RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:51:19)

pa tarana onda sutra sa sve kobasicom , bar kod mene , to je cas posla ( ako nisi naostren da sam pravis taranu ) a finooooo [sm=bravo.gif]




Okica sljokica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:52:09)

sta bese tarana? Mlinci jesu domace testo ali uze od lazanja...

upravo jedem svoje salmon pljeskavice i tarator,odlicno za ulozenih 5 minuta posla [sm=smiley36.gif]




red3lilu -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:53:32)

uhh, ostaće bi gulaša, kanda će tarana u ponedeljak biti na repertoaru..
kod mene se pravi isključivo od povrća, ne volim ništa da dodajem, a nisam ni naučila tako [sm=smiley1.gif]

tarana je takođe domaće testo, kao male kuglice




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:54:53)

Olga jel i ti pravis domacu trrhanu(taranu) onako kisalis pa susis.ja je isto volim skroz ona kupovna nije ni pola od domace...inace od mm nana nam napravi sveke godine samo se brine sto je njoj 70 i neka godina pa ko ce nam praviti kad nje nebude...ajd da pozivi 100 godina za tarhanu[sm=smiley36.gif]




Okica sljokica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:55:12)

Yag a sto sama ne napravis cevape.?..znam da nisu isti kao kad kupis ..ali mogu i bolji da ispadnu[sm=smiley1.gif]




Verus -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:56:38)

Ajde da neko stavi recept za tu taranu[sm=smiley1.gif]

Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!




red3lilu -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:57:06)

kad kažemo tarana mi podrazumevamo kompletno jelo, dakle dinstani luk, malo šargarepe, krompirića, doda se vode i kuva, nakon toga ubaci se tarana, i kuva sve zajedno, doda seckana paprika i paradajz, sok od paradajza...tako nekako, mora da bude guuusto skroz tarana upije sokove...
a može da se i ukrasi, što kaže Olga i sa kobasicom




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:58:23)

Yag , pravim kad sam bas onako za taj posao kao i rezance za supu
inace kupim onu industrijsku pa nek ide zivot [sm=smiley36.gif]




Okica sljokica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:58:57)

uh uh uh dobra vam je ta tarana i ovako a narocito ukrasena ,moze i ljuta kobasica predpostavljam..




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 14:59:08)


IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajde da neko stavi recept za tu taranu[sm=smiley1.gif]

Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!



jel mislis kako skuvat gotovu taranu ili kako napraviti taranu???

bas mi se ta ideja vuce kroz glavu i bila sam pocela da trazim recepte...bas vam hvala[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:03:41)


IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajde da neko stavi recept za tu taranu[sm=smiley1.gif]


e
Verus , evo sad cu da ti stavim recept iako sam ga stavljalaaaa [sm=smiley36.gif]
tarana kako je ja pravim :
testo : na jedno jaje ide 100 g ostrog brasna ( to je razmera ) to se zamesi i onda se renda ( trenica ) to je najjednostavnije i ostavi da se susi , kao sto se tusi domace testo za supu , hocu reci dan - dva i stavlja u platnene vrece
jelo tarana :
doooobro zagrejati ulje i na njenu prodinstati susenu taranu ( ja je dinstam sa crnim lukom ) kad je onako " ziva " onda se na nju baci crvane paprike da se rasporedi i zalije sa vodom ( ja stavim vise od pola paradajz sok ) i onda se u nju ubaci kobasica , moja majka je stavljala i krompir , zacini i kuva , mora se stalno mesati jer zagori nacisto ali je vrlo brzo i gotovo , za nekih 20 minuta i to je taj moj recept
prijatno [sm=smiley1.gif]




red3lilu -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:05:17)

mislim da stvaarno treba imati vremena i volje da bi se napravila bilo koja varijanta domaćeg testa ili rezanaca...
probala sam jednom, pravila sam domaće rezance za nasuvo(domaći široki rezanci) i tako se zeznula sa merom da smo imali kilu nasuva sa sirom i kilu nasuva sa makom...[sm=smiley36.gif]




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:13:27)

Olga moja nane je pravi isto smao bez jaja mislim da ovako ide brasno odplilike mozda neka stavi 5 kg ostrog i umjesi sa vodom srednje tvrdoce u duboku posudu jer nadolazi...i ostavi na sunce znaci mora biti ljeto...21 dan..posle procedi u gustu krpu..dobro iscedi svu tekucinu i kroz supljiikastu tepsiju napravi oblik tarane...ejj toplsa preporuka probaj te beluverziju tarane

Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto [sm=smiley1.gif]




red3lilu -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:16:11)


IZVORNA PORUKA: Yag

Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto [sm=smiley1.gif]

uh,uh, ne može biti loše[sm=smiley1.gif]
pošto sam zavisnik od svih vrsta testa, jednom prilikom sam u nedostatku makarona skuvala taranu s pavlakom, mmmmmm




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:25:56)

Veruj mi ja nisam takav nacin pravljenja tarane probala dok se nisam udala i moja mama je uvek pravila kao sto su zene vec gore opisale...:)) ali kad sam se udala i secam se da je bas nane od mm napravila za jedan rucak iskreno ja sam se mislila ocul da probam..ali stid gde necu kad sam probala trazila i drugi tanjur[sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:27:39)

kod nas se tarana pravi i kao prilog uz meso ( licno ne volEm ) ali dinsta se i dinsta i mesa i talo do besvesti dok se ne proprzi ali nikako ne sme da zagori i tako [sm=smiley1.gif]




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:29:57)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




red3lilu -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:32:12)

Interesantno mi je kad se kaže kod nas[sm=smiley1.gif]
Ima toliko jela koje nose isto ime a spremaju se na različite načine, a opet ima i toliko naziva za neka od jela koja se svuda spremaju na isti način[sm=smiley36.gif]
al sam ga sad spetljala, al razumete me, jel?[sm=smiley36.gif]




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:35:08)

da bas[sm=smiley24.gif]




viking -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:35:23)

evo vam ideje za doručak :)

[img]http://www.dodaj.rs/f/1y/vU/27mN8S3F/185025351875131552228106.jpg[/img]




red3lilu -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:37:56)

uhh, viking, fantazija
ja sam videla nešto slično. viršla se raseče po sredini ali ne do kraja i onda je saviješ kontra u obliku srca. kraj se pričvrsti čačkalicom, unutra se stavi jaje i tako peče

evo i sličica




PoisonEve -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:39:16)

Super je[sm=smiley1.gif]




Okica sljokica -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:39:28)

Viking ovo je fenomenalno![sm=bravo.gif]




Yag -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:40:22)

Ukus???I jesul jaja skroz pecena???




viking -> RE: Pričajmo o hrani... (22.6.2012 15:42:42)

nemam pojma!!! ovo je slika sa neta!!! :) ali proceniš, uzmeš manje jaje a veću papriku, ne "istreseš" celo jaje...

IZVORNA PORUKA: Yag

Ukus???I jesul jaja skroz pecena???




Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>