Rosita -> RE: Alergija na mlecne proteine (4.10.2014 13:11:29)
|
Utvrdjuje se putem krvi, ali ti testovi valjda nisu najpouzdaniji za decu do , ako se ne varam dve godine. Postoje jos i kozni testovi i test opterecenja. Ali to je , ja mislim , izlisno u Bozinom slucaju, ako on jede mlecno bez problema verovatno ti testovi ne bi nista pokazali. Neka me isprave druge mame ako gresim. Laicki, po meni jedino iskljucivanjem mlecnog na neki odredjeni period, u dogovoru sa dr koji bi podrzao taj korak, a da mu ispricas- ako vec ne zna- da si dosla do ove sumnje na osnovu tih i tih reakcija kad je Boza bio beba, moglo bi da ti kaze da li ima pomaka kad se tako hrani. Jerako kazein smeta nekim procesima u mozgu, naravno , posredno, ja kao laik imam rezon da se to nece i ne mora zapravo ispoljiti preko bilo kakve alergije, nego se moze ispitati samo iskljucivanjem namirnice, na osnovu anamneze. Edit. Mi radili na Institutu i tamo se kontrolisemo. E da, ti malopre pomenu te skupe analize u inostranstvu, u to nisam upucena, mozda ta vrsta analiza jeste delotvorna.
|
|
|
|