RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (23.8.2018 11:33:07)

Kolaci ili torte. Pravim deci i sebi smutije jer tog voca nema preko zime.




mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (23.8.2018 12:24:29)

Isto. Recimo visnje uvek imam zimi u zamrzivacu , maline isto. Za kolace, torte i smutije uglavnom, kao i Sanjica.
Sljive isto, za gomboce 😊




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (23.8.2018 13:12:08)

Ili za vrući kompot, ili za voćni puding, ili za pitu [sm=smiley36.gif]




mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (23.8.2018 23:45:06)


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Ili za vrući kompot, ili za voćni puding, ili za pitu [sm=smiley36.gif]

👍 može 😊




MasnaMasnica -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 10:40:09)

Mame treba mi neki fil da je dovoljno cvrst da pravim onu tortu sa brojem. Znate li neki?




mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 10:59:53)

Masnice, mislis ovakav broj:

[img]https://s8.postimg.cc/azg59eaxt/maxresdefault.jpg[/img]

Ako je to to, kakve kore planiras da pravis?




MasnaMasnica -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 11:02:30)

Mislila sam da uzmem one gotove. I da ih natopim cokoadnim mlekom.




mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 11:04:45)

[sm=bravo.gif]
Posto i ja vec neko vreme planiram da uzmem te gotove, medene kore. Onda cekam i ja da cujem sta kazu mame. 😊




IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 11:44:47)

Ja sam koristila gotove kore. Za coko moko tortu uvek njih i kupujem.




mama Jo -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 14:41:21)

Je l' ih i ti natapas cokoladnim mlekom?
Drugarica mi je spomenula da joj ispadnu lepse kad ih natapka obicnim mlekom, kaze sa cokoladnim bude preslatko?




IvanaSK RR -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 15:05:26)

Svetle sam natapala cokoladnim mlekom, a tamne obicnim.




vocicana -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2018 22:31:19)

Ja sam uglavnom sa cokoladnim za coko moko tortu, stvarno bude velika, nisu mi se tuzili da im je preslatko[sm=smiley1.gif], samo konstatujem da vise nema nicega na platou.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 11:25:46)

Dajte mi recept za najjeftiniji i najjednostavniji patispanj za tortu.
Resila sam da rodjaki za 18-ti pravim one moderne male a visoke torte.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 12:30:59)

Nato, klasičan ili američki biskvit?




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 13:42:32)

Klasican bih. Imam male kalupe pa cu u njih peci i filovati cvrscim filom od lesnika.
P.S. A vidis u pravu si. Tu bi vise isao Americki tip torti. Jel imas neki jednostavan da proucim




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 14:01:49)

Ovo je klasičan biskvit, tebi možda treba i manja mera, sve zavisi koliko kora pečeš.

6 jaja,
6 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
3 kašike kakaoa
1 dcl mleka
1 dcl ulja
1 prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
Odvojiti belanca od žumanaca i istući u čvrsti sneg.
Žumance tući sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne rastopi.
U umućena žumanca dodati mleko i postupno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom (prethodno prosejano).
Dodати ulje i sve dobro promešati. Na kraju dodati umućena belanca.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (30.8.2018 14:08:49)

Ja najčešće koristim ove kore klik jer su baš sočne. Mogu se jesti i bez fila.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (31.8.2018 10:26:01)

Hvala puno ipak cu prvu varijantu probati.
[sm=smiley31.gif]




gagana83 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.9.2018 16:14:57)



IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: nata11


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

djevojke sta spremate za Vaskrs?



Ja spremam Pure pleasure tortu sa rozen koricama.

Ana nisam stigla da pisem. Pravila sam ciz kejk koji se pece i stvarno su mi dominirala jaja. Nisam odusevljena. Ipak sam za one klasicne sa keksom i dosta sira.


Mmm Pure pleasure [sm=bravo.gif]
Pa da, zato se i meni ne dopada. Ovaj klasičan je fin i osvežavajući, ne menjam.


Gde kupujete korice za rozen tortu? Valjaju li nesto one sto ih ima po marketima?Sto se pecenog cheese cake-a tice, ja probala jednom po nekom receptu sa coolinarike i nije lose ispalo ali sumnjam da cu opet praviti. U jednom restoranu u gradu prave najsavrseniji peceni cheese cake na svetu. Kad mi se prijede odem tamo da zadovoljim dusu :D




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (1.9.2018 16:24:06)

Gagana, kod vas? Jel salju postom[sm=smiley36.gif]
Gde god sam kupila ciz kejk bilo je bljak.




dunja RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 12:16:43)

Žene, koliko kuvate mladi pasulj?
On se ne potapa veče pre jel tako?

Poslala mi svekrva, sada ću da spremim, taman se danas posti, Krstovdan je.




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 13:27:48)

Draga ja ne potapam,ali izbacim prve dve vode.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 14:29:57)

Ja uvek potapam od uvece. Mada, ako je mladi i ne treba. Onda bacim tu vodu i stavim novu vodu. Kad krene prvi kljuc sklonim sa sporeta i procedim vodu. Stavim novu vodu i sve sto ide u pasulj. Osim zacina. Njih stavljam na kraju.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 14:57:50)

Luk ne dinstaš, Sanja?




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (27.9.2018 15:00:53)

Ne dinstam. Nikad nisam dinstala luk za corbast pasulj. Moja mama tako sprema i ja tako. Kad spremam prebranac onda distam.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>