Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 20:31:14
|
|
|
|
MimaKos
|
Ovo sto je jess navrla je sto posto tacno! Ali nisam za to da se gine, i iskreno, mislim da svaka mama koja prestane da doji to pre svega uradi zbog sebe.. nekima je dojenje teze nekom lakse, ali ne znam za slucaj da bebi ne odgovara majcino mleko ( ovde iskljucujem zene koje moraju da piju neku terapiju pa zbog toga ne doje).. Da preformulisem, nista mu nece biti i od dohrane, naravno, i ako neko psihicki to ne moze da izdrzi, sve muke koje dojenje sa sobom nosi, mozda je bolje ne forsirati..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 20:41:46
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mimakos cerku sam dojila 15 meseci. Imala sam muke s grudima najstrasnije pa ravne bradavicr,kupovala cak onu spravicu za izvlacenje bradavica ma svasta sam. I ona je imala strasne grceve ali je lepo sisala. Ovo stvarno da vidite mislite da je dete u agoniji dok je na sisi. Snimala sam da pokazem dr. Ja ovaj put nikakve muke s grudima nemam ma milina. Ali ovo nije normalno da se tako izvija na sisi i vristi. Bebama je sika uteha na sisi treba da se opuste. A on jadan u grcu gura me nogicama odguruje kida sisu pa pusti ma strasno...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 21:00:42
|
|
|
|
MimaKos
|
Pa sta kaze lekar, nesto mora da mu smeta... u krajnjoj liniji izmuzavaj pa mu daj na flasicu, meni greota da jede kravlje ako ti imas dovoljno.. kad sam videla kaku deteta na dohrani i kaku moje dojene bebe.. ko zna sta tu muckaju..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 21:14:14
|
|
|
|
Maraj
|
Ljiso a da promenite polozaj u toku dojenja. Mozda mu polozaj ne prija. Ne znam stvarno...nista mi drugo ne pada na pamet. A sto tm kaze da su mu vezana creva...pa ne bi prduckao da su vezana. Jeai li mu davala malo nekog probiotika?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 21:40:50
|
|
|
|
MimaKos
|
I jos da pitam da ne zaboravim, posto su krenuli da kaznjavaju kao ludi, da li neko zna, proverena informacija mi treba, kako se sada precozi dete u jajetu, da li sedi na suvozacevom ako je samo vozac u autu i do kog uzrasta ( u zakonu stoji do 3 god a ja ne kapiram kako je to fizicki izvodljivo da sedi suprotno od smera kretanja, gde mu idu noge ??? ) i da ide nazad kad jos nekog ima u autu, i gde staviti bebu ako je u autu sa vozacem jos jedno dete, u autosedistu, moj slucaj 4, 5 god.. Ne nadjoh temu na forumu, samo za kupovinu sedista..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 21:45:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Mi bebu stavljamo na suvozacevo mesto jos.... nisam uopste ispratila taj zakon... bas i mene zanima
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 21:57:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
povrh svega danas posvadjah se sa mm jer sam D uplatila kamp. Kaze mogu slobodno da se selim s decom E pa selicu se. D je jela jeb..na pecena jaja koja nije volela ni kad sam joj uvodila u jelovnik da bi isla u kamp, sve radi za taj kamp. SVE! i sad da je ne pustim??? NEma sanse. BAs me briga sutace se u guzicu kad ostane sam jer se inati zbog kampa. JEr ga zena boze moj nije poslusala. Ego! Fuj gadi mi se sad i on
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:00:34
|
|
|
|
Maraj
|
Opet cemo masiti temu. Ima tema o auto sedistima.....al da ti odgovorim...beba moze na suvozacevo u jajetu pod uslovom da je air bag iskljucen. Ljiso ne nerviraj se. Sutra ce drugacije razmisljati
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:03:21
|
|
|
|
MimaKos
|
To kad se skupi da eksplodira covek.. zato ti malo iskuliraj, mazi onaj Nuxe sto smo dobile i daj sebi 5 min mentalnog odmora od svega ( krema je vrh, ako nekog zanima, i mirise fenomenalno) salim se malo, vidim da ti kipi.. Maraj, mene zanima da li mora, ne dal moze, silne kazne ispisali oko mene.. daj link za temu ja je ne nadjoh..
< Poruku je uredio MimaKos -- 8.6.2018 22:05:22 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:05:42
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Tema auto sediste Danas me je muz iznervirao Evo teme, pa pisite.
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:07:31
|
|
|
|
mama Jo
|
MimaKos ako saznas nesto o tom zakonu pisi. Idem ja da napisem nesto u ovu drugu temu prvi put
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:12:27
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pa sta ako mama nece da doji zbog sebe???? Sta to koga briga zbog cega ne doji?!? I kakva razlika u kaki?? Istu kaku imala i dok je dojena i kad je bila na dohrani. Sa takvim izjavama samo majkama bude jos gore pored nas "savrsenih"! Otkud bilo ko zna kako je njoj u sopstvenoj kozi. Treba da budemo podrska jedna drugoj!
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:13:42
|
|
|
|
vonavoj
|
Evo i moj prdonja stenje..i def je stolica mnogo tvrdja od dohrane..one su kakile posle svakog sisanja i to do pola ledja..a on kaki kao da jede vec cvrstu hranu. E sad Ljisha.da li tebi mleko ide u mlazu? I meni dojenje traje 40min.(trajalo) zato sto mleko ide sporo, pa se on nervira...ali kontam da se tebi vec razradilo? Jel dajes nesto? Ja coliprev..stenje kao covek. Inace, LICI NA MENE, mamin sin,cerke su tatine..i za kakanje je na mene
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:16:31
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I jos nesto o dojenju imamo temu, pa tamo predjite. KLIk
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:17:37
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
A dobro, Sanjice, pusti nas nekad i da malo razvijemo temu pa prebaci postove
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:19:57
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mrzi me.
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:28:47
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Pa sta ako mama nece da doji zbog sebe???? Sta to koga briga zbog cega ne doji?!? I kakva razlika u kaki?? Istu kaku imala i dok je dojena i kad je bila na dohrani. Sa takvim izjavama samo majkama bude jos gore pored nas "savrsenih"! Otkud bilo ko zna kako je njoj u sopstvenoj kozi. Treba da budemo podrska jedna drugoj! Ja i jesam podrska njoj, ali treba coveku nekad biti podrska i na nacin da mu se pomogne kad se lomi, najlakse je podrzati nekog da odustane.. napisala sam gore da apsolutno podrzavam da neko presece da ne doji, ali mislim da treba sagledati iz nekoliko uglova pa doneti takvu po meni veliku odluku, i to sam napisala bez trunke osude. Ne znam na kojoj dohrani je bilo tvoje dete, ali su kake svih beba na AD mleku ljudi oko mene znatno gusce i tamnije zbog gvozdja i gomile drugih stvari koje dodaju da bi bilo slicno majcinom, dok je kaka moje bebe zlatno zuta, kad smo vec kod toga.. ali nebitno.. namera mi svakako nije bila da joj bude gore, zao mi je ako je tako zvucalo..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:33:39
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Mrzi me.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:41:43
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Sanjice MimaKos, ja sam prestala sa dojim sa četiri meseca jer beba vise nije htela da sisa, vristala je cim je prinesem grudima. Nema na koje načine nisam pokušala da je opet privolim grudima. I ne, ne smatram da sam prekinula zbog sebe, meni je nje bilo zao. Nije nam kaka bila druge boje. Podrška nije ako napises recenicu da mislis da mame odustaju zbog sebe... Vinuli ste i dojenje do nebesa, sad da imam trece dete ne bih ga dojila ni dan
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:52:35
|
|
|
|
MimaKos
|
E vidis tu se sa tobom uopste ne slazem..mislim da za dojenje nema zamene i to nema veze samo sa hranom odnosno samo sa mlekom, ali to je za neku drugu temu pa ne bih da smaramo vise ovde... Ali ako postoji i 1 % sanse da neko nastavi da doji ja cu pokusati da se izborim za to, i zbog mame i zbog bebe, a ako odbija da sisa barem za izmuzavanje pa flasica, dokle moze, kao kod Ljise..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:55:15
|
|
|
|
Rosita
|
Ja samo da kažem, ljiša zna. Mali ima takve podoje, naidje dan pretezno takav, ali i pretezno dobar. Evo vecernji je veceras bio grozan. Duge mu noge pa me izudara po nogama kao blesav. Eto stariji smislio rimu- sve se puši, sve se ruši, kad N mamu nogom buši!!! Da l da se smejem...e taj stariji. Opet ponavljam. Hteo Perišić na sondu bre da ga stavi. Nidam dala. Svaki mi je živac jeo. Bar dva meseca je non stop tako sisao. Muke, muke. Kupala ga pred svaki podoj, dizala zaspalog da dojim, uključim fen pa pokušam...Nekako je krenulo na bolje od 28.6. Vidovdan je bio. Znači malo pošto je napunio 3 m. I opet je bilo regresija. Grčevi, grčevi, grčevi. Ma to je bilo strašno. Ja sam uzdržala. Dojila 22 meseca. Meni je jedina alternativa i tad i sad alernova. Nezanemariva činjenica, prilično skupa. Kako god rešiš, dobro je. Ako možeš, izdrži do 3 meseca da vidiš, ali vidiš i sama da može da mu bude bolje. Neće to odjednom nestati. Ako možeš izdrži, ako ne daj dohranu, super u oba slučaja.
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 22:58:31
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Naravno, svi imamo različita mišljenja. Ali ja ne želim da se borim da druge mame doje ili ne. Vecina mama ce uraditi sve da doje sto duze i ne bih da im stajem na muku sta god da odluce. Nije lako koji god da su razlozi. Zelim da pružim podrsku u smislu da se bolje osecaju sta god da odluce. Isla sam, drugarici pomagala da se izmuze, sredi bradavice, grudi i koliko god sam mogla pomogla joj da nastavi dojenje. Isto sam drugoj drugarici odnela dohranu kad me je zvala. I ne, nisam kritikovala ni osudjivala nikoga. Bas zato sto smo svi razliciti, i psihicki i fizički.
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 23:01:45
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Ljudi zene🤣, evo dojila sam Unu 19.5 meseci i ovo dvoje mnogo krace i definitivno podrzavam dohranu. Moja mladja deca ni jednom nisu popila dohranu nocu dok je U po celu noc sisala. I dojenje mi nije zastitilo D . Ljiso mislim da je ukapirao da mu je lakse na flasici i da ga smara da vuce. ne nerviraj se izguraj ako mozes do 3 , ako ne prekines i nije smak svetam
< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 8.6.2018 23:03:32 >
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 23:05:09
|
|
|
|
MimaKos
|
Svi o Ljisi i za Ljisu a Ljise nigde :))) smorismo zenu :))
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/18 [chat] 8.6.2018 23:11:52
|
|
|
|
jess021
|
Apsolutno postujem svaciji izbor i stav, ali malo mi bodu oci komentari da se ne vide prednosti dojenja i da se podrzava dohrana? ?!! Slazem se sa MimaKos, nekad je najlakse odustati, hajde da pokusamo drugacije, odustati moze uvek. Ivana, naravno da nismo svi isti, tacnije nisi sve majke iste. Moja kuma je dojila dete 4 meseca i vise nije htela, a imala mleka na izvoz, dete uobroceno, sve super. Ne volim ja njeno dete vise nego ona sigurno, ali je to po meni onako bas bas sebicno.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lista najlepših ženskih imena GRČKOG poreklaNiste još odlučili kako ćete nazvati vašu devojčicu? Potražite inspiraciju među imenima grčkog porekla, jer svako od nji...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Цртани филмови.
пеперутка16
Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?