RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2016 11:14:10)

E sad me je malo zbunilo ovo 250 g margarina a ako je buter onda ide manje [sm=zmeden.gif]




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2016 11:38:46)

Cek, cek. Ajd tamo u temu, pa da nastavimo.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (28.8.2016 12:30:23)

Kako spremate punjene paprike? Da li prvo uprzite luk i meso ili samo pomesate sve sirove sastojke i kuvate?




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (28.8.2016 12:57:53)

Prvo sve upržim, ne dopada mi se kada se stavlja sirovo meso, dobiješ onda jednu tvrdu grudvu. Sve lepo upržim, začinim i onda punim (paprike, sarmice, tikvice, šta god).




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (28.8.2016 13:17:32)

Ja isto sve i przim prvo,luk,sargarepu,meso,pirinac i onda punim.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (28.8.2016 13:38:20)

Sve isto tako prvo proprzim, pa onda punim.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.9.2016 12:53:31)

1. Po kom receptu radite cufte koje se peku u rerni. Ja sam izgubila jedan super recept i oprobala jos 2-3 ali se cufte raspadnu tokom pecenja?
2. Neki isproban recept za prevrnuti kolac sa jabukom?





Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (11.9.2016 17:45:49)

Nato, ja ćufte spremam po ovom receptu, pečem ih u rerni i budu super.

Jamie ima super recept za prevrnuti kolač, pravila sam ga u Kanadi i razbili smo se [sm=smiley1.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 14:30:46)

dade mi Suzi ideju da pravim ledene kocke i sad gledam recept i ide ekstrakt limuna,moze li u zamjenu koja kap pravog limuna [sm=smiley1.gif]




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 14:33:57)

Ja ne stavljam nikakav estrakt kad pravim ledene kocke.




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 14:40:22)

po kom receptu pravis




eca89 -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 14:41:46)

Emice, ja isto u ledenu kocku ne stavljam nikakav ekstrakt!




vonavoj -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 14:55:24)


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

dade mi Suzi ideju da pravim ledene kocke i sad gledam recept i ide ekstrakt limuna,moze li u zamjenu koja kap pravog limuna [sm=smiley1.gif]

ja stavljam samo limun..i to u preliv koji ide preko kore,350ml vode,15kasika secera, 5 vanilin secera i ceo limun[sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 15:11:52)

ja nadjoh ovaj recept




vonavoj -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 15:37:23)

Kora je ista..i prelije se sa onin sto sam ti napisala..a fil..12 kasika brasna,12 kasika secerw,1l mleka...i pomesati aa margarinom.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (10.10.2016 18:10:26)

Emice,ja koru pravim od 6 jaja,6 kas secera,sve po 6,fil kao von,ali umesto brasna ubacim gustin,a limun nigde ne ubacujem.




Anck Su Nmaun -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 9:42:25)

Treba mi jos ideja kako spremate belo meso?
Imam jedan super nacin, ali mi je potrebno jos koja ideja da ne bude suvo.
Ovako: poredjam meso po tepsiji, premazem senfom, od gore sunkarica ili slanina, narendam sira i prelijem jajetom i mlekom umuceno... stvarno je super.




Khaleesi -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 9:49:27)

Ja sam kupila one papire socno iz tiganja i bas je lepo. Sa ukusom belog luka... Nekad spremim i sa pecurkama, izdinstam pecurke i luk one puste vodu malo dodam brasna i onda jos vode i ubacim malo przenu piletinu u to da se kuva. Kada imam ubacim paradajza kada nemam samo su pecurke [sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 10:37:21)

Anck potopis bijelo meso u mlijeko i ostavis sat vremena.Posle ga uvaljas u brasno i przis sa obadvije strane.Kad je vec gotovo nadijes mocarelu na kriske i na svaki komad mesa po jedna ili dvije kriske,zavisi koliki su komadi mesa.poklopis i smanjis vatru na minimum.Ostavis tako dok se mocarela pocne topiti i to je to




Anck Su Nmaun -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 11:31:35)

Mame kako pravite pohovane tikvice..tj ono kad se izrendaju pa se onda pece...pravila sam to jednom ali mi nesto nije dobro ispalo. A mm kupio dosta tikvica pa bih pravila danas.




Khaleesi -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 11:35:04)

Oljustis i izrendas. Pa iscedis rukama, posolis dodas dva jajeta i brasno dok ne bude onako lepo glatko malko gusce od smese za palacinke i peces u tiganju, ja sipam kasikom kao male pljeskice....




Anck Su Nmaun -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 11:38:01)

Samo to? Pa tako sam iproslli put..al mozda mi je bilo rerko..probacu vise brasna.




Khaleesi -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 11:43:51)

Ako stavis mnogo brasna bice previse brasnaste znas... bice teske... ti napravi pa isprzi jednu ako je ok smesa super se okrece ne raspada se... Ja tako vec dugo pravim i opet se zeznem oko proracuna jer nisu iste velicine tikvice[sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 12:06:46)


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Mame kako pravite pohovane tikvice..tj ono kad se izrendaju pa se onda pece...pravila sam to jednom ali mi nesto nije dobro ispalo. A mm kupio dosta tikvica pa bih pravila danas.


Dve tikvice izrendaš u čistu kuhinjsku krpu, zategneš dobro i ostaviš sa strane (u neku činiju jer će se cediti kroz krpu). Umutiš dva jaja, dodaš oko 5-6 kašika brašna, izmrviš 50g fete, dodaš iseckani vlašac (ja volim da stavim i mladi luk ako nemam vlašac), beli luk, možeš da dodaš malo čilija ako voliš, origano itd... posoliš, pobiberiš. Tikvice dobro procediš (stežeš krpu koliko god možeš da se iscedi sok), ubaciš tikvice u umućenu smesu, lepo sjediniš i kašikom vadiš i pržiš.




Anck Su Nmaun -> RE: Pričajmo o hrani... (18.10.2016 12:18:57)

A niko ne spominje mleko??? Ne ide.. ja sam spremala kao smesa za palacinke.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>