lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:07:53)
|
Ja nemam sušač za voće, al rerna i ventilator u njoj rade posao [sm=smiley36.gif] Elem, caka je samo ga dobro očistiti i pripremiti, i ostaviti da se prvo dobro ocedi. U startu, ja stavim na 150c jedno 10ak minuta posle spustim t na 100c i lagano. Treba mu jedno 2,5 - 3 sata, pa nakon toga još jednom ponovim sve, al na nižoj t od tipa 80-90c jedno 2 sata. Zavisi od paradajza koji je. Posle ređam u teglu, ne solim jer ga posolim dok je svež da se lepše ocedi, dodam začine, negde beli luk, negde bosiljak i majčinu dušicu, negde origano, negde sve. I nalijem maslinovim uljem. Do sad nisam stavljala fetu. Al jesam sušene grčke masline bez koštica. I naravno, ulje doneto iz Grčke je neprocenjivo za ovo.
|
|
|
|