RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (9.7.2013 20:35:12)

Moirana, ja isto to radim sve , tako sam i krilca pohala ali nisam još čitave batake, jel može a da budu dobro pečeni?
Olga, povrće možeš umakati i u masu od palačinki.




Moiraina -> RE: Pričajmo o hrani... (9.7.2013 20:41:50)

Batake ni ja nisam probala, njih najčešće pečem u rerni, u onim kesama (najobičnijim) sa krompiričima, pa ubacim dosta začinskih biljčica, bude super. A kada pohujem piletinu, pravim kao medaljone, izlupam belo meso i isečem na kvadratiće, uvaljam u brašno-jaja-prezle+začini i u rernu. Ili isto belo meso, izlupam i stavim kačkavalj, listić mesnate slanine (ili bez), urolam, ispohujem i isto u rernu.




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (9.7.2013 20:46:18)

E tako i ja volim batake, naspem čudo začina uvijek nešto izmiksam[sm=smiley1.gif]
Nešto razmišljam da njima treba duže pečenje pa bi onaj panir okolo bio skoren...
Inače i ja izbjegavam masnoće, koristim tefal posuđe i stvarno nekoliko mjeseci mi bude litar ulja, pola maslinovog -pola suncokretovog, u pećnici sve na papiru ili u vrećicama.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (9.7.2013 20:47:12)


IZVORNA PORUKA: Moiraina

Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni).



I ja stavljam parmezan i peršun, češće vlašac, i to mi je najbolja kombinacija [sm=smiley20.gif]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (10.9.2013 7:42:46)

Koliko fruktoze zamjenju je 1 kg šećera?
Ili to piše na kutiji[sm=smiley9.gif]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (12.9.2013 20:03:54)

Znači trećina otprilike, provjereno.
Priznajem Trca mi je pomogla[sm=smiley31.gif]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 15:42:46)

ovo je verovatno najpogodnija tema za moje pitanje. ovako, iz skolice u kojoj predajem su me zvali i zele da organizuju susret sa onima koji su izrazili zainteresovanost za srpski jezik pa razmisljaju i cime da ih pocaste. Cime biste ih vi pocastili? naravno, nesto da asocira na nasu zemlju.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 15:47:07)

hm , pa gibanica , pecne paprike sa belim lukom , podvarak , kuvano zito , projice , prsuta
sad ne znam kako je zamisljemo da li da se jede ozbiljno ili da se gricka [sm=smiley36.gif]
eto to mi ovako prvo palo na pamet




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 15:50:04)

hehhe...da se gricka. mada ne znam kako bismo to mogli naci, da su mi barem rekli ranije da se organizujem.
meni je pao na pamet ajvar, ali ja imam samo pola neke teglice otvorene od pre sto godina...mislim, ne zelim da ih otrujem [sm=jezicek.gif]
ili slatko od...necega...




New Mom -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 15:50:16)

I ja bih kao Olga, naravno ako je u pitanju više kao meze.
Gibanica, pršuta, kajmak, šopska, ajvar, možda neka slana pita ili rolat.




milicicak -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 16:02:14)

Gibanica, pite od spanaca, praziluka, kupusa, krompira..., proja, kajmak i ajvar... i ruska salata :)
a slatko pa vanilice, grilijas oblande, koh, neki patispanj kolac...




Didy -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 17:20:13)

Da dodam još kao ideju malo vojvođanske kuhinje - slanina, čvarci, knedle sa šljivama, štrudle, kuglof, iako tu svuda ima upliva mađarske i nemačke kuhinje, ali ništa manje nego u gibanicama što ima turske.[sm=smiley2.gif]




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.10.2013 19:28:14)

Ksena i ja bih ajvarom a ako ga nemas onda gibanica.

Imam i ja jedno pitanje ringerajke. Sta najbolje ide kao prilog uz pilece raznjice, a sta uz svinjske raznjice. Spremam za vikend veceru pa bih salatu, raznjice i prilog.




Didy -> RE: Pričajmo o hrani... (24.10.2013 13:21:14)

Kseno, je l bila ta promocija naše kuhinje ili kako već da je nazovemo?[sm=smiley36.gif] Šta si do kraja pravila i kako je prošlo?[sm=smiley1.gif]




Jole84 -> RE: Pričajmo o hrani... (29.10.2013 12:48:39)

Nešto mi se jedu jagode pa bih uzela ono frikomovo pakovanje,nego ne znam šta da napravim. Imate li neku ideju? [sm=smiley36.gif]
Da nije preslatko,a da je jagodasto [sm=smiley36.gif] Recimo na pameti mi je šam s jagodama ali je to preslatko [sm=smiley29.gif]




viking -> RE: Pričajmo o hrani... (29.10.2013 12:51:46)

Smućkaj ih s jogurtom i ledom (možeš i malo muslija) eto ti šejk.




Jole84 -> RE: Pričajmo o hrani... (30.10.2013 22:02:38)

Dobra ideja [sm=bravo.gif]




Jole84 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.11.2013 16:24:41)

Ako se još nekom prijedu jagode evo ideja,baš se lako pravi a ukusno je skroz [sm=bravo.gif] I što je najbitnije nije mnogo slatko.
http://domacirecepti.net/rolat-sa-kremom-od-jagoda/




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 14:53:01)

ma sta su bamije ?
gde to ima da se kupi ? kakav je ukus ?




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 15:00:06)

Bamije su povrćka ( mahunarka), izgledaju ovako
[img]http://www.dodaj.rs/f/3K/cR/1XsakLbK/27793407960150bf6370.jpg[/img]

Ja ih kupujem u veru, smrznute, a imaju tu i tamo da se nadju i na pijaci.

A ukus... pa specifičan je. I sa njima je definitivno tačno ili ih voliš ili ne.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 15:02:05)

ja to za mojih 200 godina nisam videla [sm=smiley13.gif]
nego kakvog su ukusa , kako se spremaju ?




lesica -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 15:07:05)

Imamo i temu Oldži, KLIK

A ja ih spremam uglavnom sa mesom, prosto kao dodatak mesu, ili ih trpam u djuveč u veliiiikoj količini, ili sa pavlakom, pa bude nešto kao salata....




vikiveki -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 15:08:35)

Ja sam čula za bamije,verovatno u nekoj emisiji o spremanju hrane,ali ih nikad nisam probala....ima vremena probaću[sm=smiley36.gif]
Jeste nekad jeli džem od šeptelija




mama micki -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 15:18:46)

To je povrće koje po izgledu malo, barem mene podseća na papriku. Ja nisam spremala, jer retko može da se nađe, ali kad nađem sigurno ću probati.
Ja imam dosta rodbine u Bosni i tamo se ovo povrće baš koristi za čorbice, tako sam i čula za bamije. Ali više će ti reći neko ko ih redovno sprema.




Torbica -> RE: Pričajmo o hrani... (24.11.2013 15:21:47)

Ja sam jednom probala u nekoj corbici, ok mi je ukus.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>