Mery -> RE: Alergija na mlecne proteine (3.3.2011 22:09:30)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mery, kako si ti to tačno radila? Kad si počela da daješ bebi čvrstu hranu? Kojim redosledom? Pocela sam mu uvoditi cvrstu hranu sa 4,5 mjeseca po preporuci nase dr. Poceli smo ranije jer je on ucestao obroke na 2 sata (nekada i manje), najede se, mlijeka ima jos ali on nece vise da jede i onda ubrzo ogladni pa smo konstatovali da ga mlijeko ne drzi dugo i da mu pocnem uvoditi cvrstu hranu. Krenuli smo od jabuke, pa banana, pa breskva, mrkva, i onda sam nastavila mjesano povrce i voce. Zumance sam mu uvela sa oko 5,5-6 mjeseci (stavljala sam po jednu cetvrtinu u porciju koju on nikada nije pojeo cijelu) i tada sam krenula i sa mesom, prvo starije meso pa onda mladje (po savjetu dr). Na samom pocetku smo primjetili alergiju jer sam mu htjela dati pirincane pahuljice sa humanom. Jednostavnije receno, uvodila sam mu sve kako je odgovaralo njegovom uzrastu samo sam bila opreznija, sve novo sam mu davala iskljucivo ujutro da imam pred sobom dan da pratim hoce li biti reakcije, sve novo sam mu prvi put davala u jako maloj kolicini jer nisam znala hoce li reagovati. i pravila sam razmake od 4 dana izmedju novih namirnica. Mozda sam bila malo opsirna ali sam htjela da dam kompletnu sliku. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|