MasnaMasnica -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 11:02:30)
Mislila sam da uzmem one gotove. I da ih natopim cokoadnim mlekom.
mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 11:04:45)
[sm=bravo.gif] Posto i ja vec neko vreme planiram da uzmem te gotove, medene kore. Onda cekam i ja da cujem sta kazu mame. 😊
IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 11:44:47)
Ja sam koristila gotove kore. Za coko moko tortu uvek njih i kupujem.
mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 14:41:21)
Je l' ih i ti natapas cokoladnim mlekom? Drugarica mi je spomenula da joj ispadnu lepse kad ih natapka obicnim mlekom, kaze sa cokoladnim bude preslatko?
IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 15:05:26)
Svetle sam natapala cokoladnim mlekom, a tamne obicnim.
vocicana -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 22:31:19)
Ja sam uglavnom sa cokoladnim za coko moko tortu, stvarno bude velika, nisu mi se tuzili da im je preslatko[sm=smiley1.gif], samo konstatujem da vise nema nicega na platou.
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 11:25:46)
Dajte mi recept za najjeftiniji i najjednostavniji patispanj za tortu. Resila sam da rodjaki za 18-ti pravim one moderne male a visoke torte.
Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 12:30:59)
Nato, klasičan ili američki biskvit?
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 13:42:32)
Klasican bih. Imam male kalupe pa cu u njih peci i filovati cvrscim filom od lesnika. P.S. A vidis u pravu si. Tu bi vise isao Americki tip torti. Jel imas neki jednostavan da proucim
Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 14:01:49)
Ovo je klasičan biskvit, tebi možda treba i manja mera, sve zavisi koliko kora pečeš.
6 jaja, 6 kašika šećera 6 kašika oštrog brašna 3 kašike kakaoa 1 dcl mleka 1 dcl ulja 1 prašak za pecivo 1 Vanilin šećer Odvojiti belanca od žumanaca i istući u čvrsti sneg. Žumance tući sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne rastopi. U umućena žumanca dodati mleko i postupno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom (prethodno prosejano). Dodати ulje i sve dobro promešati. Na kraju dodati umućena belanca.
Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 14:08:49)
Ja najčešće koristim ove kore klik jer su baš sočne. Mogu se jesti i bez fila.
nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (31.8.2018 10:26:01)
Hvala puno ipak cu prvu varijantu probati. [sm=smiley31.gif]
gagana83 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.9.2018 16:14:57)
IZVORNA PORUKA: Ana RR
IZVORNA PORUKA: nata11
IZVORNA PORUKA: emicaa RR
djevojke sta spremate za Vaskrs?
Ja spremam Pure pleasure tortu sa rozen koricama.
Ana nisam stigla da pisem. Pravila sam ciz kejk koji se pece i stvarno su mi dominirala jaja. Nisam odusevljena. Ipak sam za one klasicne sa keksom i dosta sira.
Mmm Pure pleasure [sm=bravo.gif] Pa da, zato se i meni ne dopada. Ovaj klasičan je fin i osvežavajući, ne menjam.
Gde kupujete korice za rozen tortu? Valjaju li nesto one sto ih ima po marketima?Sto se pecenog cheese cake-a tice, ja probala jednom po nekom receptu sa coolinarike i nije lose ispalo ali sumnjam da cu opet praviti. U jednom restoranu u gradu prave najsavrseniji peceni cheese cake na svetu. Kad mi se prijede odem tamo da zadovoljim dusu :D
Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (1.9.2018 16:24:06)
Gagana, kod vas? Jel salju postom[sm=smiley36.gif] Gde god sam kupila ciz kejk bilo je bljak.
dunja RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 12:16:43)
Žene, koliko kuvate mladi pasulj? On se ne potapa veče pre jel tako?
Poslala mi svekrva, sada ću da spremim, taman se danas posti, Krstovdan je.
veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 13:27:48)
Draga ja ne potapam,ali izbacim prve dve vode.
Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 14:29:57)
Ja uvek potapam od uvece. Mada, ako je mladi i ne treba. Onda bacim tu vodu i stavim novu vodu. Kad krene prvi kljuc sklonim sa sporeta i procedim vodu. Stavim novu vodu i sve sto ide u pasulj. Osim zacina. Njih stavljam na kraju.
Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 14:57:50)
Luk ne dinstaš, Sanja?
Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 15:00:53)
Ne dinstam. Nikad nisam dinstala luk za corbast pasulj. Moja mama tako sprema i ja tako. Kad spremam prebranac onda distam.