RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (20.3.2016 22:02:56)

Ana divan je,ja ga napravih po receptu sa coolinarke Crnac bez jaja ali usti je u stvari samo što je tamo u gramima sve pa mi bilo lakše [sm=smiley36.gif]




nikiteki -> RE: Pričajmo o hrani... (20.3.2016 22:06:26)

Moracu da napravim sutra




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (20.3.2016 22:30:49)

Kako ti je bre lakše u gramima [sm=smiley36.gif] pa ovde sve na šolje, ništa ne meriš [sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (20.3.2016 22:32:50)

Nisam mogla naći odgovarajuću šolju [sm=smiley36.gif] sve mi veliko [sm=jezicek.gif]




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 10:58:38)

Zene,kako vi koristite susam u ishrani?ja sam ga uvek dodavala sirov,onako kako kupim,a sad citam da od tog nema vajde,nego treba mleveni susam,u suprotnom samo protrci kroz creva.je l to tacno?




jocajaca -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 11:06:13)

Branki ja sam ovo čula za lan I njega uvijek meljem a susam ne meljem osim kad pravim humus inače ga isto tako dodajem sirovog u sve-peciva, salate...




Sanjalicaaa -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 11:18:07)

Branki, i ja sam čula isto još davno. Pošto nemam čime da ga meljem tražila sam mleven da kupim i nisam našla. Stavljam ga celog na kiflice i slana peciva, ili u neke salate. Ovde sam našla Torbicin recept, susam, banana i voda se stavi u blender i napravi se kao sejk. Moj blender ga u toj varijanti skroz samelje.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 11:54:59)

Ja lan kupujem mleveni,ima u bio ducanima,a susam pojma nemam da li treba.i ja koristim taj recept od torbice sa bananom i susamom u blenderu.ja ga dodajem zbog kalcijuma sinu,ali dzaba ako nema vajde.pojma nemam.




MishMash -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 12:17:32)

Uglavnom sam čitala da se bolje iskoriste hranljive materije ako je mleven, ali da nema neke prevelike razlike u odnosu na onaj u zrnu. Može da se melje u mlinu za kafu, a pošto ja mlin nemam, onda lepo kupim susamovu pastu- taan. Koristim je za humus, razne prelive, meni se baš dopada.

Na pecivo stavljam u zrnu. Pročitala sam i da je crni susam mnogo zdraviji, ali nisam uspela još da ga nađem i probam.




Sanjalicaaa -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 12:34:11)

Možda može da se melje i u mlinu za orahe.




MishMash -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 12:37:24)

Eeee, vidiš super ideja Sanjalice. [sm=bravo.gif] Imam mlin za mak, on može garant da samelje! Probam prvom prilikom.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 15:07:54)

Opet ja!
Ono heljdino brasno je meni odvratno.pravila neki hleb za b,od integralnog heljdinog i pirincanog brasna.groznog je ukusa,heljda je bljak!




MishMash -> RE: Pričajmo o hrani... (8.4.2016 15:22:54)

Meni se isto heljdin hleb ne sviđa, ali ima par varijanti drugih gde ne dolazi do izražaja taj specifičan ukus.

Možda da mu napraviš američke palačinke od heljdinog brašna, tu ide i puter, pa ubije taj ukus. Ili možda lepinjice, kačamak, pa uz neki namaz ili sir može da prođe. Ja sam svojoj probiračici uspela da prošvercujem te heljdine palačinke sa krem sirom.

Izvini Branki, ja sad malo napamet jer ne znam šta sme da jede a šta ne.




aleksandrici -> RE: Pričajmo o hrani... (24.4.2016 16:53:26)

Ja volim pitu sa zeljem,minjon kocke sa paprikom,sve vrste predjale,mislim na rolate,meso sa sosevima,umacima,na žaru,kuvana jela,pasulj,čokoladne torte,one sa plazmom...Ja ne znam šta ne volim.Volim sve.Nešto manje ,nešto više ali volim sve.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (2.6.2016 19:35:45)

Nikako da zgustim fil za tortu
Dodala pola kutijice gustina i 1 zelatin i nista [sm=zmeden.gif]
Inace pravim ovu tortu i ovo je fil sa kuvanim zumancima klik




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (2.6.2016 19:40:56)

Ok, nisi ubacila jos slag?
Ako nisi, uzmi kasiku gustina, umesaj sa kasikom mleka, i stavi da se jos jednom prokuva pa ubaci, mada imaj u vidu da svi ti filovi koji su sa tako puno jaja uvek deluju retko.

Koja je gustina, onako pod rukom?




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (2.6.2016 19:42:21)

Ne mesa se slag. On je drugi fil. [sm=smiley13.gif]

Mada mogu da probam da ubacim malo. Pa nemam pojma bas retko.

P.S. AAA sada te razumem. OK. Jasno [sm=smiley1.gif]




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (2.6.2016 19:46:08)

Ne ne slag. Vec uzmi i prokuvaj jos jednom. Ali dodatni gustin ubaci tek kad krene bas da kljuca.
Ovakvi filovi su diiiivni ali zlo dok se ukuvaju.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (2.6.2016 21:46:11)

Nato, pravila sam par puta ovu tortu i nisam imala problema. Mislim da mi je jednom bio malo ređi fil ali možda i zbog toga što sam stavila dosta manje neskvika. Javi kako si prošla.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (3.6.2016 15:40:24)

Mozda je za nekoga ovo San torta. Za mene je nocna mora.
Nekako se zgusti od silnog gustina i zelatina pa namazah. Ukus je za medalju ali ja se vise ne hvatam sa filovima od zumanca.

Znam Ana secam se kada si je jos prvi put pravila za M rodjendan [sm=smiley1.gif] Tada me odusevio recept ali bice da je ovo ipak za iskusnije domacice. Verovatno sam prekrtko kuvala fil. Kako god jestiva je [sm=smiley36.gif]




Mala Elena -> RE: Pričajmo o hrani... (3.6.2016 16:19:54)

Ni meni takvi filovi ne idu od ruke. Ja davno odustala. Ni ukus mi se ne dopada previse...




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2016 10:07:14)

Treba mi neka ne komplikovana,po mogućnosti čokoladna torta [sm=smiley1.gif] nešto da ne moram pola dana mutit filove i hladit nego baš brzinski [sm=smiley1.gif]




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2016 10:19:08)

Emice, evo ova Bokina torta

Procitaj temu, fil pravi po original recepisu, a koru ili po original ili po mom izmenjenom predlogu.
I daaaa, sa vasim svajcarskim cokoladama ispadne jos i lepsa, ja to iz iskustva [sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2016 10:49:46)

Lesice mislim da je to to [sm=smiley1.gif] došla sam do pola sa čitanjem pa posle nastavljam ali nije uopšte komplikovana.




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2016 10:58:59)

Ma ne, lagana je za spremiti. Najvise vremena treba da se fil stegne tj. ohladi. Ali to ti je sistem - sad spremis fil pa tamo negde popodne kore, nafilas i gotovo.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>