Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 5.11.2020 0:01:42
|
|
|
|
Didy
|
Danas pravila ovako: Suvo meso (danas sam stavila kolenice) potopim i stavim da proključa u posebnoj šerpi da se malo odsoli. Ostavim nekih 10-15 minuta da ključaju. Izblendam veću glavicu crnog luka i 3-4 čena belog. Izdinstam na masti. Sečem glavicu kupusa na veće komade (npr. odsečem deo i presečem samo na 3-4 dela, ne jako sitno, ni slučajno rendati). Nalivam vodom da ogrezne (kupus se skupi, pa ne preterivati s količinom vode na početku, bolje posle doliti). Ne stavljam koren kupusa. Dodam suvo meso i 3-4 lista sušenog lovora, poklopim i ostavim da ključa na tihoj vatri. Za nekih 45 minuta sitno naseckam koren 1 peršuna, 3 veće šargarepe, malo celera, izblendam pola crvene paprike i jedan svež paradajz i dodam. Kuvam još 15-20 minuta. Pred kraj dodam: 2 kašičice aleve paprike, bosiljak, malo bibera, sveži list peršuna i malo vegete (suvo meso pusti so, pa treba probati).E, sad, nekad dodam suve kobasice nasečene na komade pred kraj, umesto svežeg nekad dodam malo kuvanog paradajza, to sve ne igra neku značajnu ulogu. Krompir ne dodajem, zapršku ne stavljam, trudim se da ne bude mnogo čorbast. To je porcija za nas 4 za dva dana.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 5.11.2020 15:34:02
|
|
|
|
branki*
|
Ja ne dodajem krompir.pravim slicno.zavisi samo da li imam suve kosti ili sirovo meso svinjsko.ne zaprzavam.samo aleva koju dodam odmah.i paradajz sok.Ja dodam i beli luk.moji ne vole.ja obozavam.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.11.2020 18:04:34
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Pravite li salcice? Gde da nadjem salo? Sutra cu potraziti u mesari, mada sumnjam da ima.
_____________________________
Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.11.2020 18:17:17
|
|
|
|
Ana RR
|
Sanjalice, ja nisam nikad pravila a skoro su mi se tako jeli.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 0:09:57
|
|
|
|
mama Jo
|
Zene drage, koje su najbolje gotove kore za tortu?
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 2:00:49
|
|
|
|
Didy
|
Ja uzmem viminacijum čokoladne za čoko-moko tortu. Jedino za nju uzimam gotove, tako da nemam baš mnogo iskustva.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 8:36:26
|
|
|
|
jess021
|
Sigurna sam da je Didy htela da napise Vincini😁
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 8:52:07
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja nisam nikada uzela gotove. A da i drugarica mi je rekla za Vincini tamne. 😊 Hajd' probacu njih. Hvala ☺️
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 9:17:57
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo Ja nisam nikada uzela gotove. A da i drugarica mi je rekla za Vincini tamne. 😊 Hajd'' probacu njih. Hvala ☺️ Da,te uzmi,ali tamne,bolje su.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 10:16:13
|
|
|
|
mama Jo
|
E hvala Flam A imate li neki savet za stavljanje jestive slike na tortu? Ima li neka ,,fora''? Nisam nikada stavljala. Je l' ide na slag?
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 10:46:03
|
|
|
|
jess021
|
Ima. Ide na slag ili fil, ali obavezno se da donje strane premaze margarinom da se ne bi smezurala.
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 11:41:15
|
|
|
|
mama Jo
|
Hvala jess. Nadam se da cu uspeti 😊 Mozda bolje da uzmem dve slike odmah, za svaki slucaj
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 23.12.2020 12:46:28
|
|
|
|
flamingos
|
Joj mama Jo,dobra si-da uzmeš dve slike.Uspećeš,ništa komplikovano.❤
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.12.2020 12:28:57
|
|
|
|
nata11
|
Pitu sa ml mesom - jel ste nekad zamrznule nepecenu? Mnogo je 4 rolata za nas dvoje pa bih pola ostavila za drugo pecenje.
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.12.2020 14:01:33
|
|
|
|
mama Jo
|
Meni je mama pravila da zamrznem i sa sirom i sa mesom. Ok je kad se odmrzne, mozes slobodno.
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.12.2020 14:20:29
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Pitu sa ml mesom - jel ste nekad zamrznule љnepecenu? Mnogo je 4 rolata za nas dvoje pa bih pola ostavila za drugo pecenje. Ја сам деци вадила из замрзивача, кад ми постимо. Скроз је ок.
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi" Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 30.1.2021 21:59:42
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ima te li predlog za neku salatu a da nije mimoza, ruska i pileca sa kikirikijem? I da ne ide testenina.
_____________________________
Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.1.2021 8:15:19
|
|
|
|
jess021
|
Pecena paprika, kukuruz, pavlaka, malo majnonez. Odlicna. Pecena paprika, peceni patlidžan, feta sir, maslinovo ulje, zacini
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.2.2021 17:18:32
|
|
|
|
mama Jo
|
Sta pravite od sljiva, a da nisu gomboce? Imam u zamrzivacu bas dosta... Ne znam sta da pravim.
_____________________________
,,Carpe diem"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 5.2.2021 14:30:27
|
|
|
|
branki*
|
ima jedan kolac,ranije sam pravila...razvaljas lisnato testo u bloku,pospes sljivama ,pospes secerom,orasima i da l jaje isto odozgo i peces.verovatno imaju te varijante razne kao lenje pite.mozes i kompot,mada moji ne vole.ja samo to znam.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.2.2021 8:21:20
|
|
|
|
jess021
|
Mama jo, skuvaj dzem😁
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.2.2021 21:16:46
|
|
|
|
nata11
|
Jel ko pravio pitu sa mesom bez kora po ovom receptu? Kako je ispalo?
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.2.2021 21:25:32
|
|
|
|
vocicana
|
Nato sta je ovo? Deluje brzo i prakticno, bas je fino.
_____________________________
Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci... Jer smo tako u mogucnosti!!!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.2.2021 22:23:55
|
|
|
|
flamingos
|
Nato,mora da je dobro.Nisam pravila.Coolinarkini recepti su super.Sad,stvar ukusa.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 6.2.2021 22:30:02
|
|
|
|
emicaa
|
Ja ne kontam,kako pita bez kora 🤣
_____________________________
Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3 Jer smo tako u mogucnosti ...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?