Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 7:38:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro. Rosi, kako ste od jutros? Mati, vi kako ste? Jess, jel tebi bolje? Cekam da se obuce T, pa da je vodim u skolu. S spava. Dobila sam, pa sam ga danas ugasila. A bice mi naporan dan. Posebno pripreme oko S rodjendana.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 7:59:56
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Da se upisemk u klub bolesnih. P nocas temp. Nisam cekala 38.5 na 38 sam davala al iskreno i njega vise mucio stomak nego ta temp. Prdeo haos. Drekao stenjao. Ukakio se u 6 jutros. Od tad je superiska i sa temp. Sad ce mu vec vreme za spavanje. Zakazala sam kod dr za svaki slucaj ali nema sta. Pokupio je od mm virus. Nadam se da ce trajati jedan dan i da ce biti gotovo.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 8:36:34
|
|
|
|
Duškić
|
M&lj drzim fige da tako bude. Ja izasla da kupim nesto za dorucak, ne sprema mi se nista.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 8:45:18
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mariya, kako ti je sestra? Ozdravite svi sto pre!
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 9:42:16
|
|
|
|
milicicak
|
Ljiso, ozdravite brzo! Rosi, ja stvarno mislim da nije gluten ali zarad svog mira zovi gastro kod koje ste bili pa pitaj. Nadam se da cu nesto uraditi danas, ali kako je jutro pocelo mrka kapa za to 😁
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 9:44:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ijuuu mame sta sam ja sad dok je P spavao izvadila iz njegovog uha. Iskreno prvo sam pomislila da nije dorucak cak sam i liznula. fuj...Iz levog uva mu uzasno curi svetlo braon sekret i onako malo redji. Medjutim on se ne zali na uvo. niti je neutesno plakaoeno sad spava na tom uhu znaci ne boli ga. Jeo pio spava sad vec sat i po. Nocas je cak i pored temp ok spavao. Kako izgleda kad dete ima upalu uha?Jel se desi da tako jako curi iz uva taj cerumen? Meni D nikad nije imala upalu usiju
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 9:51:28
|
|
|
|
Olga75
|
MILJ, odvedi ti njega da dr pogleda uho. Ne bi trebalo ništa da curi. Ja nemam puno iskustva sa tim upalama jer je M samo jednom imala i nije je bolelo ali ona je imala temperaturu pa je pila brufen i zato je nije bolelo
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 9:57:50
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Vec sam ja zakazala. Bas zbog toga inace ga ne bih vodila prvog dana temperature kod dr. Ovo mi je sad bas bilo jako jako cudno. Inace sporo mu spada temp. Tek sat i po nakon cepica. I vec nakon 4 sata od cepica vrati se temp. Sirupi su mi totalno nesigurni kad sutra ovako mali. Povrate bljucnu promasis usta jer se bacakaju 😂 a cepici znam da uvek rade pos''o
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 10:01:06
|
|
|
|
Maraj
|
Ljiso zavisi koji deo uha mu je inficiran. Naravno da moze da curi. Odvedi ga kod dr. Ako curi uho sigurno je upala. Ne curi ni zbog cega drugog. Kod uha imas otitise i sekretorne otitise. Kad su sekretorni onda uho curi... Zaboravih da napisem. Sekret iz uha je svetle boje kada je "svez". Sto duze stoji, on oksidira i biva tamniji....
< Poruku je uredio Maraj -- 22.11.2018 10:04:18 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 10:03:57
|
|
|
|
Olga75
|
Da, čepići su super za bebe slažem se. Kažem moja M je jednom imala upalu uha. Temperatura nije padala i ja je odvedem i primi nas dežurna i kao možda je to neka asimptomatska upala pluća, vamo-tamo, vadili mi krv i sutra po rezultate i kod izabranog pedija i žena prvo pogleda uši i jedno upala a drugo samo što nije. Mada, kod malenih se ta upala uha jako brzo razvija. U svakom slučaju mi dobili cefzil i posle treće doze temperatura se smanjila i eto ima 10 godina to je sve od uha i ab. I sad ko svaka poštena baba da uradim: kuc-kuc o drvo i pupupu u stranu.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 10:05:12
|
|
|
|
milicicak
|
Ljiso, vodi ga kod dr. Mini buba se napatila sa otitisima. Jedan jedini put kad joj je curelo oz uha pukla joj je bubna opna. Nije je bolelo, nije plakala, normalno je jela. Nije to nista strasno ali mora lokalna terapija ab.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 10:56:10
|
|
|
|
jess021
|
Jutro ili dan, nemam pojma sta je. Bolje sam u smislu da mi nije muka, ali sam kao da me voz pregazio. Ne znam kako sam dosla na posao, jos M nocas bila budna od 1-5h pa da posizis. Ja nesto gledam vikendice na Divcibarama, vreme je da se rezervise. 😊Marya, kod vas isto akcija non stop a? Javljaj se cesce Von, gledala sam slike na fb, stvarno nema razlike izmedju vas dve a? Ljiso, javi sta je rekla dr. Sanjice, i ja isto, juce na svu muku jos i dobila.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 11:03:22
|
|
|
|
Maraj
|
Jess M ti bila 4 sata budna nocas Pa sta radi, Jel se naspava ? Ja sad zavrsila rucak. S kakila posle nedelju dana pa je udarila jednu dremkicu. Ja sve pozavrsavala za to vreme
< Poruku je uredio Maraj -- 22.11.2018 11:04:16 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 11:10:16
|
|
|
|
mama Jo
|
Pozdrav mame. Jess, joj da sto pre prodje, mogu misliti kako je... bas sam malopre sa drugariicom pricala - kako cemo sve postici kad budemo radile jednog dana... Ja ne stizem ni da pisem ovih dana, upisala sam se na neki kurs pa nocu kad one spavaju izucavam, sinoc jos k'o za inat beba u pola 11 zaspala a inace u pola 9 zaspi. Jess, pa da bas hocu da pitam sto i Maraj, sta radite kad je tako u to nezgodno vreme budna?
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 11:22:31
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jess, ma kad dobijem nisam svoja Testo nadoslo, mene stomak ubija. Nista uvila sam kiflice i stavila u zamrzivac za Sofijin rodjendan. T sam rekla da namesti barem njihove krevete. Jos je kuca u haosu. Moram do 12 da sve obavim i plus da odradim nesto za cas. Ludo burazere. A nije gotov dan ni kad zavrsim casove. Jutros pricam sa kolegom. Kaze on isto ide dva puta na posao. Ja kazem ja jedam dan idem i tri puta, ali evo vec 12 godina sam se navikla da je tako i da nece da se promeni. Najkasnije u 12:15 da izadjem.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 22.11.2018 11:39:25 >
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 11:24:40
|
|
|
|
jess021
|
Mama Jo, otkad radim nista zivo ne stizem. Kuca mi je u haosu non stop. Jos mi i mama pomaze. Nekad ne znam sta bih bez nje i bez sestre-kake😊 A M se nocu vrti, namestaj, siki, pa bi da prica. ..I tako u krug. Nije skoro bila tako dugo budna, najbolje spava kad ide u vrtic, a evo sad nije isla dve nedelje i eto.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 11:41:02
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jess, bez mame nista. Meni ce mama da posalje kiflice i ako sam joj rekla da ne salje. Evo vec jednu turu sam napravila.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:06:50
|
|
|
|
vonavoj
|
Jess,o da,dosta smo slicne.Ljisho,taj cerumen imaju i moji..ako kaslje,mozda ga je samo izbacio,nikad im nista nisam stavljala..Joj,mame,o mojoj ne smem ni da pricam..tata je sam spremio slavu,ja sam sredila gde ce sestra i zet da spavaju. Jutros sam 3h bila sama sa petoro dece,a ona spava dole...Sreca sestrini klinci su divni,ej.i garnituru na kojoj su spavali su namestili kad su ustali,samo sam im dorucak servirala.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:08:01
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jess, Sanjice, drzite se. Ljubim vas. Ljiso, meni ne lici na upalu uva, ali sto da ne pogleda lekar. Mrzim upale usiju, maca je od novembra do maja imala upale na dve, tri nedelje. Mi smo sada dosli sa VMA, izvadili zub, jedan popravljen. Sad cu da mu spremim one lava mafine i pitu od sira. Rucak nating danas moram da usisam, oribam kupatilo, spremim sebe.. Idem sa komsinicama veceras na neki koncert, ujutru moram do posla po nove papire, popodne dolaze svekijevci.
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:12:34
|
|
|
|
Rosita
|
Dan mame. Kod nas nista novo, N nece da jede, vise mi se smrklo njegovo hranjenje. Ajde to, samo kad bi mu se sredio stomak . Pazila sam sve vreme, a sad sam zakomplikovala. Da se nosim sa celerom, ko da je to neka namirnica.... Nisam ga vodila kod nase dr. Naruzice me i za gluten i za zumance jer nema jos 8 m. Tetka mu je oset_ljiva na gluten. Ne znam bas kako i sta, kad je ona bila mala jos ne to nije lepo utvrdjivalo. I ona i mm su bili pothranjeni, maltene, kao mali. Sad su ok. Treba paziti za koga se udajes, zdravstveni karton odma . Mada, ne bih ni ja prosla sjajno sa svojim kartonom. Sutra ce mm videti gastro radi nekog papira. Bice u guzvi velikoj. Videcu da je pita da joj pisem ili vec. Ivana, ja se nameracila da u utorak idem na onu rock operu u Sava centru... Ostao bi N bez vecernjeg podoja. Ali da vidim sta ce i kako biti.
< Poruku je uredio Rosita -- 22.11.2018 12:14:34 >
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:22:32
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi, sad cu ja ko babe 😁 da mu nisu krenuli zubici? A dr pozdravi i reci da su najnovije preporuke da se gluten uvodi sa 6 meseci bas zbog toga da bi se izbegla oset_ljivost na isti. Celijakija i alergija na psenicu se ne mogu izbeci ali netolerancija na gluten se prevenira ranim uvodjenjem. A zumance je sjajan izvor masti i proteina, uopste ne mora da se ceka punih 8 meseci. Zao mi je sto ti je N tako zeza sa jelom, ja sam sve to prosla sa mini bubom, em nece em alergicna. Posle nekog vremena sam shvatila da ona odbija ono sto joj ne prija pa sam to ukidala na mesec dana i polako vracala posle. Ja bih poslala poruku dr danas. Pa ako te iskulira neka je pita tm sutra. Cisto radi mirne glave V spava na meni. Sad je poceo da se budi u placu kad hoce da bljucne. Pa izbaci polusvareno mleko. Moram da pitam dr u ponedeljak za to kad budemo isli na vakcinu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:23:16
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Rosi, ali zdravstveni karton i dva, tri kolena unazad geni su čudo. Ma ovo je koncert Ace Pejovica i ja bih radije na neki rok. Nego komsinica dobila sest karti i to dobrih bas pa nas sest ide. Njih tri vole njega, a nas tri idemo da se zezamo. Ja sam njega slusala pre petnaestak godina, sad nemam pojma pesme, al nema veze. Prijace malo izlazak iz kuce i zezanje. Jel mozes u toku dana da se izmuzes pa da mu to daju uvece?
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:28:33
|
|
|
|
Duškić
|
Ma Ivana super ces se provesti.. Zene, drzite se. Sto je meni hladno citav dan mi je brrrr.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:38:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Ivana, lep provod Rosi, mukica mala Ljišo, ne verujem da si liznula pa ti si hit! Ja u životu nisam probala kašicu koju sam spremala detetu a ne nešto iz njegovog uha Nadam se da će svi malci (a i vi veliki) brzo ozdraviti. Rekao mi je muž da će zvati isterivača đavola zbog mog pms-a postaje sve strašnije.. a da ne pričam da simptomi krenu 10 i više dana ranije. Treba da dobijem za 6 dana a već nedelju dana sam u haosu. Pre 5 dana sam imala neki rozikasti sekret tj kao sa rozikastim končićima. Sve me boli, od glave do butina. Grudi ne smem da pipnem, stomak ubija, prepone... a nervoza, ljudi moji. Mene treba negde zatvoriti, majke mi. Da li treba opet da proverim hormone?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/18 [chat] 22.11.2018 12:43:38
|
|
|
|
milicicak
|
Ana, idi proveri hormone. I zarad sebe i zarad mira u kuci 😀 Ja cu samo reci da vam je dzaba da proveravate medicinske kartone potencijalnih partnera za reprodukciju (osim u slucaju dokazanih naslednih oboljenja i hromozomopatija) 😀 nikad ne znate sta ce se sve desiti upravo zbog kombinacije vase i njegove genetike 😁 geni su cudo zaista
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?