm da se kontroliše a o sebi ne razmišljam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 13:33:00
|
|
|
|
smeško
|
E sad, Jess bi to mnogo bolje znala. Brufen je u mnogim zemljama izbacen iz svakodnevne upotrebe. Tako su mi rekli na IMD i da je on prvenstveno lek za kostano-zglobni sistem. Paracetamol za bebe je mnogo sigurniji. Ne znam koliko je to tacno, to su bile reci hirurga. To sto T brzo raste ne znaci da ne deluje, barem kod nas nije tako. Nekada deca budu vruca i sa 37,3. Prvo je izmeri, pa onda odluci o sirupu. Pisem ti, Pari, onako kako ja razmisljam, mozda ti pomogne. Davanje sirupa posle par sati na 37 sa nesto moze odvesti bebe i u hipotermiju, jer im centar za termoregulaciju nije dovoljno razvijen. Takodje, to nisu bombonice, pa im dajemo da bi bilo lakse, neke stvari se moraju i pregurati. I ono sto kod mene presudi u ovim ,,ranijim" satima je to sto ,,cuvam" broj doza za vece. Ako dajes na cetiri sata, u nekom momentu vise neces smeti, jer ces prekoraciti dozvoljenu dnevnu dozu. A gadno je kada se to desi uvece, kada T po pravilu bude visa. Ne znam koliko sam ti pomogla, ali nemate toliko visoku T da joj dajes na cetiri sata. Ne znam. Napisace i druge mame kako se one nose sa tim. Ja mislim da je meni T najstresniji deo svake infekcije.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 13:38:19
|
|
|
|
Ana RR
|
Smeško, slažem se sa tobom. DEfinitivno mrzim temperaturu i gledam uvek uveče da je pokriven jer njemu jako brzo temp skače na preko 40 a užasno teško se obara. Pari, kada se budeš vraćala iz USA, obavezno ponesi Tylenol sirupe za decu, moj Marko je fantastično reagovao na njih. Serviser nam dolazi tek u utorak. Bem ti frižider. Sad sam odnela iz friza kod sveki u zamrzivač a donećemo kod nas neki malecni frižider u koji ne znam šta će stati
< Poruku je uredio Ana RR -- 12.4.2019 13:39:24 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 13:45:54
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
E da da smesko.je u pravu. Ja sam nedavno i napisala preko dana ne dam cesto lek jer mi je na ocima i sto kaze cuvam dozu za uvece. Tako da ako nije alarmantno te niske temp preko dana ne skidam. Eto nisam to naglasila. Izes ga preko dana se izdrzi i njihovo kenjkanne i nervoza ali nocu dam pogotovo jer moja deca ne mogu da spavaju pod temp
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 14:08:58
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Smesko,ne radi se o tome da li brzo spadne temperatura,nego uopšte ne spadne kad joj dam Paracetamol. Kao da ga nije ni popila.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 14:19:08
|
|
|
|
smeško
|
Ma znam, Ico. Ne mislim kada uopste ne pada. Nemam pojma, odes kod tri lekara, cujes cetiri razlicita misljenja.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 14:35:16
|
|
|
|
jess021
|
Slazem se za Ibuprofen da nije bas najbezbedniji, ali je nekad neophodan. Na 4 sata kombinacije ne moze da se prekoraci doza, ali istina je za losu termorugalciju ali ona se obicno javi nakon sto virus prodje.Radi se o tome da ima.od njega vise koristi nego stete. Mislim od Brufena. Ivana, pa ne mozes samo davati Brufen?! Mislim mozes ali na razmak od minimum 6 sati. Ana, sta je taj kanadski sirup po sastavu?
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:08:37
|
|
|
|
pari
|
Hvala vam puno na savetima! Posle sisanja joj je bilo bolje tako da joj nisam ništa davala,a ni ne bih pre nego prođu 4h min. Bile smo napolju, ona baš lepo odspavala...e sad,da li je to ok,nemam pojma...ja se vodim time da je vazduh dobar...Jela je sad ručak... Kako ste mame?deca?
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:22:15
|
|
|
|
pari
|
Sad ima 38 :(
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:23:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Evo imamo temu Temperatura Dezurala sam na probnom prijemnom. Sad smo rucali. Vodim S kod logopeda. Vratila nam se logoped sa porodiljskog. Posle cemo na druzenje. Hvala Bogu da je petak. Jess i Pari da deca budu zdrava
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:36:09
|
|
|
|
smeško
|
Ja ne skidam 38, cak ni M. Kako je prosla proba, Sanjice? Ja cekam da se J probudi, kao za inat spava vec dva sata.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:37:48
|
|
|
|
smeško
|
Da dopunim komentar, ne akidam danju. Pre spavanja da, jer ako se uspava onda sledi plakanje zbog sirupa ako poraste T. Sanjice i nas logoped je na trudnickom.😀 Srecom, M je sam naucio da izgovori R.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:45:06
|
|
|
|
pari
|
Praticu jos malo...A da li je ok ici napolje sa njom?
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:46:14
|
|
|
|
smeško
|
Rekli nam da moze ako nema vetra.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:46:51
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jess,pokusala sam par puta da kombinujem sa Paracetamolom ali kazem nista ne deluje tako da ga ni ne dajem. Skidam temperaturu kupanjem,vlaznim krpama i Brufenom.. Ako je frka nocu dam joj Brufen i na pet sati. Danju joj dajem samo ako je jako visoka ili ako vidim da se muči. U suštini,izbegavam danju da joj dajem sirup.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 15:49:23
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: smeško Ja ne skidam 38, cak ni M. Kako je prosla proba, Sanjice? Ja cekam da se J probudi, kao za inat spava vec dva sata. Smesko, proste zadatke su im dali iz matematike. Sad bi se Ljisa krstils Nasa se vratila. Mi imamo cesto R, ali se nekad izgubi. Jos malo da vezbamo.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 16:15:56
|
|
|
|
Maraj
|
Dan mame Ne stigoh od jutros da pisem. Sad nabrzaka iscitah... Pari ja isto tusiram L. Tako mu oborim T i krompir u carapama zo mu pomaze sa brufenom. Paracetamol isto L ne obara T. Ali tebi je T mala. Trebalo bi da joj obori T. Ja danas imam jednog Spajdermena u kuci koji se vise ne zove Lazar Prala sam pre neki dan sorc za kupanje (sa likom spajdermena) L je fasciniran. Evo celo jutro je u tom sorcu i lepi se po kuci , sto po zidu, sto po podu. Kaze da se vise ne zove Lazar
< Poruku je uredio Maraj -- 12.4.2019 16:16:36 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 16:54:38
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Ana, sta je taj kanadski sirup po sastavu? Jess, sadrži acetaminophen (paracetamol) ali kada uporediš sa našim, jača je doza (160mg na 5ml, dok je kod nas 120mg na 5ml).
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 17:00:33
|
|
|
|
pari
|
I posle sat vremena od paracetamola je vruca i dalje...kenjkava prilicno...sve vreme je drzim,ljuljam...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 17:45:01
|
|
|
|
emicaa
|
Mame kako ste Pari kakvo je stanje? Ja isla po D,super je se provela.Bas je pod utiscima.Ja sm stvarno mislila da cu morati prije po nju.Kaze ta mama kad sam otisla da je stvarno super bila.Sad je otisla sa babom i djedom kod rodjaka.Uglavnom cijeli dan nije kuci 😂
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 17:56:58
|
|
|
|
Maraj
|
Pari jesu li joj tople ruke i noge? Jesi li je stavila u kadicu sa vodom?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 18:09:50
|
|
|
|
vonavoj
|
Pari.koliko joj ml das,koliko ima kg,i to je bitno..moji slabo reaguju na paracetamol
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 18:25:21
|
|
|
|
pari
|
Ja dam pola od težine...a ons je sitna, to je 4ml. Sad je bolje iako kenjkava i topla i dalje. Pre 1h imala 38.3. Sad ću da izmerim opet.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 12.4.2019 20:10:19
|
|
|
|
Ana RR
|
Naš frižider proradio odnela sve iz friza kod sveki u zamrzivač, mm i ja doneli neki mali frižider koji nam stoji u suterenu da imamo kada smo napolju, pa ga je mm detaljno čistio i prao, ja prebacila hranu pa čekala da mm prebriše naš frižider spolja da ja mogu iznutra (a dok smo sve magnete poskidali....)... i kaže mm daj da ga uključim da probam još jednom i evo ga radi već par sati ne verujem. Nismo majstora otkazali, tek za utorak se najavio a do tada svašta može da se desi. Pari, kako je sada? Ide noć, tada raste temperatura... Jess, vi?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?