Peace* -> RE: Alergija na mlecne proteine (16.10.2013 8:42:24)
|
Snelle, nemoj da se ispravljaš, to je moja teorija, neproverena kod lekara. Prosto, moja je logika (ponoviću zbog novih članova): krv u stolici - testovi negativni- intolerancija, kožne promene ili krv u stolici - testovi pozitivni - alerija. Dal je to tačno, nemam pojma. Jovice, imaš razlike između testova intolerancije i alergotestova. Testove intolerancije možeš uraditi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji. Postoje neke skuplje i jeftinije varijante, više ne sećam razlike, ali se sećam da se do kraja ispostavilo da su jeftini bolji (nema veze sa mozgom). Radi se neka velika količina namirnica, i test ti ustvari pokaže šta detetovom organizmu više prija, a šta bi trebao izbegavati. Alergostovi mogu da se rade iz krvi (Specifični IgE - postoje palete: nutritivni, inhalatorni, i kombinovani) i postoji PRICK (bockanje), gde ustvari u dogovoru sa dr se radi test na određene namirnice. Posle može da se radi i test provokacije. Dopunite me ako nešto zaboravim. Ćupice, HA formule su namenje deci kod kojih postoji genetska predispozicija za alergije, ali ne i za decu koja alergiju već imaju. Ja bih ti savetovala da pređeš na Allernovu ili Alfare. U par rečenica: Nakon dva meseca maltretiranja sa ekcemom, napokon smo završili kod dermatologa, koji je u ordinaciju pozvao alergologa. Alergolog je na sam pogled rekao da je u pitanju alergija na kazein, meni se nije dopao stav dr, i nisam je poslušala do kraja. Naime, dr je rekla da ja iz ishrane izbacujem sve mlečno, jaja, veštačke boje, industrijske proizvode, zbog temenjače koja se inficirila stafilokokom je dobio antibiotik, i naglasila je da kupimo Allernovu kao dohranu, isto nam je falio večernji obrok. Sve sam poslušala, sem te Allernove, tj, mamu su u apoteci ubedili da je Nestle NAN HA isto što i Allernova. Par dana kasnije se osip proširio sa lica na celo telo. Kada smo prešli na Allernovu, stanje se malo popravilo, ipak, ubrzo smo završili u bolnici gde je venski primao kortiko i antibiotike jer je ekcem bio inficiran, i celo telo je bilo prekriveno. U vreme kada su nas primili u bolnicu, EO su mu bili preko 20% ako se dobro sećam, a HGB svega 88 (što ukazuje na mikrokrvarenja creva koja nisu bila vidljiva golim okom). Dakle, na tvom mestu, za početak bih uradila KS, tražila bih da se urade i eozinifili (EO) ukoliko nisu uključeni u KS. EO su povišeni u dva slučaja: ako je u pitanju alergija, ili ako u organizmu ima parazita. Dakle, ako vam EO u KS budu povišeni, odnesi stolicu na analizu na: parazite, mikrokrvarenja i EO. Ako od tih analiza paraziti budu negativni, a ova druga dva pozitivna, idi pedijatru i traži uput za alergologa. A ako su EO u KS negativni, onda odnesi stolicu na analizu na mikrokrvarenja i EO, pa sa tim rezultatima (mikrokrvarenja će vam definitivno biti pozitivna), traži uput za gastro. Žene moje, niko vam neće pomoći ako same sebi ne pomognete. [sm=smiley31.gif] Od suhomesnatog, Marku dajem već neko vreme pečenicu AD Bačka. A nakon uvođenja soje, počela sam da mu dajem i Gala pileći parizer, ali kupujem celu rudu pa sama sečem, jer sam nedavno gledala kako teta na mašini seče red sira, red parizera, sve u istim rukavicama.
|
|
|
|