Verus -> RE: Alergija na mlecne proteine (17.10.2010 3:58:14)
|
Snelle, i mene je bio strah za kolicinu mleka, ali bice sve ok! Evo, vec 6.5 meseci eksluzivno dojim, nisam jos nijednom forumulu kupila! Cak i radim od njene 6 nedelje, a mame koje ne doje svaki put i nisu u kontaktu sa bebom manje mleka prave. Trenutno imam 14.5 litara mleka zamrznutog i oko pola litre svezeg u frizideru! ALI smanjice ti se masnoca mleka. Naime, kolicina i kvalitet proteina se ne menjaju zbog ishrane, ali masnoca da. Gledaj da jedes salate sa maslinovim uljem, i kupi neki margarin koji je na bazi soje tj. nije na bazi putera ili dr. mlecnih proizvoda i bices ok. Ja svaki dan jedem sendivc za dorucak sa namazom od soje plus natrpam neke masne salame i mlekce je super. E sad: izbegavaj STRIKTNO: sladoled, sireve, mleko i jogurt. Ostalo, gledaj da jedes stvari koje nemaju puter u sebi. Uglavnom svi slatkisi imaju mleka. MEni je pedijatar rekla kad se nama sve ovo desilo da izbegavam samo ove cetiri stvari gore i bice dosta. PRvo sam to uradila, ali je HElena i dalje imala sluz u stolici (znak alergije i problema sa crevima). I tada sam striktno citala sve i gledala da nema slucajno mleka. E sad, svi sirevi od soje tzv biljni IMAJU u sebi kasein (protein mleka na koji su alergicni) i to onda otpada. Mozes piti sojino mleko i ako ima da se uzme mleko od rize. Kupi kalciju tablete i to pij, zbog sebe. Mleko koje je bez LAKTOZE ne vredi, laktoza je secer, a to nije ono sto im smeta nego KASEIN. Ja vec skoro 4 meseca zivim bez kapi mleka, bez sira, bez sladoleda ma bez svega sto dotakne mleko, i jogurt i ok sam. Pedijatar mi je rekla da joj za koju nedelju probam dati malo jogurta vocnog, da vidimo kako ce reagovati, ali da ja ne uvodim jos mlecne proizvode u ishranu. Helena isto lepo napreduje, ne gubi na tezini raspolozena je...Tako da nema te simptome kao neka deca. Rekao ti je 2 nedelje jer toliko treba da iz tvog organizma izadju tj. ociste se mlecni proteini. Ja ti preporucujem bar 3-4 nedelje da bi videla prave rezultate.
|
|
|
|