RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

bebilule -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 9:55:00)

Jutro mame.
Da dječica brzo ozdrave. Maraj, odvedi je danas obavezno. Mala je, a traje to već.
M isto kašlje, od petka večeri. Vodila sam ga na sankanje dva dana na Jahorinu. Bilo je super. I ako kašlje bolje muje na svježem vazduhu. Danas ću mu napraviti sirup, pa ću vidjeti. Inhalator neće, nema šanse.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 9:57:04)

Ćao devojke, hvala što mislite na nas [sm=smiley31.gif]

Trenutno je ok, nema temperaturu. Upravo doručkuje (juče nije hteo ni da jede). Sinoć pred spavanje je imao 37 temp ali se ubrzo probudio i žalio da ga boli stomak (prvi znak da ima temp), nisam mu merila, bio mi je vruć na dodir i samo sam mu dala sirup. Nije se budio do jutros u 8. Jedino se žali da ga boli grlo pa idemo popodne kod dr. Svakako moramo i zbog opravdanja. U suštini, rekla bih da je samo virus jer kada ima upalu grla to je onda strašno, temperatura pređe 40, povraća... sad je skroz ok.

Maraj, pa ona se baš namuči [sm=smiley13.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 10:08:47)

Dobro jutro.

Joj Maraj ne znam sta bih ti savetovala ali znam da je meni dr rekla dok je P pio ab zbog upale uha, ako se stolica pogorsa duplu dozu probiotika da mu dam. Sad sam uzela bebicol. tako da mi je rekla umesto 7 kapi da mu dam 14.

Eno probudio se guzonja. Pih ala je spavao.

Odoh kod mene veselo i nocas i od jutros, frka fkra

smeško -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 10:11:37)

Rosi i ja idem kod zubara za koji minut. Nadrljao mi je prednji zub pa nema odlaganja. Ali, nesto sam postala kukavica, obavezno trazim anesteziju. 😂 Sta sam sve ranije preživela, mislim na bolove, sada sam bas postala maza.

Maraj -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 10:20:30)

Eto ljiso ja nisam to znala. A htela sam da joj dam jos jednu dozu bio gaje sinoc al mm kaze da pise da sme samo 5 kapi...i ja ne dadoh...

smeško -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 10:28:59)

Pitaj Maro sve danas kod dr. Ko zna, mozda Biogaia i ne sme duplo, ali mozda ima nekog koji sme. Nemam ni ja pojma. Ja imam br naseg dr, pa sve pitam dodatno. Ili pozovem ambulantu i pitam sestru. Ako ona ne zna ona otrci kod dr. Ili pozovem Halo bebu. Sve u hodu.

pari -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 10:32:13)

Smeško,i ja se nešto više plašim što sam starija 🙂

Maraj -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 10:47:03)

Zene od kad krece posle podnevna smena u dz? Isla bi na pocetak smene. Kod pedijatra.Ne znam da l je od 13 ili od 14h

jess021 -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 11:19:27)

Maraj, ne znam, ali dobro ti Smesko rece da pozoves Halo bebu sledeci put. Probiotik joj nece puno pomoci, pogotovo kod povracanja. Kako je sad?
Jel sisa?
Javi sta kaze dr

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 12:12:08)

Joj Maraj kod nas pocinje u 13 i 30. I ja danas imam kod nase dr. To kod nas nista novo 😞 ali necu sa sobom voditi D i P. Zvala sam sveki da dodje bar na pola sata ne verujem da cu se duze zadrzati. Mm mi naravno nije tu docice iza ponoci. Necu P da vodim prosli put dosla mama sa detetom koje ima varicele. Siz dobih. Hocu da mi bude zdrav bar nedelju dana pa da insistiram na vakcinaciji

pari -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 14:18:06)

Jesi bila Maraj?

Mi bile napolju. Sad pravila neki keks,pogaču. Moram još čorbu.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 16:57:17)

Maraj, javi seeee[sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 17:44:30)

Ja ne odoh kod zube. Ipak moram kod mog privatnog dr, iako je u dz džabe. Za 2 zuba moram da čujem njegovo mišljenje, vrlo su specifični i ne bih da ih diram bez njega. 
Ljišo, maraj, šta kažu doktori?

vocicana -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 19:37:02)

Dobro vece mamice. Ja se sada ukljucila bar na kratko, moram malog da sredjujem. Mi smo juce na Zlatibor dosli, ali vec sutra ujutru rano krecemo nazad da bi ja jelte stigla na posao u drugu smenu.
Maraj...ostale, vidim da nesto stalno boli, cima...javljajte se.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:13:08)

Maraj, javi šta ste uradili.

I mi bili kod naše doktorke, pola sata smo ostali kod nje. Što voli devojka da priča pa to je šou [sm=smiley36.gif]

Dala je uput za kks, urin i briseve grla i nosa. Ždrelo mu je crveno i ima kao neke afte po njemu (ne na krajnicima već baš gore ždrelo), njoj liči na virus ali kaže da je najbolje da se urade brisevi. On je bolje, danas nije imao temperaturu, ima apetit ali ne može da jede, smetaju mu te afte. Ali ipak je jeo mnogo bolje nego za vikend.

vocicana -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:15:18)

Anci kao kod nas sto je bilo prosle nedelje, haos sa temp, oisto kao afticu da je imao, brisevi dobri, kks odlicna i urin ok.

vocicana -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:28:40)

Odoh da sredim marsovca pa da nastavim sa kuckanjem.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:29:36)

Dobro vece. Meni se P vec dva puta budio od kad je zaspao. Muci ga tiba danas. Jaooo siz. Mislim znam i tacno sta ga muci i kreten sam eto kreten. Skuvala sam njemu posebno povrce ali sam meso uzela iz naseg paprikasa a paprikas je vec bio zacinjen. Ali mislim to je malo mesa velicine njegovog dlana jel...Dzaba kad ga muci.

Nista kaze dr da je neurolog na izvestaju napisala da se jos odlozi vakcinacija [sm=zz_banghead.gif]

vocicana -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:33:22)

Dobr Ljiso ne nerviraj se, vrv postoji razlog sto je tako. Malo se strpi.
Oh...zasto sve mora biti tako komplikovano.

bebilule -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:45:56)

Mi obavili veceru. Trebala bih kosu oprati, ali cu vjerovatno zaspati sa M.
Ljisho, a sta ces sad. Stici ce se vakcine, polako. 
Nema Maraj, ja se sad istripovala da su ih ostavili na infuzijama. 

Maraj -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 20:58:41)

Eve me mame . Hvala sto mjslite na nas.
Dosli smo kuci u pola 5 a otisli na pocetak smene. Uzas jedna. Guzva...dz pun , ma prepun dece. L naravno odmah medj bolesnom decom. Izludeh.... S je bila ok.
Dala nam dr da odradimo krvnu sliku. Kaze dr virus. A kako je L radio koprokulturu , a nalaz uredan, dr sumnja na rota virus koji je L preneo S.
Rekla mi samo da ne bi trebalo opet da dobije T. I da ako dobije odmah dodjwmo kod nje. S nije dehidrirala. Vudela dr po nalazu krvi.
Rekla mi da joj dajem waya kapi 2×7 kapi prva 3 dana. Posle samo 1 dnevno. I umeato orosala da joj kupim Hipp orosal sa ukusom sargarepe i pirinca. Ja ga nisam nasla u apoteci tako da cu joj davati ovaj orosal koji imam
Ona je danas generalno bolje. Nije povracala. Al.je imala 4 vodene stolice. Verujem da ce sutra biti jos bolje.
Jbg...nije nam trebalo ovo, al sta da radimo ... L ce sutra opet u vrtic. Nije isao od proslog petka

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 21:00:24)

Sad sam pisala Maraj.. Iskreno se nadam da nisu u bolnici..
Bebilule, i ja moram prati kosy, al posto sigurno necu stici stavila sam malo sode na razdeljak[sm=smiley36.gif]
Ljiso, ne znam kad planiras da ga dajes u vrtic.. Jedino zbog toga je bitno da primi vakcine, a ako ne zuris sa vrticem polako onda i sa vakcinama.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 21:06:29)

Mame dobro vece ugrabih i ja malopre vremena da virnem, vidim kuburite svi sa nekim virusama, nismo ni mi nista bolji, mada da ne gresim dusu bile su prilicno dugo zdrave, a sada ih je uhvatio neki neproduktivan, iritirajuci kasalj, evo vec dve noci ne spavaju, pored inhlacija.
Ni ja ne radim, pronašli mi neku bakteriju u nosu na sanitarnom pregledu, sto i nije lose, odmaram ove nedelje 😆😆. 
Radujem se Deki, jesam se udaljila prilicno od foruma i vas mamita ali vas nekoliko koliko me se seca se radujem sto cu videti upoznati. 

Rosita -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 22:00:39)

Maraj, dobro je! Imaš analizu i na rota, ali što bo to radila, procice svakako. Bebica, maca, baš je nju moralo da potkači :(
Ljišo, pa da... Ne dam ni ja ništa začinjeno... Šta da radiš za vakcine kad dr kaže :( a znam, nije svejedno čoveku.
Mi bili do jumba. Dokupili nesto od nakita. Nema šta nema, al skupo to meni.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 12/18 [chat] (10.12.2018 22:01:31)

Maraj, vazno da je ste bili i da nije dehidrirala.Mnogo sam oset_ljiva na Sofije. :( Grlim je.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>