Daca88 -> homoseksualne osobe i usvajanje dece (12.11.2009 12:01:40)
|
Drage moje,ne znam da li negde vec postoji slicna tema.Ideju za temu dobila sam tako sto sam sinoc na nekom kanalu preko total tv gledala dokumentarnu emisiju o homoseksualnim brakovima i usvajanju dece. Polemisalo se o ovim pitanjima,te vas molim da i vi date svoje misljenje. 1)U slucaju kada su u braku ili u vezi dve devojke,zaklete lezbejke koje nikada nisu,i nikada nebi spavale sa muskarcem.Da li dozvoliti devojkama vestacku oplodnju sa spermom nepoznatog dobrovoljnog davaoca(u svetu postoje takozvane banke sperme,imena davaoca se po zelji davaoca mogu cuvati u strogoj tajnosti).Znaci,da li dozvoliti lezbijskom paru da dobije dete vantelesnom oplodnjom sa semenom dobrovoljnog davaoca?Tako devojka nebi morala da zatrudni spavajuci sa momkom,i par bi imao"svoje dete"ma koliko to cudno zvucilo. 2)U slucaju kada su dva muskarca u vezi ili braku,da li takvom homoseksualnom paru dozvoliti usvajanje deteta? Drugi navedeni primer je bio da gay par unajmi surogat majku,koja ce opet vantelesno biti oplodjena sa semenom jednog homoseksualca.Surogat majka bi za novcanu nadoknadu"zatrudnela"i po rodjenju predala dete homoseksualnom paru.Tako bi gay parovi mogli da imaju dete bez odnosa sa zenskom osobom. 3)Da li se takve osobe mogu brinuti o detetu,da li ga mogu vaspitati,kakve ce orijentacije biti to dete kad odraste,da li ce to dete uopste znati koga da naziva mama,a koga tata,posto u ovom slucaju imalo bi ili dve mame koje podjednako brinu o njemu,ili dva oca. U EMISIJI MISLJENJA SU SE RAZLIKOVALA,JEDNI SU BILI ZA,DRUGI PROTIV,ALI NI JEDNA STRANA NIJE IMALA JAKE ARGUMENTE ZASTO MISLI TO STO MISLI. KOJI JE VAS STAV NA OVU TEMU???
|
|
|
|