RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

krin 40 -> RE: Pričajmo o hrani... (27.8.2017 18:18:21)

Pa Nato ja bih npr uz njih spremila mediteransku salatu😁

nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 19:35:36)

Razmisljam o kupovini aparata za kuvanje na pari. E sada zanima me sta kuvate na pari.
Sem ribe i povrca nemam neku ideju sta bih mogla spremiti pa ne znam da li da se upustam u nabavku aparata.

Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 19:42:17)

Nato, ja sam ga baš koristila kada je Marko bio mali, sve sam spremala na pari za njega pa onda i za nas. Uz aparat se dobiju i recepti i stvarno se može svašta spremiti. Ne pamtim kada sam ga koristila i to samo zato što nemam gde sa njim.

Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 19:44:16)

Nato ja ga ne bih kupovala,ako mene pitaš. To je mamipara, po meni[sm=smiley1.gif]
Ja kuvam povrće, i to tako što u veću posudu sipam vodu, kad prokuva stavim metalnu cediljku, u nju povrće i poklopim.
Imaš one posude, rešetke, pa korpe od bambusa, svašta za kuvanje na pari a jeftinije nego aparat.

nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 20:00:27)

Razmisljala sam ja i o tim reset_kama ali moram poraditi na ishrani mm a nemam vremena da pazim serpu/ sedim uz sporet. Ako mogu ovaj aparat ukljuciti i ostaviti onda bi mi bas znacio.

Ana koje marke je bio tvoj aparat?

Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 20:11:08)

Moj je Gorenje.

I sad razmišljam, pojma nemam ni gde je [sm=zmeden.gif] verovatno je spakovan u plakar gore u potkrovlju.

Mala Elena -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 20:22:04)

Ja nemam iskustva, moji se sigurno ne bi hteli tako hraniti .

milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 21:43:47)

Iz teme o zimnici

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Jao milicicak, to je super [sm=smiley1.gif] ovčija feta sa začinima u maslinovom ulju i sušeni paradajz... pa d''umreš [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Eeee, jeste, sušeni paradajz u maslinovom ulju je mljaaaac. Ja nisam ove godine, nismo ove godine sadili baštu na ranu, pa je otpalo.

To uz grčku fetu, iliti ovčji sir iz pirotskog kraja.... Mmmm

No, ovo je već za temu pričamo o hrani.

Samo da prokomentarisem, ovciji sir ne ide ni uz sta, to je nejestvo [sm=smiley36.gif] isto vazi i za koziji [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 21:45:23)

I ja imam Gorenje, dobili smo ga od svekijevce.

Ne znam da li sam ga par puta uključila, i to najviše kad sam L u vodila hranu. Užasno me je smaralo da čekam da se sve to ukuva [sm=smiley13.gif]

A iskreno, ja volim ukusnu hranu iz toga mi sve nešto bljutavo.

lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 21:50:43)

Mili, u tom slučaju, mož da prođe i prezreli, punomasni kravlji sir.

No da se vratimo sušenom paradajz. Ja to u rerni sušim, pa recimo u dve ture po par sati na nekih 100-150C, i gledam da mi bude sitniji što zreliji paradajz. I daaa, poređam ga na žicu ispod koje stavim pleh za višak tečnosti

milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 21:59:22)

Mi smo ove godine susili u susacu za voce i povrce. Mama je kupila pa smo se zabavljale jedan vikend. Jos sam donela domace maslinovo ulje iz Grcke, maaa super je. Sledece godine moramo vise da napravimo [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:07:53)

Ja nemam sušač za voće, al rerna i ventilator u njoj rade posao [sm=smiley36.gif]

Elem, caka je samo ga dobro očistiti i pripremiti, i ostaviti da se prvo dobro ocedi. U startu, ja stavim na 150c jedno 10ak minuta posle spustim t na 100c i lagano. Treba mu jedno 2,5 - 3 sata, pa nakon toga još jednom ponovim sve, al na nižoj t od tipa 80-90c jedno 2 sata.
Zavisi od paradajza koji je.

Posle ređam u teglu, ne solim jer ga posolim dok je svež da se lepše ocedi, dodam začine, negde beli luk, negde bosiljak i majčinu dušicu, negde origano, negde sve. I nalijem maslinovim uljem. Do sad nisam stavljala fetu. Al jesam sušene grčke masline bez koštica.

I naravno, ulje doneto iz Grčke je neprocenjivo za ovo.

Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:12:42)

I sad lepo obe idite u peršun, voda mi krenula na usta [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:15:47)

Ana, evo i ja samu sebe psujem [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:16:41)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

I sad lepo obe idite u peršun, voda mi krenula na usta [sm=smiley36.gif]

Imam i osusen persun i susaca, domaci iz baste [sm=smiley36.gif] mama je bila odusevljena spravicom, susila je sve sto je mogla [sm=smiley36.gif]
Nismo dodavale nista od zacina, samo paradajz i maslinovo ulje. I ne znam sta mi je ukusnije, paradajz ili ulje [sm=smiley36.gif]
I moram da priznam da sam malo pre otisla da macnem malo ulja iz paradajza [sm=smiley9.gif]

milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:19:45)

Mili, u tom slučaju, mož da prođe i pretrpeli, punomasni kravlji sir.

Sta je pretrpeli sir?

lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:22:02)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Mili, u tom slučaju, mož da prođe i pretrpeli, punomasni kravlji sir.

Sta je pretrpeli sir?

Prezreli, Mili, prezreli... Nego moj telefon vodi svoju politiku [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:24:50)

IZVORNA PORUKA: nata11

Razmisljam o kupovini aparata za kuvanje na pari. E sada zanima me sta kuvate na pari.
Sem ribe i povrca nemam neku ideju sta bih mogla spremiti pa ne znam da li da se upustam u nabavku aparata.

Ništa [sm=smiley36.gif] Moj je Moulinex ja mislim, nemam pojma, sklonila sam ga jer nemam mjesta u kuhinji, mala je.

U principu mozes da kuvas svo povrće, rižu, jaja, meso..Ovaj je na tri sprata.Ne znam sta jos ne pada mi na pamet.

Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:30:31)

Aparat na paru je super stvar ako zelis da se tako hranis.
Meni se jede ovciji sir u maslinovom ulju.

milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (9.11.2017 22:52:47)

Zene, sta vam je sa sirevima [sm=smiley36.gif]
Nato, moja mama je koristila taj aparat za kuvanje na pari kad je morala da se hrani "zdravo". Pravila je povrce, ribu, pirinac... Pa onda bi sve to zacinjavala maslinovim uljem i raznim zacinima da ima nekakav ukus. Tata je u tom periodu sredio holesterol i trigliceride ali je jedva cekao da dodje kod mene na rucak da pojede neku "normalnu" hranu

Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (10.11.2017 20:24:26)

Milicicak, šta imaš protiv ovčjeg i kozjeg sira?? [sm=smiley36.gif] Njama njama, što bi rekao jedan naš maleni drugar [sm=smiley1.gif]

milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (10.11.2017 21:09:18)

Milicicak je protiv svih sireva [sm=smiley36.gif] al su ovcij i koziji na vrhu liste. Ne znam koliko sam puta morala da ustanem od stola i odem da pljunem zalogaj sira koji svi hvale da je vrhunski... Bukvalno dobijem nagon za povracanjem

Duškić -> RE: Pričajmo o hrani... (10.11.2017 21:27:12)

Nista lepse od sira iz mog kraja, tacnije moja baka je pravila kravlji, ja ga obozavam , tvrd, za rendanje i za jelo ne postoji lepsi!

Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (10.11.2017 21:44:45)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Milicicak je protiv svih sireva [sm=smiley36.gif] al su ovcij i koziji na vrhu liste. Ne znam koliko sam puta morala da ustanem od stola i odem da pljunem zalogaj sira koji svi hvale da je vrhunski... Bukvalno dobijem nagon za povracanjem

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a ja sam recimo veliki izbirač kada je hrana u pitanju, ne mogu da jedem ako mi se nešto ne dopada vizuelno a ni mirisom, ali eto sireve baš volim [sm=smiley36.gif]

nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.11.2017 8:39:51)

Obozavam ovciji sir [sm=zz_mstickle.gif] Jos sto u Grckoj ima kao feta, mmm. Generalno sve sireve volim, uvek u frizideru imam bar 3 vrste.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>