Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 18:37:02)
|
Pre neki dan mi komšinica donela bundevu, gotovo, prelepog ukusa. Pomislila sam da je fora u vrsti bundeve, jer je to neka domaća sa Peštera. Tražila sam da mi dobavi i jeste, kad sam je rasekla nije mi izgledala toliko specifična, osim što je domaća. Međutim, izgleda da je foram u načinu spremanja. Bundeva se iseče na parčad, onako, veličine recimo one dečje teglice za hranu. Parčići se dobro operu, kora se ne skida. Poslažu se u šerpu, broj parčića da bude toliki da pokrije dno, nema veze kako ih slažete. Tu se doda pola čaše vode, 100 ml. Opere se jedna kesa, obična šuškava i stavi se odoygo na šerpu, pa preko poklopac. Kuva se na tihoj vatri 20 do 30 minuta. Onda se skine poklopac i kesa i to je to. Tu se ja zaustavljam kad je beba u pitanju. A za nas, pospe se prah šećerom sa vanilin šećerom, onako topla, to se otopi i dobije se sjajan ukus. Sad, nisam probala sa onom klasičnom iz maksija. Ali mislim da ima do ove kese i načina spremanja. Meni je neuopredivo ukusnije nego kad je samo ispečem.
|
|
|
|