RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 11:59:23)

Rosi klik samo umesto putera staviš mast.




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 12:10:50)

I ovi su odlicna ideja. Nadam se samo da su mast i puter u 1prema 1 odnosu.




bebilule -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 12:18:23)

Ja sam spremala novogodišnje keksiće baš od vanilica. Samo treba paziti da se ne prepeku. Nekako mi ljepši bili kada sam ih ukrasila, nego od tamnijeg tijesta.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 12:19:49)

Ako je lepljivo ti dodaj još brašna. Biće ok. Ja pravim prhku štrudlu sa rogačem i nekad stavim puter, nekad mast.




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 12:22:49)

Super, Anci!




bebilule -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 12:26:59)

[img]https://www.dodajsliku.com/images/2018/12/07/DSC_3896ecef0e8981ee77ce.jpg[/img]

Našla ih.




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (7.12.2018 12:29:52)

Bebi, super su i ovi!!




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (8.12.2018 22:30:44)

Ja pravila ove spekulans. Stavila mast i samp cimet, nemadoh kad da jurim začine. Ispalo ok. Umočilu u čokoladu. Prva tura mi malo sagorela, haha. Ja čekala da postanu tvrdji, a ono je masa takva da su vruci mekani i rasipni a kad se ohlade dobri. Drugu turu sam pekla 15 min i to je to+ čokolada, sasvim ok. Mm i D se sviđaju. Meni malo šmek masti nije po volji ali ok je. Čak sam i bebcu dala da grizne, sviđa mu se.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (8.12.2018 22:48:07)

Rosi, svi ti keksići su uglavnom takvi, mekani dok su vrući a posle budu krckavi.




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (8.12.2018 23:09:19)

Sad znam :)




bebilule -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2018 8:27:14)

Tako su i meni znale izgoriti vanilice. Sto se tice masti, ja skoro sve kuham na njoj, tako da mi ne smeta. Kupim litar ulja godisnje. Koristim i maslac.
Od svih tih slatkisa sa masti, omiljeni su mi saljnjaci, doduse oni i nisu bas sa masti. Ali ko ce ih praviti... 




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2018 13:08:05)

Bebi, mislim da salčiće (salenjake) nisam jela od kako živim u Srbiji a ima tome 27 godina..




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2018 13:10:23)

Bebi, ja isto koristim mast dosta u volim, samo vanilice vadi vanilin šećer, malo bih začine pojačala kod ovih keksića.  
Eh, salnjaci, salčići, mmm...




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2018 13:20:24)

Rosi, ja te začine dodajem onako od oka [sm=smiley36.gif] mislim da retko kada napravim baš po receptu. Volim sa đumbirom ali Mare nije ljubitelj.




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (10.12.2018 0:33:03)

Ni moj dečak ne voli đumbir. 




pari -> RE: Pričajmo o hrani... (10.12.2018 8:22:52)

Šta mislite šta bi moglo umesto kisele vode? Da li moze topla voda ili voda i malo sode?




IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (10.12.2018 8:27:33)

Moze voda i soda. Tako pravim palacinke ako nemam kiselu[sm=smiley36.gif]




pari -> RE: Pričajmo o hrani... (10.12.2018 8:29:36)

Super Ivana, hvala! Probacu ako ne odem po kiselu 😉




Maraj -> RE: Pričajmo o hrani... (10.12.2018 8:31:18)

Ma ja i placinke napravim sa vodom kad nemam kiselu




jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (15.12.2018 22:44:49)

Dajte predlog kako da spremim sutra krmenadle za rucak, imam bas neko veliko pakovanje, pa kad bi bilo jos nesto za dva dana to bi bio pun pogodak. Ja ih obicno dinstam na luku i sargarepi, ali tako su lepe samo tople. I da, nesto za prilog da nije krompirom ili pirinac. 
Zahvaljujem 😊




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (15.12.2018 23:05:33)

Jess prilog povrce,recimo mrkvica prokuvana pa onda proprzena na buteru.Uz to sampinjoni zapeceni sa buterom i mali bijelog luka.A sta da radis sa mesom pojma nemam 😂




jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (16.12.2018 9:18:00)

Emice, hvala! 
Nadam se da ce se neko javiti i za meso.




pari -> RE: Pričajmo o hrani... (16.12.2018 9:23:29)

A neki pilav ili djuvec u rerni? Poredjas i krmenadle i pirinač i povrće u tepsiju,začinis i peces u rerni...




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (16.12.2018 11:20:07)

Jess, možeš da ih dinstaš kao lovačke, jedino tako će i sutradan biti sočne. Ili neki đuveč ali i tu ih prvo dobro izdinstaš pa tek onda zapečeš u rerni uz pirinač i povrće.




jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (16.12.2018 12:45:53)

Bice kao sto je Pari predlozila. 
Meso i povrce u rernu pod foliju, pa pred kraj da se malo zapece. Jest da je opet krompir, ali sta da radim




Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>