Yula
|
Verus draga, PUNO ti hvala na odgovoru! Verovatno i sama znas kako je tesko roditeljima koji imaju ovakav problem sa bebama jer od doktora slabe vajde, jedino ovako preko iskustva drugih roditelja mogu nekako da se informisem i pomognem svojoj bebi. Da, kapiram da to nema nikakve veze sto je pio par puta u pocetku ad mleko, a to se desilo u porodilistu kada je jednu noc prespavao sa sestrama da bih se ja odmorila, i jednom kuci svekrva mu je dala kada je plakao, mislila je da je gladan. Ipak, to je prerano i treba malo vremena da bi organizam razvio alergiju na mleko. Obicno se razvije od mesec dana pa nadalje, najcesce i najuocljivije je od 2 ili 3 meseca. To su moja saznanja do kojih sam dosla istrazujuci ovu temu po netu. Primetila sam promene i to sledece: -prestao je da kija -povukao mu je se osip sa rucica i nozica -mnogo bolje spava, stavise odlicno spava, dok je ranije veoma lose spavao Moja beba je malo grceve imala, svega u par navrata, ali to pripisujem i tome sto sam ja mleko izbacila od starta, jer sam odmah po doslaku iz porodilista saznala da mleko moze da izazove grceve i izbacila sam ga. Ali nisam znala da izaziva i alergiju, pa sam pocela da uvodim mlecne proizvode kada sam videla da bebac nema vise grceve. Odnosno, imao ih je i nevezano za to da li sam pila mleko, a ja zapravo nisam znala da mora da prodje izvesni vrem.period da se organizam iscisti od alergena. Tako sam isla u krug. Ja sam vec pune tri nedelje na dijeti i malo preko. Preko dve nedelje ne jedem ni jaja. I tu sam primetila boljitak, bebacu se pre izvesnog vremena pojavio sitan osip po obrascicima, cim sam izbacila jaja povukao se. Brine me sto sluzi u kaki ima vise nego ranije, to sada sa sigurnoscu mogu reci. Danas sam saznala da i agrumi mogu biti alergeni. Doduse, cula sam kao da agrumi smanjuju kolicinu mleka, a s obzirom da ih ja ne jedem vec pijem neki sok koji u sebi sadrzi malo agruma i da mi se mleko od njega nije smanjivalo, cak naprotiv bilo ga je puno, nisam tome pridavala znacaj. Nisam taj sok izbacila iz ishrane jer mi on mnogo znaci, trazi mi se slatko i on mi bas tu pomaze... Ipak, od danas ni njega vise piti necu, bas da vidim da li je ta sluz reakcija na njega. Taj sok pijem od porodjaja, bar jednu flasu ( 2l ) u nedelju dana, a i cesce E, sada, ako kroz dve nedelje i dalje bude sluzi u kaki, necu imati sta da izbacim iz ishrane . Bebac inace super napreduje, i osim te sluzi i blagog suvog osipa po kozi i kijavice nikakvih simptoma nije imao, ali ja sam na vreme reagovala i ne smem ni da pomislim sta bi bilo da sam to ignorisala, kako mi neki savetovase. Bas juce smo uzeli kremu koju nam je pedijatar prepisao kada je na proslom pregledu video da bebac ima taj suvi osip po nozicama i rucicama, i na receptu lepo pise krema za atopicni dermatitis. Znaci znao je da je to atop.derm. a nije znao da nam kaze da je to jedan od simptoma alergije na nesto! Jedan prijatelj ima bebu od 11 meseci, od 3. meseca ima ekcem, vodili ga kod najboljih doktora u Parizu i detetu samo "lece" ekcem kortikosteroidima, a uzrok zanemaruju! Uopste ne razumem te doktore. Rekli im da babac ima alergiju na nesto, ali da je tesko utvrditi na sta jer je mali i to je to... Zapanjila sam se kada sam cula.
< Poruku je uredio Yula -- 5.9.2011 22:55:44 >
|