RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 17:57:54)

Olga, lice na kombinaciju malih paprika i boranije [sm=smiley36.gif] pune su vlakana i jako dobre za probavu. Ali ih je komplikovano cistiti jer moras svaki taj maleni komadic (moja sveki tvrdi da su bolje sto manje, a ne ovako velike kao ove zamrznute) posebno gore obrezati, pa onda proprzite (jer u suprotnom budu malo ljigave). Najcesce ih spremaju ovde sa piletinom, u rerni i meni su jako ukusne (proprzis luk, dodas bamije i paradajz sos i onda to istresis u tepsiju, stvavis dosta persuna, na to pile pa u rernu). Ovde ih ima i u konzervi, malo su ljigave, ali ako patis od zatvora - savrseno resenje[sm=jezicek.gif]




Jole84 -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2013 14:06:22)

Šta bih mogla da napravim sa lisnatim testom? Nisam nikad radila sa kupovnim. Možda neke rol-viršle... Koliko treba da se istanji?




Figaro88 -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2013 15:02:36)

Jole mozes bilo sta sto bi pravila i sa ovim testom-slane i slatke kiflice,rol virsle,mozes i rolat od ml mesa,pitice....Treba da odstoji neka dva sata na toplom,pa ga rastanjis na nekih 4-5mm,tako ja radim...




Jole84 -> RE: Pričajmo o hrani... (26.11.2013 15:14:08)

Hvala Figaro [sm=bravo.gif] baš sam stavila da se odmrzne,jedva čekam da smotam viršle [sm=smiley1.gif]




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2013 19:14:08)

Jel postoji bela posna cokolada ?




vikiveki -> RE: Pričajmo o hrani... (3.12.2013 19:24:12)

Nato 11 ja mislim da postoji posna bela čokolada isto kao što postoji i posna crna čokolada




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (4.12.2013 9:14:32)

Hvala.
A onda postoji i posno mleko u prahu, jer se bela cokolada pravi od njega ... ili ne [sm=zmeden.gif]
Zbunila sam se jer sam do skoro mislila da bela cokolada nemoze da bude posna, ali to je super onda, za slavu nemoram da kuvam onaj preliv od secera.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (4.12.2013 9:43:32)

Nato i ja mislim da nema posne bele cokolade , mislim to i nije cokolada [sm=zmeden.gif]
mozda da u nekoj prodavnici zdrave hrane pitas , mozda ima neka od sojinog ili kokosovog mleka - butera ili tako necega ?




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (6.12.2013 18:20:04)

Da onda je verovatno od sojinog mleka.

A sad novo pitanje! [sm=smiley36.gif]
Koliko mi pasulja treba za 30 osoba? Po prvi put cu sama kuvati za slavu pa nemam predstavu koliko mi treba.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (6.12.2013 18:23:20)

pa nemam pojma to nabubri
a kuvaces i jos nesto [sm=smiley36.gif]
pravices ga kao corbicu ili onako "nagusto " ?




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (6.12.2013 20:34:21)

Imacu i posno predjelo i ribe. A pravicu ga zapecen u tepsijama. Bas mi nedolazi u glavu koliko bi mi trebalo [sm=zmeden.gif]




Klarita -> RE: Pričajmo o hrani... (6.12.2013 20:46:01)

Lele, nato, i mene ista briga mori [sm=smiley36.gif]
Pitacu majku, pa javljam sta mi kaze...a, svake godine imam isti problem i svaki put kazem zapisacu mere, koliko kg riba, koliko predjela, pasulja...pa, opet ove godine problem.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (6.12.2013 20:48:28)

Ribe cu naruciti nema sanse da sve stignem. A javi molim te kolicine pa da krecem sa nabavkama.[sm=smiley29.gif]




Klarita -> RE: Pričajmo o hrani... (6.12.2013 20:55:24)

Iz malog mozga mi se javlja da za ribe bese 9kg...e, sad da li 9kg oslica + druga vrsta, ili ukupno[sm=smiley29.gif]
A, za kolace sam 100% sigurna...znaci kod mojih prolazi 8kg kolaca, s tim sto cu ove godine poruciti 5kg a, mama ce mi dopraviti posne cokoladne baklavice i pivarice. Moji su ove godine spremli posnu trpezu za svoju slavu jer se padala u sredu, pa svi bili odusevljeni tim baklavicama i pivaricama, pa cu tako i ja.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2013 18:14:31)

Cure dajte provereni recept za prebranac.




mama micki -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2013 18:57:30)

Nato za trideset ljudi ti ne treba više od 3 kg pasulja. Možda je i to mnogo. Najbolje je da ga ostaviš u vodi preko noći, pa sutradan da ga kuvaš, opet da bude dan pre slave. Ja ga spremam ovako: Stavim da prokuva pa bacim prvu vodu, procedim i sipam još vode, posolim i stavim nekoliko lista lorbera. Kuvam dok sasvim ne omekša. Idinstam dosta luka ili još bolje praziluka sitno seckanog, sa šargarepom i belim lukom, kada se luk skoro istopi dodam alevu papriku, pasulj i vodu gde se kuvao ali ne sve i krčkam to nekih pola sata, onda ubacim nekoliko crvenih suvih paprika malo bibera, izručim u vatrostanu posudu i u rernu da krčka dok voda ne uvri i dok ne dobije lepu boju. Ovaj prebranac je odličan i hladan, ne moraš ga grejati svaki put kada dođu gosti. Nadam se da će ti se svideti i da sam bila od pomoći...




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2013 19:32:30)

Hvala pomogla si mi. Probacu za vikend posto do sada sam pravila samo kuvan.




minnica -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2013 19:45:12)

Ja pravim isto kao mama micki i to uvek zapečem u velikom zemljanom sudu. Obožavam prebranac! [sm=smiley1.gif]




New Mom -> RE: Pričajmo o hrani... (22.12.2013 19:32:14)

Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba.
Trebam hitno savet.




minnica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.12.2013 20:56:36)

NM, meni se to dešavalo prvih par puta, pa sam se izveštila. Treba da ti je svež kvasac, na sobnoj temperaturi,da lepo uskisne. Brašna staviti onoliko da se testo ne lepi za ruke, ne previše. Ja pečem sve na 200 stepeni dok ne porumeni.




branki* -> RE: Pričajmo o hrani... (22.12.2013 21:55:12)

new mom,treba da zamesis mekse testo,to se stice praksom,ali probaj da se drzis tacne kolicine brasna i vode,odnosno mleka u receptu,bolje je cak da bude manje brasna,lakse je da dodas,nego kad u startu zamesis tvrdo...ne umem bas da objasnim..i da kvasac tyreba da bude svez i da lepo uskisne u mlakom mleku,kao sto je receno.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (23.12.2013 12:09:51)

NM , kvasac treba da se "popne " da bude skroz onako zapanjeno
i onda zamesi sto mekse , sto je teze raditi sa testom to ce kad se ispece biti mekse i stavi obavezno u zagrejanu pecnicu




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.1.2014 9:44:33)

Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac.

I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača...




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (22.1.2014 9:51:33)


IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba.
Trebam hitno savet.


Ja sam imala taj problem jer mi brasno stoji podrumu. Bitno je da i brasno i kvasac ostavis na sobnoj temperaturi da odstoji.




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.1.2014 9:58:27)

E tačno, kao što Nata kaže, mora da se temperira i brašno ali i kvasac, i da se meko zamesi.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>