Mariya -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (1.12.2018 17:07:15)
|
Jao što ste se raspisale... Kažu da su deca prosvetnih radnika najgora, pa neki drugi kažu da su deca policajaca najgora, neki kažu ekonomisti su najgori,kakva su li im deca tek[sm=jezicek.gif] Pa šta čovek da kaže na moju decu, mm i ja smo iskombinovali ove profesije,deca će nam biti najgora, garant. E a pogodili ste temu i drago mi je da nisam sama u mojim razmišljanjima. Lu je ove godine krenula u prvi razred,moje prvo dete,i meni je sve ovo novo i neobično i veliki izvor negodovanja i frustracije,ali i zabave i smeha. Mm radi u srednjoj školi pa njegova iskustva nisu baš relevantna kad je reč o osnovnoj. Učiteljica je na roditeljskom rekla da roditelji moraju puno da rade sa decom jer program jednostavno ne predviđa dovoljan broj časova da ona može da ih lepo nauči, da objasni,razradi. Pa ispada da ona nije uopšte kriva ako dete nešto ne nauči,kriv je plan i program. A roditelji... Jao žene moje, kakvih ih ima...pritom je ovo selo,i od 21 prvaka radi samo nekoliko mama, u smislu da ima posao od 8 sati na koji ide i odsustvuje od kuće. Znači većina njih je kući. Pa se ipak ne bave decom. A roditeljske grupe...šta da vam kažem, ja sam jedina od 21 mame koja nema Facebook profil i nije u grupi, a budu li napravile viber grupu mislim da ću upucati nekog. Samo mi drugarica prepričava šta se sve piše u tim grupama (tu pogotovo dolazi do izražaja ljudska glupost i nedokazanost) pa mi svaki put bude drago što nisam u grupi. Pa knjige kojih nema,u pripremi su,naručili i platili smo ih a evo decembar je i još uvek ih nismo dobili. Ne znam je li tako bilo kad smo mi išli u školu? E a moja Lu,ne znam da li sam vam već pisala, mrzi školu,mrzi da uči,ništa je ne interesuje, mrzi da čita, škola je glupa, rogovi mi rastu od nje. Sreća pa je uprkos ovome ipak dobra, pokazivala je učiteljica kontrolne, ima maksimum poena iz svakog, najbolja je iz engleskog, iz fizičkog, iako ih mrzi i tako... Kaže mi drugarica, jao,koliko ćeš se ti još nervirati zbog škole!! Ćitaj Ćitaj [sm=smiley36.gif]maca je šou!! Ja odvela L na spavanje i ja sam dremnula 15 minuta a on oka nije sklopio. Sad će da kenjka dok se ne zaspi negde sam od umora. Iznenadila me sestra danas,svratila je do nas na 2 sata,deca su joj se obradovala, najviše na svetu vole svoju tetku. Jao trebalo bi raditi nešto po kući a nikako da se pokrenem, ceo dan sam danima sama sa njih troje. Von ne znam šta si rekla onom tvom kolegi,ja bih mu svašta rekla[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|