Snelle -> RE: homoseksualne osobe i usvajanje dece (27.1.2011 14:02:21)
|
Uh! Teška tema. Lično, nemam ništa protiv homoseksualaca. U neku ruku mi ih je i žao. Težak život, odbacivanje od strane okoline, stalno skrivanje, pa nisu oni krivi što su tako rođeni. Opet, sa druge strane, ja sam jako konzervativna u pogledu nekih stvari, i to što mi njihova orijentacija ne smeta, ne znači da sam za usvajanje dece od strane njih. Mislim, ako realno sagledamo stvari, još jako puno godina treba da prođe da bi deca iz takvih zajednica mogla da imaju normalan život, da nesmetano žive i odrastaju, tj. da ih niko ne gleda čudno, da ne budu izbegavana u društvu, da im se ne podsmevaju, omalovažavaju...sva ta ljubav roditelja ne može da zamaskira bol sa kakvim bi ta deca rasla zbog socijalnog neprihvatanja. A da je situacija obrnuta, da živimo u neka drugačija vremena, gde ta deca ne bi imala nikakve probleme pri odrastanju, mislim da ni tada ne bih bila za ovu soluciju usvajanja. Ne znam, možda sam sebična, ali to je moje mišljenje, a možda jednog dana budem prosvećena kao Nedja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|