mama micki -> RE: Pričajmo o hrani... (9.12.2013 18:57:30)
|
Nato za trideset ljudi ti ne treba više od 3 kg pasulja. Možda je i to mnogo. Najbolje je da ga ostaviš u vodi preko noći, pa sutradan da ga kuvaš, opet da bude dan pre slave. Ja ga spremam ovako: Stavim da prokuva pa bacim prvu vodu, procedim i sipam još vode, posolim i stavim nekoliko lista lorbera. Kuvam dok sasvim ne omekša. Idinstam dosta luka ili još bolje praziluka sitno seckanog, sa šargarepom i belim lukom, kada se luk skoro istopi dodam alevu papriku, pasulj i vodu gde se kuvao ali ne sve i krčkam to nekih pola sata, onda ubacim nekoliko crvenih suvih paprika malo bibera, izručim u vatrostanu posudu i u rernu da krčka dok voda ne uvri i dok ne dobije lepu boju. Ovaj prebranac je odličan i hladan, ne moraš ga grejati svaki put kada dođu gosti. Nadam se da će ti se svideti i da sam bila od pomoći...
|
|
|
|