Crvenkapa85
|
IZVORNA PORUKA: Tash crvenkapo, sa mob ne mogu da pisem pp, pa valjda ces ovde videti odg. Moje iskustvo sa alergotestovima nije takvo kako neki lekari tvrde "mali je, ne vredi", naprotiv, alergolog je pogledala Markov osip po telu, rekla "tipicna sara alergije na kazein", mi izvadili krv i jedino je kazein bio pozitivan. Znam da je dr u lab bio iznenadjen sto je ista pozitivno, tvrdeci da kod ovako male bebe (imao je 4 meseca) sve bude negativno, jer taj test iz krvi funkcionise na bazi imunoloskog odgovora, ako sam dobro shvatila, a tako male bebe nemaju nikakav imunitet. Ja se na tvom mestu ne bih zezala, radila bih alergotest, i sve mlecno bih obisla u sirokom luku. A to da nije bilo osipa dok si dojila... A onaj ekcem??? onaj ekcem je po meni i mnogim drugima bilo klasicno ciscenje lica male bebe,koje je nestalo mazanjem obicne krme za guzu i pantenolom.....a s obzirom da su bile vrucinstine kad se rodio moguce da je i od vrucinstine...nismo radili jos alergo test,za sada samo siki ima dorucak rucak i veceru....naravno sve nemlecno...ja normalno jedem,mislim ne unosim ja na litre i kile mlecnih proizvoda,nisam ni do sada...nema nikakvih promena na gore na njemu...osim sitnih tackica oko usta od silne pljuvacke posto balavi strasno....dala sam mu jednom gutljaj dva adaptiranog mleka pre par dana da vidim,nije se nista desilo,ujak koji mi je lekar kaze da probam da mu dajem malo po malo,povremeno...pa da cu videti dal se ista desava...sada u ishrani ima pirinac,obican i integralni,kukuruzno brasno,domaci kukuruz secerac,brokoli,krompir,sargarepu,bundevu,karfiol,meso,dzigericu,jabuke,banane,kruske,sljive..mislim sve sto je dozvoljeno u tom dobu...lepo napreduje...pa sad vide cemo...
|