RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (18.11.2018 21:20:24)

Pravila boraniju po Minjinom receptu. Deca nisu htela ni da probaju, nas dvoje smo jeli, ali iskreno nisam nesto odusevljena. 




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (18.11.2018 23:13:13)

Ni meni se ne sviđa njen recept - ja pravim po jednom sa coolinarike i odličan je.

U testo za palačinke (kao i u svako testo, uostalom) ide malo šećera i malo soli inače bude bljutavo. Vanilin šećer je obavezan ;)

Rupičaste su ako je testo mnogo retko.

Moj pokojni svekar je jako voleo moje palačinke i često ih je jeo prazne jer mu je testo bilo ukusno. I stalno je gnjavio svekrvu zašto ne zna da napravi takve palačinke.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 0:26:30)


IZVORNA PORUKA: jess021

Pravila boraniju po Minjinom receptu. Deca nisu htela ni da probaju, nas dvoje smo jeli, ali iskreno nisam nesto odusevljena. 



Mi smazali ceo rucak. [sm=smiley1.gif] Moji bas vole.




jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 6:18:46)

Ana, daj tvoj recept 😀
Sanjice, bravo za vas!




pari -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 7:34:41)

Ana, čekamo tvoj recept 🙂




IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 8:51:39)

Evo ovde je i Ana pisala kako pravi palačinke
Klik




Maraj -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 9:05:43)

U Ana bas dosta secera. Ja stavim prstohvat i secera i soli. Ajd probacu po tvom receptu da napravim. Samo to moram kad L dodje iz vrtica. Nista bez njega u kuhinji ...obozava...




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 12:23:59)

Evo copy iz teme palačinke:

2 jaja(može i više, ja stavim 2), 400gr brašna, 400ml mleka, 400 ml kisele vode, 3 pune kašičice šećera, malo manje od pola kašičice soli, 2 kesice vanilin šećera (ako njega nemam onda ih ne pravim), kašičica praška za pecivo i malo ulja ili rastoljenog putera. Ako je testo gusto (pošto to zavisi od brašna) onda dodam mleka. Pečem ih na 7ici (od 9).

U poslednje vreme moram da dodam još dosta mleka, verovatno je do brašna. Znači bude sigurno 600ml mleka. Bitno je da testo nije pregusto ali ne sme biti ni mnogo retko jer je onda rupičasto. I da, sipam malo ulja u šoljicu i pre svakog pečenja umočim kašićicu u ulje i samo pokapam po tiganju. Testo nije masno ali je nekako lepše.

Možda sam pristrasna ali ja zaista najviše volim ove palačinke. I jedemo ih i slatke i slane.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 12:51:05)

Mislim da su devojke trazile recept za boraniju sa coolinarike.[sm=zmeden.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 13:15:53)

Prasak za pecivo nisam nikad stavljala u normalne palacinke,samo u americke.Ali sledeci put cu ih isprobati po ovom receptu




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 14:20:44)


IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Mislim da su devojke trazile recept za boraniju sa coolinarike.[sm=zmeden.gif]


Hahaha, moguće [sm=smiley36.gif] sad ću i to da nađem





Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 14:22:25)

Evo ga klik

Ja pravim sa junetinom, boranija i piletina mi ne idu nekako. Pravim pola mere i ne stavljam ljutu papričicu a umesto svežeg paradajza češće stavim domaći sok.




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 14:39:15)

Jao, ja palačinke pravim skroz otprilike😁




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.11.2018 14:59:01)

Rosi i ja, ali kad me neko pita za recept onda kažem mere hehe. Ja već po posudi znam koliko čega mi treba.

(a nekad sam mrzela kada pitam za recept i kažu mi Ma otprilike! a sad i ja to umem da radim haha)




Rosita -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 18:37:02)

Pre neki dan mi komšinica donela bundevu, gotovo, prelepog ukusa. Pomislila sam da je fora u vrsti bundeve, jer je to neka domaća sa Peštera. Tražila sam da mi dobavi i jeste, kad sam je rasekla nije mi izgledala toliko specifična, osim što je domaća. Međutim, izgleda da je foram u načinu spremanja. Bundeva se iseče na parčad, onako, veličine recimo one dečje teglice za hranu. Parčići se dobro operu, kora se ne skida. Poslažu se u šerpu, broj parčića da bude toliki da pokrije dno, nema veze kako ih slažete. Tu se doda pola čaše vode, 100 ml. Opere se jedna kesa, obična šuškava i stavi se odoygo na šerpu, pa preko poklopac. Kuva se na tihoj vatri 20 do 30 minuta. Onda se skine poklopac i kesa i to je to. Tu se ja zaustavljam kad je beba u pitanju. A za nas, pospe se prah šećerom sa vanilin šećerom, onako topla, to se otopi i dobije se sjajan ukus. Sad, nisam probala sa onom klasičnom iz maksija. Ali mislim da ima do ove kese i načina spremanja. Meni je neuopredivo ukusnije nego kad je samo ispečem.




mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 18:57:27)

Nisam nikada tako spremala bundevu stvarno, a imam domacu pd mojih sa sela. Bas cu probati.




Misha i Ljisha -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 20:22:36)

Uuuu to zvuci sjajno. Probacu imam domacu 




Maraj -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 20:29:45)

Rosi a zasto dodajes secer ako je bundeva domaca i slatka. Ja jedem. Mams je pravi. Ali lepi se koliko je slatka. Nema potrebe da se seceri
I koja je fora sa kesom? Zar ne moze samo poklopac?




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 20:33:42)

Ja bundevu stavim u tepsiju- onu što je zovu đuvečara, podlijem vode i pokrijem folijom. Pečem je, ustvari to se više bari nego peče, jedno dobrih sat i po do dva. Onda je otkrijem, pospem šećerom i cimetom ili lomljenim karanfilićima( to M nikako ne voli) i vanil šećerom, al dooosta šećera, na svako parče bar po dve kašike supene i ostavim da se zapeče. Fino je, tako je i moja pokojna mama pravila al ona nije stavljala cimet.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 20:51:44)



IZVORNA PORUKA: Maraj

I koja je fora sa kesom? Zar ne moze samo poklopac?



Ja mislim da se tako imitira ekspres lonac.
Ne volem pecenu bundevu i ne pravim pecenu bundevu. Moja sesra je pravi u mleku, sa puno secera i vanile, al dzaba ja to ne volim. Za mene bundeva moze samo u piti i u corbi 😎




smeško -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 21:50:13)

Mili, ti kao moja deca. [sm=smiley36.gif] Oni je jedu samo u piti, sa cimetom. Mm i ja volimo bundevu, deca ne. Mi jedemo bez šećera i bilo čega, ali nam rođaci šalju domaće.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (22.11.2018 21:59:16)

Ja bundevu preferiram samo u corbi i to sa pavlakom.[sm=smiley36.gif] Slatku pitu sa bundevom samo mm pravim post i stavljam dosta cimeta.




Duškić -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2018 7:25:03)

Mi svi volimo bundevu pecenu sa medom, dinstanu, u piti..ma kako god.




Milena18 -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2018 8:58:10)

Pravila sam sinoć palačinke po Aninom receptu, odlIčne su bile. 




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (23.11.2018 15:50:35)

E Milena, baš mi je drago [sm=bravo.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>