Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 15:59:16
|
|
|
|
pari
|
Da li znate koje pilule mogu da se piju uz dojenje?
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:02:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Sanjči, terapija za rast se prima nekoliko godina, ako se dobro sećam injekcije se zovu genotropin. Srećom to sada spada u lek koji pokriva socijalno. Bitno je da se krene pre puberteta sa njima. Sada verovatn postoji više takvih lekova. U ono vreme ''90-ih mi smo bili jedini koji su ih nabavili jer su bile jako skupe i nisu bile na listi socijalnog za refundaciju. Jedna ampula je koštala 250 maraka, to je doza za 4 dana. Niko u celoj IMD i Tiršovoj nije znao da nam pokaže kako se koristi penkalo za injekcije. Čoveče kad se set_im. A dr je tek posle nekoliko godina spomenuo te injekcije i to u fazonu postoji lek ali mnogo je skup, nemojte da se opterećujete sa tim. Strašno. Moji su prevrnuli nebo i zemlju da ga nađu.
< Poruku je uredio Ana RR -- 22.11.2018 16:05:08 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:03:41
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Ana, uradi test Jok ja
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:03:55
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pari ne secam se imena ali mislim da je neko spominjao tamo u temi. Uvek mozes spiralu i dojenje ukoliko si dobila menstruaciju. Sanjice da nisam iskomentarisala. Ali sam bas pomislila svaka cas_t.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:19:07
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Anci, dala si mi neke informacije. Nemam pojma nista o tome. Rece on da ce da pokriva socijalno. Ivana, jednom nedeljno ih vidjam, ali kad sednem za katedrom tacnom znam kako je ko raspolozen, da li ga nesto muci.... Bolje da sam se bavila psihologijom.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:30:13
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Svaki nastavnik i treba jednim delom da bude psiholog Ne opravdavam decu, ali verujem da ni njima svaki dan nije divan.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:33:37
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ivana, nazalost nastavnik je dosao da ispredaje. Retko ko se bavi detetom. Ma, gde im je lako. Ima dece kao u onom tekstu od pre neki dan kojima je tezak život. Imam situaciju. Devojcica je sad sedmi razred. Manjka je nju i brata (kad su bili možda niži razredi), a mozda i nisu isli u skolu ostavila na rodjendanu i nikad se nije vratila. Jednostavno ih je ostavila.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 22.11.2018 16:35:00 >
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 16:45:20
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pa da, strasno. Bude mi krivo kad čujem da se neko dete zbunilo, dobilo losu ocenu... I onda nastavnici kazu "pa ne ide na posao, imao je vremena da uci.." a otkud bilo ko zna sta se desava u tudja četiri zida... Naravno, ne smatram da se nikad ne treba uciti, ali mi je normalno sa se desi nekada da i detetu nije dan za odgovaranje..
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 17:33:04
|
|
|
|
Rosita
|
Bravo, sanjice! Malo je takvih nastavnika. Ni njima nije lako, ali ni ucenicima. Dr mi rece da pratim. Mozda je i virus, ako se nastavi, ispitivanje nutritivnih alergija. Pari, mi te podrzavamo i razumemo. Zelim ti da probleme resis, ako ne mozes, da sto pre prihvatis da je tako trenutno.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 17:46:31
|
|
|
|
vonavoj
|
Bravo sanjice!Veruj mi da budu nastavnika ne zna svoje dete da vaspita i usmeri,kako li tek tudje..Pari,napisi,bice ti lakse..tako ja kad stalno pisem o mm..vidis,dugo ga nisam kudila,izgleda da je postao bolji😂😂( sad ce pms pa ce biti veselo,treba danas da dobijem..)
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 17:51:59
|
|
|
|
vonavoj
|
Kako sam napisala..lele..Shvatile ste!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 18:31:07
|
|
|
|
Rosita
|
Jao, meni stigla hrana od sveki. Kolači, sarme, čvarci i sve tako, ufff, ko bi odoleo, a sve je to teška hrana. Sad ću u pričajmo o hrani da napišem kako se sprema ona divna bundeva što je pominjah pre neki dan.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 18:55:28
|
|
|
|
mama Jo
|
Jaoj Rosi bas tako, ko bi odoleo. Pari, i ja mislim da ce biti lakse ako pricas o tome, verujem da ce te ovde svi podrzati i dati neki koristan savet. Ja stalno mislim o poslu, da li da ga trazim vec... a bas sam rekla muzu da mislim da cu da prsnem malo tokom zime, izadjemo napolje ali duze od sat vremena ne ostanemo jer nemamo sta da radimo, em nigde nikoga em sve mokro. U kuci sa decom citavu zimu, plasi me pomisao
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 18:55:55
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Rosita, stizem na cvarke Devojke, maca povraca nije klasicno povracanje, ne smrdi, nego je samo izbacila vodu sto je pila. Kaze vaspitacica da je i u vrticu tako, ali nije zvala jer se ona normalno ponasa i nema temperaturu. Jedino mi se povremeno pozali na obraz, usta, pretpostavljam da je zub jer stavi prstic unutra kad pokazuje. I tako, muz kaze da idem, ja ne bih, glupo mi sad i zbog ovih, uf..
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 19:10:15
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro vece mame Ovaj moj ima temp 37 ravno. Evo spava. Sta da radim. Pokrivati lagano. Pokriti redovno ilo ne pokrivati?😂 boze o cemu sve roditelji misle... D na karateu. Jako je smesna. Mm morao na shishanje i posle ide do grada. Usput ce svratiti po D.i tako prodje dan...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 19:10:53
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Joj ivana pa sta sad majki mu sa macom? A jel se zali na tibu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 20:26:54
|
|
|
|
Olga75
|
Znači tu samo pišete . Pošto sam i ja mamara i ja ću ovde Moji otišli na balet. Svaki dan ima po četiri časa, čak i nedeljom, pošizeti i ništa druga. Ja bila na roditeljskom savetu u školi, svašta sam čula i videla. Mada, konsultovala sam se sa pravnicom, Zverčicu neka devojčica iz paralelnog razreda mrcvari preko vibera, dans me je zvala i učiteljica da pita šta se dešava (skidam joj kapu) pa videćemo. Meni malo žao što je ta mala baš na Zver natrčala al šta ću joj. Najbitnije mi je da se M ne sekira oko toga. Sad ako to dete nema nikoga da joj kaže šta se radi a šta ne pa naučiće je neki protokoli. Inače čula sam da se oko škole roje neki likovi i da ima i narkotika pa se vrata sad zaključavaju. I tako mala deca male brige. Šta bih sad dala za jedan prolivčić ili menjanje pelena. Eto
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 20:34:32
|
|
|
|
Maraj
|
Olga pa zarcjos traje to preko vibera.... mislila sam da se to zavrsilo kod vas... Pari, pisi kad nadjes vremena. Mozda ti bude lakse...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 20:36:33
|
|
|
|
milicicak
|
Olga, to sa viberom se jos uvek nije resilo? Bitno je da se M ne nervira a ta druga devojcica ce morati da uci ma tezi nacin... Ja uspavljujem V i nerviram se sto nikako ne uspevam da ga spustim 🙄
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 20:39:52
|
|
|
|
Maraj
|
Mili zato ja S uspavljujem na (.) Legnem pored nje ili sednem. Ne mogu da je nosam. Ruke mi otpale sa L
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 20:41:09
|
|
|
|
Olga75
|
To sa grupom je prošlo, sad ista devojčica hoće njenu fotografiju da ona reče M " napravi nešto" i sad se moja naoštrila i ne da joj fotku. Naravno da ne treba da je svima šalje a ova mala je i jednu devojčicu iz M razreda nagovorila da joj traži sliku, sad je i ta mala na meti učiteljice. Jbg, razmišljati treba a ne kad te dva hormona udare u glavurdu da si silan i pametan. Videćemo kako će se dalje razvijati. Ovo ko feljton u nastavcima
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 20:47:39
|
|
|
|
milicicak
|
Maraj, i V se uspavljuje tako, samo ga drzim u rukama. Kako ga spustim tako se probudi, smrda 😁 evo, sad se nervira sto ide mleko jer je on gospodin namislio samo da cucla. Uzasan je spavac. I mnogo je tezak za uspavljivanje. Olga, stvarno feljton u nastavcima. Ta mala bas ima pik na M.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 21:25:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro vece. Ivana, jel si otisla? nadam se da kod mace nije stomacni. Sigurno je muce desni. Rosi, mogla bih ja na cvarke. I ovako od sledece nedelje krece post. Cekam da moje zbrisu u krevet, pa da i ja legnem. Bas me boli stomak. Zelim vam svima mirnu noc.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 21:54:03
|
|
|
|
Maraj
|
Moj L voli pogacice sa cvarcima. Ne znam da l ima recept u rr kuhinji... Moji svi polegali , pa legla i ja Laku noc
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 22:00:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Imam ja, ali ne smem vise da reklamiram Minjinu kuhinjicu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici TAKO MALI DA BI U SRCE STALI UNICEF poziva na podršku prevremeno rođenim bebama u Srbiji.
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?