Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (4.6.2012 11:44:39)
|
A što ne uvedeš Maretu mladi beli luk? Još ne sme? Možeš da ga preskočiš. Možeš da smanjiš zapršku, čak i da je izbaciš, ako napraviš onako guuust paradajz. Možeš da ubaciš svež paradajz bez kožice, a možeš i u posebnoj šerpici da ga dobro ukuvaš sa soli, biberom, peršunovim i celerovim lišćem, možeš i malo babure da ubaciš, i kad se fino redukuje možeš da ubaciš u blender i napraviš sos. To možeš i da držiš u zamrzivaču u recimo onim posudicama za urin, pa da ne kuvaš svaki put novo. Umesto masti naravno može i ulje, ovo je original kako je moja baka pravila, znaš da bake mađarice trpaju mast u sve. Aleva paprika je više radi boje, nema tu mnogo uticaja na ukus.
|
|
|
|