Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.5.2010 8:44:08
|
|
|
|
Lu
|
Zašto mutite šlag sa kiselom vodom
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.5.2010 8:46:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni bude čvršći. Bude manja količina, ali bude čvrst. Pogledaj u temu Torta za dobre đake.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.5.2010 8:50:26
|
|
|
|
Lu
|
Ma čitam to svugdje u receptima za kolače ovdje a nisam znala eto, pa da pitam zašto, znači bude čvršći nešto kao šlagfix,ok dobro je znati
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.5.2010 8:55:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, nema potrebe da staviš šlagfix, bude baš čvrst.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 17.5.2010 8:56:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ali bude malo drugačiji, recimo, ako bih ga pravila zato da ga stavim na jagode, ne bih pravila sa kiselom, pravila bih ga standardno.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 19.7.2010 20:52:59
|
|
|
|
Lu
|
šta vi najčešće kuhate ovih dana, mislim po vrućini Ja uglavom naveče napravim pa sutra u mikrovalnu ali u subotu sam nešto pekla u pećnici sat vremena, kuća je bila kao sauna, ne znam jel'' gore kad otvorim ili zatvorim sve, užas
< Poruku je uredio Lu RR -- 19.7.2010 20:53:50 >
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 19.7.2010 21:04:02
|
|
|
|
Lu
|
Ne kuhate Pametno Ja moram da kuham, pa mora mi dijete jesti a i ja, ne mogu da zamislim da cijeli dan jedem nešto suho iz frižidera, bar prebacim bijelo meso i povrće na tavi...mmm pade mi na pamet sataraš pa odkad ga nisam jela a sutra postim,super
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.7.2010 10:36:27
|
|
|
|
Lu
|
Ja sam okupirala ovu temu Treba mi recept za kolač da je neki fini a da se može isjeći, jesti rukama, nešto iz više slojeva, može sa orasima, ajmo dajte mi ideje
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.7.2010 11:56:03
|
|
|
|
lanajelena
|
Lu znaci svi te ignorisu kad je rec o spremanju a da si napravila da se jede svi bi bili ovde
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.7.2010 12:02:07
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja sam okupirala ovu temu Treba mi recept za kolač da je neki fini a da se može isjeći, jesti rukama, nešto iz više slojeva, može sa orasima, ajmo dajte mi ideje Lu, ja obozavam Carske stangle, jedini kolac sa mascu koji volim, i jede se rukama, kao bajadere, sa orasima, jedino ne znam koliko ti slojeva treba
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 20.7.2010 12:08:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ja sam okupirala ovu temu Treba mi recept za kolač da je neki fini a da se može isjeći, jesti rukama, nešto iz više slojeva, može sa orasima, ajmo dajte mi ideje Londonske štangle Vreme pripreme: 60 minuta Posno jelo: ne Težina pripreme: jednostavno Sastojci za više od 10 porcija 120 g masti 300 g brašna 230 g šećera kora i sok od 1\2 limuna 4 jaja 150 g oraha 100-150 g pekmeza malo sode bikarbone Priprema U brašno se izmrvi 120 g masti, 300 g brašna, malo sode bikarbone, doda kora i sok od 1\2 limuna, 80 g šećera, 4 žumanceta. Napravljeno testo se rastanji na veličinu tepsije; premaže se pekmezom (najbolje od kajsija) i masom od 150 g šećera, 150 g oraha i snega od četiri belanaca. Gotovo testo se vrelo seče na komade. Bela bajadera Sastojci: Tamni deo 250 gr. margarina 1,5 dcl. vode 400 gr. ml. plazme 250 gr. secera Za preliv 150 gr. cokolade Beli deo 400 gr. secera 1 dcl. vode 250 gr. margarina 400 gr. mleka u prahu Priprema Spilovati 250 gr. secera sa 1,5 dcl vode.Kada je uspilovano dodati margarin,samo ga otopiti i skloniti sa vatre da se hladi.Smesu treba hladiti 10 minuta,zatim u to ohladjeno dodati 400 gr. mlevene plazme.Sve to lepo izmiksati i preliti u pleh koi je prethodno malo namazan margarinom.Lepo rastanjiti u plehu ,pa kada je skroz hladan taj prvi sloj preliti ga sa 150 gr. otopljene cokolade.Ostaviti da se i cokolada lepo ohladi i stegne. 400 gr.secera spilovati sa 1 dcl. vode,dodati u spilovan secer margarin otopiti ga samo skloniti sa vatre i odmah dodati 400 gr.mleka u prahu ,odmah mutiti mikserom da se ne naprave grudvice.Sve to odmah preliti preko cokolade,razliti smesu brzo jel se jako brzo steze.Posluživanje Paziti samo kada se secer spiluje da se ne prespiluje,jel ce se kasnije kruniti ako nije lepo uspilovan secer. Lu, oba kolacica sam pravila i super su
< Poruku je uredio verolino -- 20.7.2010 12:10:30 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 26.10.2010 15:37:05
|
|
|
|
Lu
|
Uuuu tek sad vidim ove recepte Hvala Verolino E sad opet imam drugo pitanje! Koliko dugo pržite lignje, da se ne užilave a da ne budu sirove, na koliko i na kojoj masnoći
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2010 15:13:22
|
|
|
|
pepino
|
Treba mi hitno neki dobar a jednostavan recept za jagnjetinu,ako ima takav!? Kupila sam rebarca i malo od buta,namjeravala sam da napravim na najjednostavniji nacin,probala sam tako pecenu kod mm tetke,samo je prethodno vece dobro osoli,pece je u poklopljenoj tevsiji,kada ispusti svu masnocu,prebaci se u drugu tevsiju,pa otvorena jos malo dopece,ajde da vas cujem,ima li ko kakav prijedlog,prvi put pecem jagnjetinu
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2010 20:02:02
|
|
|
|
pepino
|
Niko ne sprema jagnjetinu,bas niko???
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2010 20:10:09
|
|
|
|
Lu
|
A šta bi ti pepino preko reda, vidiš da i ja čekam za lignje da se neko oglasi Šalim se, znaš kko ja volim janjetinu, ono kao ispod sača, samo kad nemaš sač onda u tepsiju, ja povegetim ne solim i stavim ruzmarina i malo ulja, možeš to napraviti naveče i držati u frižideru do sutra. A onda pečem oko 1,5 sat na 200 pod folijom, sa krompirom u većim komadima okolo, i još oko pola sata bez folije da se zaeče, eto
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2010 20:19:16
|
|
|
|
pepino
|
Moram malo da se guram,danas nista nema ako se ceka red Nemam ruzmarin,imam bosiljak,lovorov list i jos svasta nesto od zacina,al dobro,vegetu imam... Sad cu ja nju da operem,posusim,dobro zacinim,pa cu staviti u vatrostalnu ciniju u frizider da prenoci,pa peci tako kao ti,a da li si stavlja imalo vode dok se krcka? Ja sad na netu nasla da mnogi mazu i senfom?! Ja uvijek mazem piletinu,ne znam da li bi jagnjetinu I da zaboravila sam ti napisati,ja sam procitala tvoje pitanje,ali ti nisam imala sta pametno odgovoriti ,ja volim lignje sa zara,a ja jednom pokusala napraviti u tavici,pohovala ih u jajima,nisu valjale ic,zavrsile u kanti,nikad vise nisam ni probala da ih napravim,tu treba vjestina koju ja jos nemam
< Poruku je uredio pepino -- 29.10.2010 20:21:41 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 29.10.2010 20:38:22
|
|
|
|
Lu
|
Ej da stavi malo vode ali ne puno, ja sam tako isto nedavno pravila praseću butkicu. Znači, neko mi je nepisano pravilo da se veliki komadi mesa drže u marinadi preko noći prije pečenja da sve bude jednako slano i ukusno Možeš ti i senfom namazati, u biti staviš začine koji tebi odgovaraju (meni je super i mješavina mediteranskih začina). A lignje...one se u pravilu peku naglo,ma šta to da značilo Ja sam probala u dubokom ulju, nije da ne valja ali ni blizu onih iz restorana, punjenih sirom mmm. Inače,brzo pređu granicu naglo i postanu žilave
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2010 9:59:08
|
|
|
|
Lu
|
Pepino kako je ispala janjetina?
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2010 10:02:27
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
jel probao neko megy zacin za pecenje???????
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2010 10:08:19
|
|
|
|
kerber
|
mmmm klopica ako neko voli lignje a mrzi ga da se puno petlja oko njih da ih puni i td ima jedan klasican al veoma njami receptic
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2010 15:26:36
|
|
|
|
pepino
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Pepino kako je ispala janjetina? Bila je ok,smlatili smo je svu ,jedino sam je malo prepekla,rebarca su bila mljac,a pravila sma je tako sto sam je navece sam isjekla na manje komede,dobro osolila,malo povegetila i namazala senfom,ostojala je u vatrostalnoj tevsiji u frizideru,pekla sam je u istoj sa malo ulja i vode,pa sam je premjestila u drugu,da ne bude u toj msnoci...
< Poruku je uredio pepino -- 1.11.2010 15:30:31 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2010 17:39:38
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: kerber mmmm klopica ako neko voli lignje a mrzi ga da se puno petlja oko njih da ih puni i td ima jedan klasican al veoma njami receptic Pričaj draga, vidiš od kada čekam
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.11.2010 17:40:26
|
|
|
|
Lu
|
Pepino, trebala si ostaviti sve u komadu, tako bude sočnije, ali dobro ne sumnjam da je bilo ukusno
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.11.2010 19:43:33
|
|
|
|
pepino
|
Pa zato mi je i bila prepecena,ufff Sto ne rece prije? Ma kupila sam je u komadima,onako srednjim,a ja je jos isitnila,ali ok,sada znam lekciju za sledeci put,da bude jos bolje
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.2.2011 15:00:28
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
kako je ova tema divnaaaaaaaaaaaaaaaa a vidi kolišno strana ima pih
_____________________________
PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK "Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pšenični griz sa voćemRingerajin kuvar: little_one
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.