RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Sanchy -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2014 0:18:17)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR


IZVORNA PORUKA: Olga RR


IZVORNA PORUKA: branki

a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.

a sta je onda becar paprikas i sataras [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]


koliko ja znam, sataraš je samo dinstano povrće - luk, paprika, paradajz.
e bećarac je sve to uz jaje, a neko doda i meso.

Ali ja očigledno nisam merodavna [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Pa tako je i kod nas,s ti sto su sataras i becarac jedno te isto,povrce pa se ulupa jaje,ne ide meso..Pilav samo pirinac ili sa piletinom i to je to..l




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.4.2014 18:29:59)

Jeste krenuli da razmisljate o uskrsnjoj trpezi, koju cete tortu? Ja bas nemogu da se odlucim oko torte razmisljam se da li da bude moje omiljena od cokoladnog mleka ili neka vocna.




superm -> RE: Pričajmo o hrani... (1.4.2014 19:36:46)

Napravila sam danas kolac od sargarepe sa cokoladnim prelivom. Ako nam se svidi ukus, kacim recept![sm=smiley2.gif]




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2014 22:42:52)

Skoro smo pricale o tome sta je pilav posto ima bezbroj varijanti.
Ja ostadoh duzna recept pa evo da stavim. pilav




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2014 9:22:14)

znate sta me interesuje-da li je moguce kad pohujemo belo meso(brasno,jaja,prezle),da se ne przi,nego da se pece u rerni na malo ulja?i neko je pisao(torbi cini mi se)da pravi pomfrit u rerni..ja ga cesto pravim,boza voli,ali bi ovo bila mnogo bolja varijanta ako moze.znaci-da li pravite pomfrit u rerni i da li neko pece pohovano meso u rerni i kakvo ispadne,je li suvo?




minnica -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2014 9:48:39)

Ja radim i jedno i drugo. Oba na pek papiru. Za pohovano meso uvaljam sve redovno i onda pek papir dodatno malo nauljim rukom, pa stavim meso i jo malo naprskam uljem. Ne bude mi suvo. Za pomfrit isečem krompir na tanko, poprskam ga uljem i začinim i rasporedim lepo da ne bude jedno preko drugog. uključim rernu na 220-230 da se dobro ugreje i onda pleh stavim tik ispod gornjeg grejača dok ne porumeni. Bude jako brzo gotovo i bude baš lepo.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2014 9:55:14)

hvala minnice[sm=smiley1.gif]




minnica -> RE: Pričajmo o hrani... (15.6.2014 9:57:06)

Nema na čemu. Meni je rerna zakon za spremanje hrane, pa stalno isprobavam njene mogućnosti. [sm=smiley1.gif]




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (29.7.2014 15:05:33)

ope ja ovde,imam pitanje.
sta radite da bi vam spagete bile rastresite i kad se ohlade?ja ih ubacim u kipucu slanu vodu i bez obzira da li ih posle kuvanja isperem pod mlazom hladne vode ili ne,kad se ohlade,one se slepe jedna za drugu.




Verolina -> RE: Pričajmo o hrani... (29.7.2014 15:06:45)

Nalijes par kapi maslinova ulja. Nemoj ispirati vodom.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (29.7.2014 15:23:56)

hvala,verolina,ok[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (29.7.2014 15:25:35)

ili kad ih iscedis i operes vratis u serpu i dodas malo maslaca/margarina.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (29.7.2014 15:30:57)

hvala,ksena[sm=smiley1.gif]
znaci,maslac ili ulje.




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (21.8.2014 23:17:33)

Zene sutra bih prvi put da punim paprike, pa ako moze savet kako vi to radite?




Dada81 -> RE: Pričajmo o hrani... (21.8.2014 23:23:47)

Ja to volim kao smesu za sarmu,znaci,mleveno meso(ali ne mora da bude mesano,kao za s.),malo pirinca i zacini naravno.Volim da ''''zacepim'''' papriku kruzicem paradajza[sm=smiley1.gif] a isto tako,dok se kuva ,dodam iseckani paradajz.Muz je lud za tim sosovima i sve sto sadrzi parad.A,paprikama da neku svezinu i lep ukus.
Moja mama lepo napravi i posne punjene paprike sa rendanim krompirom i luk naravno,malo izdinstanim,pa zapece,mmm.




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (21.8.2014 23:33:07)

I ja sam mislila kao za sarrmu, prvo da se krcka, pa da zapecem u rerni. Hvala Dado[sm=smiley1.gif]




Dada81 -> RE: Pričajmo o hrani... (21.8.2014 23:47:58)

Nema na cemu.[sm=smiley1.gif]Nama bas danas to bilo na meniju[sm=smiley1.gif]zato za sutra nemam pojma,ali mogao bi pasulj,nisam bas duuugo,a i hladnije je vreme,taman za tople i ''jace''obroke,haha.




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2014 14:28:30)

Zene kako pravite onaj sos za cufte?




Mariya -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2014 14:37:09)

Najbrze i najlakse ti je da prokuvas sok od paradajza i vodu ( u odnosu 2:1),zacinis po ukusu, so, biber,origano,bosiljak,beli luk... i zgusnes sa malo gustina razmucenog u vodi. Pa prelijes preko gotovih cufti ili ubacis cufte da se kuvaju.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2014 14:47:28)

2/3 soka od paradajza i 1/3 vode , soli samo malo , secera dosta ( na jednu solju jedna supena kasika ) i to je to
ja stavim i malo origana




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (25.8.2014 14:49:45)

evo i tema o cuftama u sosu KLIK
pretrazivac je keva




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (29.8.2014 12:10:01)

Juce gledam neku emisiju na kablovskoj i spremaju ribu u papirnoj kesi? Ja bh ono bas volela da probam ali nemam pojma koju ribu da uzmem, kakav preliv da napravim.. Jel neko probao tako nesto?




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (29.8.2014 12:13:13)

ja nisam,ali planiram da probam u foliji.gledala dzejmi olivera.on ubaci ribu,povrce razno,zacine,travke,sve umota u foliju,napravi kao paketic,da ne moze nista da iscuri i tako samo ubaci u rernu.i to je to.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (29.8.2014 12:19:26)

ja sam pravila skusu u foliji
naspolila je , stavila u nju ruzmarin , na nju kolute limuna , dodala krompir na kocke sa belim lukom , njega poredjala okolo , sipala onako maslinovog ulja i dobro zatvorila , prakticno je svaka porcija bila za sebe i bilo je bas fino , onako vise je bila kuvana nego pecena mada sam na kraju otvorila paket da se kao zapece
u svakom slucaju bilo je vrlo jestivo




Mala Elena -> RE: Pričajmo o hrani... (10.9.2014 18:56:06)

Olga, evo me sad ovde. [sm=smiley1.gif] Pa nisam mislila bas kao vanilice nego da napravim tanje pa krajeve testa zalepim vodom ..




Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>