Rosita -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (3.12.2018 12:20:20)
|
Dobar dan. Hvala vam devojke. Mamajo, ja sve kazem radicu nesto za sebe, onda ajde prodje neraspoloženje, ali čovek ne primeti kako se istroši lagano. Treba to prevenirati. Ana, ja sam takve prirode i nisam to izmenila puno, iako sam radila na tome... Ali moji roditelji nisu, kao mi današnji, mozgali nad tim, razmišljali kako će biti kad odrastem i td. Ti razmišljaš i nadam se da će biti pomaka. Mora da nauči da se brani i suprotstavi. Pa nek onda i plače kod kuće što je svet takav. Jačaj ga da dođe do toga da pokaže zube. To je valjda neophodno. Ja bih volela da nije. Znam jedno oset_ljivo starije dete koje je trpelo, trpelo pa se suprotstavilo i situcija se drastično izmenila. Dete mora da ima podršku da se brani. I to je teško iznivelisati, maslačak je u pravu. Šta znači brani se, a šta vrati? Kod tvog deteta nema dileme, on neće prvi nikog ugroziti. Ako nema vajde od učiteljice, idi kod pp službe. Sledeće, direktor. Ma u korenu seci. A ti kod kuće svoje. Jeste moj D umeo do sad da se brani, mada je i on oset_ljiv. 2 * sam ga videla kako se brani od fizičkog napada, brani se ali se i rasplače, od šoka, besa i jedno vreme pomalo i straha od moje reakcije. Ja uvek naširoko pričam, pitam šta je bilo, je li moglo drugačije i td. A tu dvojicu, koju imam na umu, niko ne propituje, roditelji su u fazonu "dečja posla". Sve u svemu, D ima petlju ali se bojim da ga ja ponekad lomim baš iz straha da on ne napravi neki problem, zbog toga kakva sam ja i moje vaspitanje. Mada je on dobro dete i znam da ne bi. Svi imamo iste dileme i svakodnevno tražimo mere i rešenja.
|
|
|
|