RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

MimaKos -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 16:22:21)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

moja obozava kupanje. Uzgred kako vi kupate? Kod nas to izgleda, napunimo kadicu skroz kao bazence. I onda drzimo dete ispod miske na ruci tako da se stabilizuje vrat tj glava, a celo telo je zaronjeno pod vodu. I onda im je fino toplo uzivancija..... Obozava. I tako se brcka. SAd i kanem malo mustele da joj operem kosicu, inace bez sapuna pa nista ne ispiram. Pupak ne cistim vise, usi ne cistim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Mozda sam ja zato vise relaxed, ja pola ne radim od tog vaseg posla[sm=smiley36.gif]

Mi imamo kao kupka ( spravica od frotira u kojoj je samo glavica izdignuta a detence kao na lezaljci na plazi polozaj) i onda se tu sapuna i ispire, a onda okrenes na ruku ( ispod misica drzis i isperes). Mi zbog dermatitisa ne smemo kupanje vec samo tusiranje odnosno samo preko ruke i to uljanim onim za kupanje, a mali ima 7, 5 kg pa ti vidi koja ja akrobacije izvodim da mi ne ispadne a da lepo sperem sve.. ne sme duze u vodi da se koza ne susi, i onda mackanje cim se osusi... a pupak obradjivala octeniseptom ( neko kaze hidrogen je bolje..) dok sam ne otpadne, uvek sterilna gaza vezana oko njega.. A usi cistim samo ovlas pelenom tetra...

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 16:38:11)

Ja ne koristim za decu uopste mleka i kreme za telo. Ni za jedno, i dalje...njihova koza ima prirodnu elasticnost i smatram to kontraproduktiv im mackati ih. Koristim Samo sporadicno U reonu pelena Ako se zacrveni. I inace U ekstemnim vremenskim uslovima, za lice kad je Jak vetar i hladno (Kod velikih decaka) i naravno za sunce. Na moru OK, to se podrazumeva, mazanje celog tela visokim zasttnim faktorom. Ali bebu ne mazem Bas nicim na vise od 90 posto povrsine tela. Ni jedno Mi Nije imalo nikad bilo kakvih problema....
Ni ja ne volim mackanje, osim kreme za lice, ne volim mleka za telo ittd. To Mi dodje ko da se nisam kupala Ako bi se namazala posle...

Ana RR -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 16:46:49)

Ni ja nisam Marka mazala, samo guzu dok je nosio pelene. Mada, guzu mu i dan danas namažem, brzo se zacrveni, ne znam zašto. Zbog toga mu često kontrolišem stolicu i uvek je sve ok.
Skoro nam je alergolog preporučio da mu mažemo neko obično mleko za telo pošto se češe pa sam kupila u DM-u neko njihovo baš za decu sa osetljivom kožom sklonom alergijama, namažem mu povremeno.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 16:54:44)

Ni ja ne volim mackanje, osim kreme za lice, ne volim mleka za telo ittd. To Mi dodje ko da se nisam kupala Ako bi se namazala posle...

Onda moram da se istusiram opet[sm=smiley36.gif] Cini me nervoznom. Jedino stopala mazem i kremu za lice.

MimaKos -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 16:55:01)

Nismo ni mi sa starijom nista osim za guzu, ali sa maleckim zbog dermatitisa moramo, i meni je to skroz novina, i kupanje uljem ( malu smo sapunom decijim kupali) i mackanja. Upali mu se koza i mora dva puta dnevno da se maze..

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 17:02:29)

Isro nikakve mazalice... samo sebamed sapun.

Inace J mi sad oper povratila sve sto je pojela od jutros. Sta mislite da joj dam orosal?

Ana RR -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 17:10:18)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Onda moram da se istusiram opet[sm=smiley36.gif] Cini me nervoznom. Jedino stopala mazem i kremu za lice.

Ja se namackam od glave do pete, oboooožavam [sm=9nebesa.gif]

jess021 -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 17:11:18)

Mama Jo, daj joj obavezno, nece joj skoditi sigurno.
Uf kakav dan. Bas su nervozne obe.
I ja volim da se mackam, ali sam zaboravila kako to izgleda. Ne secam se kad sam se mazala poslednji put, verovatno u trudnoci sa Lenkom[sm=modricrtici.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 17:18:50)

Pa koliki je razmak izmedju povracanja? Jel pije tecnosti? Ima li proliv i temp? Ako nema ova dva i ne moras.

Ja nicim ne mackam ni D ni P. A ni sebe. Nemam naviku.

U celoj situaciji sam naravno ja ta koja je pribrana[sm=smiley36.gif] mm panici a sto on ovo sto ono da li je dobro ili nie a sta ga boli sto se trese sto se tako vrpolji sto ovo sto ono. Ja naravno govorim sve je ok. Al iskreno ni meni nije nekad svejedno. Jos kad mu drugi kazu sva novorodjencad samo sisaju i spavaju a ovaj nas se dere za medalju.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 17:26:52)

Nema temperaturu, ni proliv, povratila je juce u 17h i evo danas u 17h.... cim povrati vesela, ali povrati sve sto je unela u sebe... pije dosta vode, i caja od nane...

Ma znas ono kad kazu - kad ti neko kaze - spava kao beba, taj sigurno nema bebu u kuci [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 20:28:57)

Ma kakvi nije ona dehidrirala. Ne moras orosal.ali joj svejedno daj tecnost na kasikicu da ne ispovraca sve. Mada ni ne povraca puno. Evo cekam da deran podrigne. Vec je zaspao. Okupan i frisak[sm=smiley36.gif]. Pa ja onda na posao. Uf najradje bih spavala ili gledala filmove

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 20:34:14)

Pa da, i ja mislim isto. Lagano jede celo popodne da ne preoptereti zeludac, da se smiri.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 20:36:04)

I tako ja danas pocnem da gledam film[sm=smiley36.gif] i prekidose me.Moje gledaju Nemanjice i ja osluskujem. Stomak me boli. Dobila sam. Problem svoj sam resila.
Mama jo, ljubi malenu.

Rosita -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 20:45:47)

Ljišo, ja kad me pitaju kakav je N kažem kome je D bio beba, neće mu ništa teško pasti[sm=smiley36.gif]. Ja sam bre njega u jednom periodu kupala pred svaki podoj jer ga je to jedino opuštalo i vodilo u san pa bih ga takvog uspela koliko toliko podojiti. Vriska, dreka, stenjanje, koliko hoćeš.
Pa evo ga, momak i po. Tako će i tvoj P.
Ja grickam keks. Po ceo dan grickam , ali dosta i zdravih koštunjavih stvari i suvog voća.
N mi se inače 3* pokakio u naručju na tepih... Ne danas, nego do sad. Ribali... Za sklanjanje su, al nemamo ih gde :(
Mamq jo, jess, sutra će deca biti kao nova.
Mazanje... U trudnoći redovno stomak i noge. Inače volim noge da mažem, samo njih. Ali sad i ne stižem. Deci pelenski deo.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 21:10:08)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ljišo, ja kad me pitaju kakav je N kažem kome je D bio beba, neće mu ništa teško pasti[sm=smiley36.gif]. Ja sam bre njega u jednom periodu kupala pred svaki podoj jer ga je to jedino opuštalo i vodilo u san pa bih ga takvog uspela koliko toliko podojiti. Vriska, dreka, stenjanje, koliko hoćeš.
Pa evo ga, momak i po. Tako će i tvoj P.

N mi se inače 3* pokakio u naručju na tepih... Ne danas, nego do sad.

i meni P hahah , al srecom tu nemamo tepih al ja sam bila sva ukakana i pod.

D je bila teska beba drala se mnogo al je bar na sisi cutala [sm=smiley36.gif] Ali da smirenija sam mnogo. Nego sad se mislim jaoo Boze samo da poraste covek se stalno brine.

On spavka. D samo sto nije, idem da se tusiram. I da jedem nesto. Ja jedem dosta voca, a bas ne bih trebala zbog IR al racunam zdravo je. Izmedju podoja obavezno banane jabuke jagode.
mm eno kuka kako se umorio pravio je rucak i bio sa D ceo dan [sm=smiley36.gif]

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 21:51:06)

Joj, nadam se da ce biti kao nove ujutru...
Hvala Sanjice...

Joj i meni je U danas krenula da kaki kad sam je presvlacila... i to bas, bas... ju sva sreca pa sam uspela neki najblizi peskir da uhvatim i zaustavim razlivanje po krevetu [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 22:40:16)

ja se zezam po rr umesto da radim za sefa. Al nesto nemam strpljenja da radim to sto treba. Na krevetu sam pored P gledam ga i kuckam po rr.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 22:49:48)

[sm=smiley36.gif]
To mi zvuci kao u vreme skolskih dana kada treba da ucimo za kontrolni pa samo trazimo sta bi drugo mogli raditi a ne uciti [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 22:51:34)

mama jo tako se i osecam [sm=smiley36.gif] nemam koncentracije definitivno.

Evo krecu kapci sami da mi se zatvaraju. Znacispavanjac

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 22:56:49)

[sm=smiley36.gif] onda odmaranje [sm=smiley36.gif]
I ja odo', moji su pozaspali a ja samo sto nisam....

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 23:01:38)

Jao jedva sam odnela lap top na mesto. Toliko ne mogu da se oslonim na levu nogu. Ne znam sta da radim niti zasto mi se to desava. Kod prepone me uzasno boli.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (6.5.2018 23:12:29)

Ljisha.mozda od porodjaja.
Mene je dugo bolelo kad stanem nezgodno na desnu nogu..samo strecne..

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (7.5.2018 3:19:45)

Jao von mene je to i u trudnoci zezalo. Ista noga nisam.mogla da se oslonim.na nju. Aj sto boli tako nego boli i kad lezim

mama Jo -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (7.5.2018 7:57:25)

Imala sam ja taj problem u trudnoci... mene je leva prepona jako bolela, toliko da ne mogu na tu nogu da se oslonim... onda kao da se bol spusta skroz duz noge... bas sam se bila istripovala, ali dr mi nikada nije nista rekla... njoj je sve bilo normalno..

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 05/18 [chat] (7.5.2018 8:01:29)

Dobro jutro. Imala sam i ja iste probleme u trudnoci. I posle trudnoce. Pre neki dan kad sam sela na pod. Nesto da brisnem ne mogu da ustanem. Ukoci mi se noga.
Moje su otisle. Ja da ispijem smuti, namestim krevete i odoh na casove.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>