dddaca -> RE: Letovanje 2018 (3.12.2017 16:23:53)
|
Bili smo pre nekih 7-8 godina, jednom u Limenariji i dva puta u Potosu.Verovatno se dosta toga promenilo, ali iznecu ti svoje utiske.Prvo pitanje je koliko ste mobilni? Da li volite da obilazite plaze ili ipak vise volite da budete na plazi u blizini smestaja? Limenarija ima dosta smestaja u ponudi pored plaze, ali gradska plaza je jako losa. Po meni, ni u blizini nema bas pogodnih plaza za decu - sa jedne strane Tripiti, sa druge Metalia koje jesu lepe, ali ne znam koliko bi deca uzivala na njima. A da, na samom kraju Metalije (blize Potosu) smo naleteli na nudiste. Na kraju blizem Limenariji ih nije bilo. Ok, nisu daleko ni one njihove skale, mislim da je Maries u pitanju, ali opet kazem, ne znam koliko planirate vozikanje svakodnevno do plaze. Potos je lep, ali dosta mali, gradska plaza je krcata, a suncobrani su bili gusto postavljeni. Ja ne volim takav tip plaze. Malo udesno, vec ima vise prostora, tako da je ispred hotela Kamari lepo za decu i dugacak plicak. Sa decom, ukoliko bi baza bila u Potosu, ja bih birala smestaj blizi plazi San Antonio i hotelu Kamari upravo zbog plice vode i lepse i sire plaze. Ono sto se meni svidelo kod Potosa je blizina ostalih plaza Psili Amos, Pefkari (jako slatko, borovi, par hotelcica uz obalu ali cini mi se da su u vodi bile neke kamene ploce u vreme kad smo mi isli. Prednost - hotel, ulicica, plaza - meni se to svidja, ali opet, ne znam koliko je za malu decu), Aliki, Notos, Rosogremos... Ne mogu sad ni da se setim svih. Meni je bila lepa i plaza Pahis, ali ne znam sad sta ima od smestaja tamo. Pesak, prirodni hlad, postepeni ulaz u vodu... I u blizini plaza Glifoneri, preslatka, vecim delom dana u debeloj hladovini, sa restoranom u zaledju. Sto se Limenasa tice, nismo se kupali na gradskoj plazi, ali videli smo je, nista posebno, ne isplati se ici na Tasos i provesti odmor samo tu. Ni plaze u okolini nismo mnogo obilazili osim Mermerne, dok jos nije bilo ni suncobrana na njoj i koja je tad bila bozanstvena. Sto se smestaja tice, Limenas je mnogo veci grad, najveci na ostrvu, sadrzajniji, ali nekada od smestaja do plaze ima dosta da se hoda. Jednom prilikom smo svratili do Skale Potamie. Na samom pocetku mesta mi se plaza nije svidela, prilicno uska, a dalje nismo isli. Sad mi je krivo sto nismo posetili i Golden Beach, tad me nije interesovao plicak. A proslog leta sam i ja razmisljana o Golden Beach jer mi se cini da bi to bilo idealno za malenu zbog plicaka. E sad, kako je za snabdevanje, za setnju to ne znam. Koliko sam shvatila Skala Panagia se u stvari nastavlja na Skala Potamiu. Eto, to su moji utisci od pre 7-8 godina. U medjuvremenu se sigurno dosta i izmenilo i izgradilo, ali verujem da su plaze ostale na svom mestu [sm=smiley36.gif] E da, bilo je i dosta osica. Pcele sam slabije vidjala, ali osice su bile prave napasti.
|
|
|
|