Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Yula, nisam zapamtila odakle si? JAKO polako uvodi namirnice! Ja sam dosta pisala u temi Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama, savet alergologa je da kada daš novu namirnicu, daješ je samu, na vrh kašičice. 72h je period kada se najčešće ispolji alergija. Ja sam u tih 72h svaki dan davala po malo. Prvi dan zalogaj, samo. Pa drugi dan dva zalogaja samo. Treći dan 3 zalogaja mešam sa kašicom koju taj dan jede. Četvrti dan sam smatrala da nema reakcije i uveli smo. A opet, desilo se da se na pirinač ospia tek 5-10 dan, već 3x sam probala da mu uvedem, i ne ide. Apropo mleka, Allernova je super, i genijalno je ako ju je beba prihvatila. Moj Marko je na njoj već dugo. Kad mi kažeš odakle si, pustiću ti link na jedan forum. Ne znam zašto sam povezala da živiš u Hrvatskoj, možda sam pomešala nešto, koliko sam ja shvatila, tamo je Alfare na recept, on je takođe potpuni hidrolizat kazeina. Bojkice, mislim da ti je sve jedno dal ćeš mleko ili jogurt. Meni rekoše da su mleko i svi mlečni proizvodi jedna grupa alergena, jedino surutka je druga grupa. Tash, izvini, evo me tek sada sa odgovorom. Zivim u Francuskoj, Pariz. Hvala an savetima za kasice i novi doktor kod koga smo nam je savetovao isto da sacekamo sa kasicama do punih 6 meseci. Svakako pocetkom decembra idemo kod gastroenterologa, pa cemo videti kakve upute ce nam on dati. Imam jedan problem i molim vas za savet. Moja beba dok je sisasala fenomenalno je napredovala, imao je mere bebe od jedne godine! Presli smo na ovo mleko i pocela sam da mu dajem 210ml, pa na savet doktora smanjila na 180ml jer je smtarao da beba ima i nocni podoj, pa 5x180ml. Medjutim, moj bebac je prakticno odmah izbacio nocno sisanje, a ja sam i dalje nastavila da m dajem 180ml, znaci 4x180ml. Saki put posle flasice on jako place, hoce jos. Ja mu davala malo vodice, i cim podrigne on prestane da place. Kansije, razmislim i skapiram da treba da mu dajem 210ml jer ima smao 4 obroka dnevno. I tako vec nekih nedelju dana pije 4x210, ali i dalje place posle flajke, jos bi pio. Opet cim podrigne smiri se. Trazi da jede na svaka 4 sata, uvek kao da je navijen :D Problem je taj sto je za 20 dana dodao samo 70grama! Dr mi je rekao da se ne brinem, da cemo videti na sledecm pregldu st ase desava. Nisma puno zabrinuta jer bebac izgleda super, nikao mu je i prvi zubic i neverovatno je kativan, pa pretpostavljam da i tako trosi energiju. Ipak, molim vasd, koliko je normalno da beba dodaje u ovom periodu ( juce smo napunili 5 meseci ) i da li je Tash tvoj Marko gubio na kilazi kada je presao na ovo mleko??? Ovde nisam videla Alfare nigde, ima jos dve ili tri vrste mleka, ali nisu Nestle, zaboravih marku. Sta mi savetujete da radim po ovom pitanju slabe kilaze? Dodao je i pola centimetra za ovo vreme. Ima 73cm i 9460gr.
|