Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (4.6.2012 10:37:56)
|
IZVORNA PORUKA: Tash SOS OD MIROĐIJE (za 1 osobu) - malo ulja - 1 kaf kašika brašna - 1 ravna k.kašika mirođije Kuvam i dosipam vodu. Na kraju dodam pola kašike soli i šećera isto koliko i brašna. IZVORNA PORUKA: Macaki tash, sta radis sa ovim sosom od mirodjije, sa cim se to jede? ovo ostalo ja kuvam malo drugacije, tj. za nas sa zaprskom, a za K cu da odvadim kada bude jela isto sto i mi... IZVORNA PORUKA: Tash Pa meso, krompir i sos od mirođije. Jedeš ga isto kao sos od paradajza. IZVORNA PORUKA: Tash Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije? IZVORNA PORUKA: Macaki nikad. kako mislis kao sos od paradajza, ja njega ne jedem sa krompirom i mesom. ali sad mi se bas prijelo, verovatno zato sto ne smem paradajz! :smajlikojiselupapoglavi: IZVORNA PORUKA: Tash Kako ga ne jedeš? nego sa čime ga jedeš? Npr, kuvaš supu, izvadiš meso, dopraviš pire i sos od paradajza /mirođije. To se kod nas zove "Supe, sosa, mesa", uglavnom se jede za nedeljni ručak , umesto barenog mesa može i pohovano, pečeno. Vi to ne jedete? Žene, jel to neka priča da se u Vojvodini jede a u Srbiji ne? Baš me zanima. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|