RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 15:05:33)

Inace zaprsku spremam za corbast pasulj skroz blagu. I ne stavljam belo brasno. Moja mama sprema jaku zaprsku. Mi tako ne volimo. 




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 16:35:05)

Ja uvek dinstam luk. Ne volim kada ga dodajem svežeg u vodu pa mi pliva onako [sm=smiley36.gif] zapršku stavljam hladnu (razmutim gustin i alevu papriku u vodi i dodam).

A za prebranac obavezno duuugo dinstam crni luk i praziluk. Ne stavljam zapršku u prebranac.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.9.2018 19:32:03)

Ljiso, kako spremas te soseve?




Misha i Ljisha -> RE: Pričajmo o hrani... (30.9.2018 20:04:40)

Svi idu na isti fazon. E sad neko dinsta u svim sosevima crni luk. Ja to ne radim. Ja sam uprzim brasno i onda u zavisnosti od sosa dodam sta treba.Znaci na ulju brasno proprzis. Pa dodas padajz sok (mi pravimo dosta zacinjen paradajz sok pa ja ne dodajem nista drugo osim kasike secera), za sos od mirodjije  fofas belog luka i seckane mirodjije. Jos malo uprzis dodas mleka i limun da se zakiseli. Sos od visanja isto brasno uorzis i dodas sok od visanja. Ako je vec sladak ne sladis ako su samo cedjene visnje dodas secera i soli naravno




vonavoj -> RE: Pričajmo o hrani... (30.9.2018 21:02:09)

Ovako i ja pravim.




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (17.10.2018 15:30:21)

Po kom receptu sprrmate pancerote?
Ja ih jos nikad nisam pravila,na internetu ih ima mklion.Nemam pojma koji da isprobam 😂




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (17.10.2018 15:37:11)

Evo Emi ovaj recept PanceroteSamo sto ja ne stavljam virsle. 




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (17.10.2018 15:39:49)

Hvala 😊 vidis stalno zaboravim da potrazim kod nje neki recept kad mi treba.




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (3.11.2018 14:56:08)

IZVORNA PORUKA: Olga75

Moram da vas pitam, ne znam da li je tema baš prikladna aliii, premestiću ako treba
imam neke teleće kosti, onako lepe i mesnate i sad bih je teleću čorbicu da kuvam. Nisam nikad pre- Kažite mi pliz kako kuvate teleću čorbic? Hvala puuno [sm=smiley1.gif]


IZVORNA PORUKA: jess021

Olga, mozda je tema za ovo Pricajmo o hrani.
Ja bih te kosti stavila sa povrcem da se kuvaju, pa posle samo odvojila meso i izvadila kosti, po zelji malo zgusnuti sa brasnom ili ako stavljas krompir nece ti ni trebati, a sluziti sa pavlakom. 

IZVORNA PORUKA: jess021

Olga, mozda je tema za ovo Pricajmo o hrani.
Ja bih te kosti stavila sa povrcem da se kuvaju, pa posle samo odvojila meso i izvadila kosti, po zelji malo zgusnuti sa brasnom ili ako stavljas krompir nece ti ni trebati, a sluziti sa pavlakom. 


IZVORNA PORUKA: jess021

Olga, mozda je tema za ovo Pricajmo o hrani.
Ja bih te kosti stavila sa povrcem da se kuvaju, pa posle samo odvojila meso i izvadila kosti, po zelji malo zgusnuti sa brasnom ili ako stavljas krompir nece ti ni trebati, a sluziti sa pavlakom.
 

Znači, šargarepa, peršun, celer, lukac crni i beli, paprika babura, lišće zeleni i krompir i to da kuvam kao bilo koju supicu? Znači ne moram te kosti prvo da prokuvam? I kad se skuva i kad je procedim da ne ukuvam testo ili knedle nego da je samo pavlakom začinim? Onako u tanjiru ili još u loncu? Znam da zvučim glupavo, sorry ali stvarno nikad nisam pravila takvu čorbicu



IZVORNA PORUKA: jess021

Od toga svega ja ne bih stavljala baburu, sta ce paprika u corbu? 😊
Da, lepo to sve stavis da se kuva, ako je teletina brzo ce se skuvati. Posle samo meso odvojis od kostiju, zacinis, mozes izblenderisati da bude kao krem, a i ne moras.

IZVORNA PORUKA: jess021

Ne moras stavljati testo, gledaj da stavis vise povrca da bude gusta, a pavlaku lepo dodajte svako u tanjir. 


IZVORNA PORUKA: Olga75

Hvala ti puno [sm=smiley27.gif]
pohvaliću se sutra kako je ispalo





Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (3.11.2018 14:57:33)

Hvala Veselice [sm=smiley27.gif]




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (3.11.2018 14:58:17)

Olga :* :*




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.11.2018 10:08:33)

Gledala nekog kuvara na tv-u. Uzme mlevenu junetinu, so, biber napravi burgere i przi. Koliko je to realno? Zar se ne raspadnu? Zar ne treba nesto da ih veze? 




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (11.11.2018 10:19:47)

Nato, mm samo tako pravi burgere 😀 on ne priznaje nista osim cistog mesa. Ako je meso kvalitetno i tiganj vruc, ne raspada se uopste




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.11.2018 10:30:21)

Nema potrebe da odstoje u frizideru-frizu?Svakako izgledaju super.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (11.11.2018 13:06:30)

Nema potrebe nista, mm samo izvadi meso iz frizidera, posoli, pobiberi, oblikuje i isprzi




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (12.11.2018 10:59:54)

Nato tako ih i ja pravim.Ponekad ostavim u frizideru par minuta da odstoji ali ako zurim uopste ne cekam.





Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2018 17:15:32)

Emi, moj recept za spanac je jednostavan. Uzmem brikete spanaca otprilike cetiri briketa za njih dve. Stavim ih u vatrostalnu i prelijem vrelom vodom koliko da voda bude malo iznad briketa kako bi se odledili. Stavim pola soljice od kafe pirinca. Nekad njega ne stavljam. Zacinim. Ubacim u rernu bez bataka. Batake ubacim pred kraj u spanac kad ih malo prokuvam. Nekad ih isprzim ako imam mast. Ne sme da voda sva ode iz spanaca jer ce da bude previse suvo. Mada, posle kad bude gotovo svakoj u tanjir ubacim malo kiselog mleka i one promesaju, [sm=smiley1.gif]

Spanac spremam i ovako na ringli KLIK Evo sad mi se jede[sm=smiley1.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2018 18:49:27)

David bi ovo jeo.Ionako obozava rizoto sa spinatom.A i meso mu usitnim da ne vidi 😂




jess021 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2018 20:09:04)

Ja spanac uvek pravim na ovaj drugi nacin, drugacije ne umem😊
Nikad nisam koristila smrznuti, kakav bude?




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2018 20:41:29)

Jess, ovo je Metohijski recept. Drugacije se zove birjan. Moja baka, mama i tetke ovako spremaju posto smo mi rodom iz Metohije.

Super bude spanac u briketima.




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (14.11.2018 21:16:57)

Evo recepta za ruske kape,pisale smo o njima u kafanici KLIK




Maraj -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2018 7:35:55)

Sanjice ja nikad nisam spremala smrznuti...
Pa cek da te priupitam.
Ti briketi...? Ja sam videla onako smrznut u kutiji frikomov. Da li stavis 4 te kutije ili kako?
I kad ih prelijes sa vrelom vodom, da li cekas da se odlede ili ih tako zaledjene stavljas u rernu?




IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2018 7:40:17)

Maraj, ne verujem da stavlja cetiri kutije, to je bas mnogo [sm=smiley1.gif] izvadi iz kutije četiri briketa, oni su tako zamrznuti i stavljeni u kutiju. Odlede se vrlo brzo,nije ni potrebno da se ceka.




Maraj -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2018 7:59:00)

Pa pravo da ti kazem i meni deluje mnogo...al otkud znam. Nisam nikad kupovala smrznuti. Vidim da kutija nije velika , a oni znaju da stave unutra minijaturu a da kutija bude veca. Znaci unutra u kutiji ima manjih delova?
Pa jel to dovoljno? I onako spanac kad se spremi, sav se istopi, ne ostane nista od njega
Ja spremam svez. Kupim kilo. Dok ga spremim, ostane jako malo od njega....
Probala bih taj smrznuti. Ne mogu da perem ovaj svez...




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (15.11.2018 8:15:37)

Neeee kakve crne 4 kutije.  :DSad si me nasmejala. 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>