|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
25.10.2012 20:45:57   
Maslacak15
U ponedeljak je radila ultrazvuk, u utorak je beta bila 16 000 a u ponedeljak su videli samo gestacioni mesak?? Na 6+2? Daj boze da nisam u pravu ali to ne zvuci sasvim obecavajuce. Naime gestacioni mesak se vidi kada je beta 1000 ( to je i kriterijum za vanmatericnu, ako je beta preko hiljadu a nema meska u materici), zumacana kesa na 5000, a srcani rad se vidi skoro uvek na beta iznad 10 000. Ajde da nisu videli srce pa ok, ali zumancanu kesu je trebalo da vide i embrion. Mozda je naravno ovulacija bila kasnije ali mi je to prevelika beta u utorak da su u ponedeljak tako malo videli. Moguce je da gresim, volela bih, nemoras ni devojci da preneses bas sve, ipak nagadjamo sa informacijama iz druge ruke ali se matematika ne slaze sasvim po meni. Sad cu da pogledam rezultate hormona.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1751
25.10.2012 21:01:38   
madre
a sta to sve moze da znaci, ako su u materici videli mesak a njena beta sledeceg dana iznosi 16000, a ne cela 3 dana kasnije 25000?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1752
25.10.2012 21:04:30   
Verolina
Ja mislim da to znaci da imaju los UZuser posted image
Ne moze beta da se dupa svaka dva dana do kraja trudnoce. Duplira se prve dve nedelje, posle se dupla na tri tri i po dana.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1753
25.10.2012 21:11:07   
tijatija
Po meni ta beta nije meredovna... Meni je bila beta 22000, odma se sumnjalo na stariju ( sto nije bilo moguce) ili viseplodnu trudnocu, sutra dan na UZ mesak se vidi a bez ploda user posted image Nesecam se koja sam bila ned. samo znam da se i dr. iznenadio .

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1754
25.10.2012 21:11:53   
Maslacak15
a kako tri dana ako je vadila u utorak pa danas? To je samo 48 h. Ako je dva dana onda je uspon ok... Ma mene manje buni uspon bete, on moze da bude i ok a vise to da nista osim meska nisu videli na 6+2 i na HCG od 16 000. I sumnjam da im je ultrazvuk bas toliko los, posto je to bas rutinska stvar. ALi naravno nikad ne mogu da iskljucim nesposobnog doktorauser posted image . Nadam se tome zaista.
Ali samo mesak vidi se dve nedelje ranije kao kod Hanke i to je super nalaz. Dve nedelje posle prvog pozitivnog testa kad god on bio mora da se vidi srcani rad. Znaci ne racunica nedelje od poslednje menstruacije itd jer ima zena sa najrazlicitrijim ciklusima i kad je bila ovulacija. Ali dve nedelje posle implantacije treba da se vidi srcani rad na ultrazvuku. To je najpouzdaniji kriterijum. I tu nema odstupanja bog zna koliko. Plafon par dana gore dole.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1755
25.10.2012 21:20:51   
Maslacak15
i slazem se donekle sa tijatijom,
beta nije po amplitudi merodavna ona stvarno osciluje od zene do zene. Ono sto je fiksno je brzina razvica. Narocito u ranim stadijumima. Ne postoje spore i brze trudnoce. Cela zabuna nastaje zbog razlika u menstrualnim ciklusima i zene koje onda kazu, vidjeno srce tek u osmoj ili devetoj nedelji. To moze samo i iskljucivo uz kasnu oplodnju tj pomerenu ovulaciju. Zato kazem korisniji je parametar prva beta ili uradjen test ( ako se prati pa se uradi na vreme). Dve nedelje posle implantacije treba da se cuje srce.
Ovde stvarno ne znamo kad je doslo do oplodnje, ona je 6+2 po kalendaru pretpostavljam ali mogla je jako kasno da ovulira pa da bude 5+2. Ako je stvarno 6+2 onda je situacija krajnje sumnjiva a ako je 5+2 sve je verovatno u najboljem redu....

Direktna veza do poruke: 1756
25.10.2012 21:23:50   
tijatija
evo nadjoh 5+2 22560, nevidi se nista...

Direktna veza do poruke: 1757
25.10.2012 21:36:53   
Maslacak15

Nikad ne moze da se iskljuci greska onoga ko gleda, da ne moze nesto da nadje. Ili da zena ima specificnu matericu ili neke druge specificne tehnicke okolnosti. Ali ne postoje sporije i brze trudnoce. Od momenta oplodnje srce se formira 19-21 dan posle. Znaci plafon dve nedelje posle implantacije. Ne moze da menstruacija kasni da je test pozitivan, a da se za 3 nedelje na ultrazvuku vidi samo mesak bez icega. I da je trudnoca ok. Osim ako doktor nije totalni kreten. Ovo pricam samo iz razloga sto sam pracenjem ringeraje ispratila nekoliko slucajeva, gde je bilo jasno da ultrazvucno razvijanje ploda ne odgovara matematici i datumima oplodnje ( posto zene ovde detaljno prate i trce odmah na betu). Elem vidim da je praksa, da ih cesto doktori zavlace, kazu da je mozda prerano da se dodje za nedelju dana pa opet itd. Jedno je da zele da budu sigurni, a drugo je po meni davanje lazne nade. Nijedan od ovih slucajeva ( trenutno ih u glavi znam cetiri a bilo ih je vise) se nije dobro zavrsio. I samo zato zelim da upoznam zene da znaju sta treba/ mora da ocekuju od nalaza u ranoj trudnoci ako je sve ok.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1758
26.10.2012 12:15:30   
madre
isla je na kontrolu, videli su plod i cula je urednu srcanu radnju. jedino sto nije stimalo je duzina ploda koja je oko 4,5mm a trebalo bi da je oko 6mm. takodje, dr joj je pomenuo da je opna (ne znam cega tacno) previse mekana i to mu se ne dopada. i on je pomalo sumnjicav... videcemo sta ce biti, a nadamo se dobromuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 1759
26.10.2012 13:41:30   
Maslacak15
Ah to zvuci obecavajuce user posted image Onda on mora da nije dobro naglasio sta je video u ponedeljak, posto ok da nije bilo embriona ali morao je da vidi GM+ zumancanu kesu, ako je danas vdeo embrion od 4mm .Ako ima srcane akcije onda je to vec jako jako pozitivan znak:) Sve najbolje i nadam se da ce i poslednje njegove sumnje biti otklonjene.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1760
26.10.2012 13:51:37   
Meisje
Upravo sam dobila lepu svest,moja VTO je uspela,beta 311, 12dptuser posted image

Direktna veza do poruke: 1761
26.10.2012 13:54:18   
J@n@
Mei,draga,user posted image !Divnooooooooo!Cestitam i zelim ti skolskuuser posted image -laku,lepu...Ljubim te!Hajde sad vuci jaaakooo!

< Poruku je uredio J@n@ -- 26.10.2012 13:55:05 >

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1762
26.10.2012 13:55:49   
Sonreir

IZVORNA PORUKA: Meisje

Upravo sam dobila lepu svest,moja VTO je uspela,beta 311, 12dptuser posted image

Cestitammmmmmmmmmmm, jako mi je dragooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1763
26.10.2012 13:55:52   
Maslacak15
OOOOOOOOOOOOOOOOOuser posted image user posted image user posted image

Uzdravlje user posted image user posted image

Bravo Mei!! Radujem se svakim user posted image ali VTO crtice su mi posebno mile user posted image

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 1764
26.10.2012 13:56:47   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Meisje

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1765
26.10.2012 13:58:58   
Snelle
Divno Meisje, čestitam! user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1766
26.10.2012 14:00:14   
New Mom
Divno!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1767
26.10.2012 14:05:06   
Meisje
Hvala svimauser posted image
Maslacak u pravu si,vto crtice su posebne,koje muke sam prezivela zadnjih dana psihicki to samo one znaju...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1768
26.10.2012 14:09:56   
imperial
Bravo Mei,navijali smo svim srcem,user posted image kako se osecas?

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1769
26.10.2012 14:11:54   
Meisje
Pa eto,pisala sam u vto,totalno sam se pomirila sa neuspehom,od juce mi se ispumpale grudi a ja sam to smatrala kao pouzdan znak trudnoce,da budu napumpane i bolne...i cekala sam 15h medjutim oni me iznenade...Pre dva dana,10dpt,sam ujutru na sat dva imala osecaj da cu da dobijem,i od tad mi je stomak totalno miran

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1770
26.10.2012 14:48:07   
Anoniman
Cestitam Meisjeuser posted image , bas volim kada vidim da vto uspeuser posted image user posted image

(odgovor članu Meisje)
  Direktna veza do poruke: 1771
26.10.2012 14:49:58   
babby
Mei draga cestitam divne vestiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1772
26.10.2012 14:51:07   
lady_b
Cestitaaam Mei user posted image zelim ti laku i lijepu trudnocu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1773
26.10.2012 15:03:55   
Meisje
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1774
26.10.2012 15:12:04   
Bebana17
Meisje, konacno prelepa vest user posted image user posted image
Nemas pojma koliko svima nama znaci kad nekom podje za rukom da ostane user posted image
Cuvaj svoju bebicu, mazi je i pazi je, a tebe ce tvoj muž puž da razmazi, ljubim te puno user posted image

Direktna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here