eca89 -> RE: Pričajmo o hrani... (5.3.2017 10:36:30)
|
Emice, ne znam sta te zanima? Kore ili smjesa? Ja kore razvlacim, mjera za pleh onaj od strujnog sporeta. Tijesto: U 500g brasna, dodam malo soli i zamjesim sa oko 0,5 l mlake vode, zamjesim onako da se smjesa ne lijepi za prste, ali da ostane mekse, ne znam kako da objasnim. Ostavim da se odmori 10-ak min, tijesto podijelim na dvoje lopte. Onda oklagijom malo samo razvucem u duzinu da nije bas kao lopta. Premazem uljem, onako da se natopi i opet stoji 10min. Fil: U 500-600 mljevenog mesa isjecem jednu glavicu crnog luka, na sitno, pobiberim i posolim. Onda na stolnjaku razvucem tijesto u kore i filujem ja stavim samo okolo, pa onda sa stolnjakom urolam! Kad porumeni zalijem sa prokljucalom slanom vodom, kad upije vodu, pokajmacim!
|
|
|
|