RE: Betanija Novi Sad (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Guardian -> RE: Betanija Novi Sad (10.11.2011 17:04:05)

Zaboravih da vas pitam, koliko se dugo lezi u sok sobi ili intenzivnoj nezi nakon carskog reza?

Kad mogu koristiti mobilni? Imam li prava na njega i kada?

jance -> RE: Betanija Novi Sad (10.11.2011 17:15:58)

juu covece najezih se... kako sam procitala vest, bas su pustili na RTV prilog o tome... kao prvo, to se desilo tog dana kad sam se ja porodila, iliti 15og... znam da je nesto bilo, jer su sestre stalno pricale o nekom "incidentu" a mm je video komb Konkordije pred Betanijom dok su cekali da se porodim i da me vide. a i zbog toga dezurna lekarka skoro nije pustila ekipu iz Vreme je za bebe da dodju gore u porodjajno...
a sto je najgore, sada na RTVu vidim sliku, ta zena je samnom bila u grupi na vezbama!!!! strasno!

Guardian za carski ne znam, porodila sam se prirodno, al mislim da ce ti dati mobilno cim se probudis iz anestezije...

vukosava -> RE: Betanija Novi Sad (10.11.2011 17:40:20)

Procitala sam dve horor price vezane za dve prenete trudnice. Kad samo pomislim... Jadni ljudi... I srecom nisam bila u Novom Sadu...

beboni -> RE: Betanija Novi Sad (2.12.2011 22:37:00)

Jel neko zna kako doci do epidurala u betaniji. Ako neko nesto zna molila bih vas da napisete...
[sm=nosecka.gif]

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (3.12.2011 15:44:24)

zaboravi na epidural. ja sam se raspitivala kod glavnog za anestezije - nema epidurala jer nema anesteziologa. rade samo dvoje, od toga je jedan na stand by za hitne slucajeve a drugi je tu za carske, kojih ima u poslednje vreme na kamare. ako ima neki jos nacin da se dobije - meni ga nisu rekli. zato se za sledeci porodjaj selim u bg, tamo ne prave problem.

inace, koliko sam se plasila doktora i babica, meni je strava bilo iako mi je porodjaj bio bolan i po merilima doktora. da nije babice donke mislim da ne bi izdrzala, zena je bila divna, puna podrske i smirena do kosti!
ne znam ime dr koja me je poradjala ali sam je u glavi nazvala "vesela" posto se stalno zezala i smesila. imala sam utisak omiljene tetke, a ne zene koja drzi skalpel.
dr ilic mi se ne svidja, covek je uspeo u sred kontrakcije da ubaci ideju da necu da saradjujem jer ne moze da mi prokine vodenjak. stvarno! mislim, stvarno?!

zamerku imam na nocnu smenu i na patologiji i gore u novom bloku (vrlo neljubazne sestre u opticaju) kao i na informacije koje smo dobijale od sestrica - ne mogu da se dogovore kako i sta treba da se radi. sto sestara - hiljadu razlicitih informacija. te hrani prirodno, te nemoj, te na kasicicu te na spric, te jedna ga pokrije - hladno mu je a za njom udje druga koja ga otkrije - za ime sveta pretoplo je! ova obuce ovako, ova onako, ova kaze peri ranu samo jednom dnevno, ova kaze perkas na svaka 2 sata ... mislim, shvatile ste. zaista bi volela da se usklade i sestre i sestre u skolici, pucala mi je glava prvih dana od informacija. na kraju smo uradili kako smo mi mislili da treba. bebi je dobro, mene je rana zezala dve nedelje. moj vam je savet da nadjete ili mamu dvadesetoro dece pa da je pitate ili ako ne moze drugacije nadjete najstariju sestru u porodilistu i slusate nju. 20-30-40 godina iskustva ipak znaci nesto.

bubulence -> RE: Betanija Novi Sad (3.12.2011 15:58:04)

ako ides privatno kod nekog od dr koji radi i u betaniji mozes da dobijes epidural (mada ni tada nije 100%siguran) u suprotnom nema sanse...

beboni -> RE: Betanija Novi Sad (7.12.2011 0:18:53)

Da, tako sam i cula, ali nadala sam se da ipak neko nesto zna gde bih mogla da iscackam neku informaciju o epiduralu i da je to ipak izvodljivo,ali...nazalost...prepustene smo bolu...[sm=smiley13.gif] to mi je drugi porodjaj pa bas imam strah jer sam na prvom prosla katastrofalno...
Ostaje mi da ovih zadnjih mesec dana samu sebe hrabrim i ulivam snagu...

jance -> RE: Betanija Novi Sad (7.12.2011 11:07:06)

i da pokusas da nadjes neku vezu da te malko bolje gledaju kad budes tamo, to ti je jedina opcija trenutno. ili se prijavi za Vreme je za bebe ko ja [sm=smiley1.gif]

beboni -> RE: Betanija Novi Sad (8.12.2011 8:08:09)

...ah.. kakva veza.. nemam nikog..a znacilo bi samo da ti lepu rec kazu dok si u onim mukama...a ne da prevrcu ocima kao da si poslednji zlikovac. lepo su rekle zene da su cistacice ljubaznije...

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (8.12.2011 8:32:22)

IZVORNA PORUKA: Guardian

Zaboravih da vas pitam, koliko se dugo lezi u sok sobi ili intenzivnoj nezi nakon carskog reza?

Kad mogu koristiti mobilni? Imam li prava na njega i kada?

U šok sobi si nulti dan (dan operacije). Tamo te prvi put dižu na noge, već to veče kada si imala CR.
Sledeći dan (ako je sve ok) prelaziš na Poluintenzivu, i tamo si do kraja, kući ideš treći dan (ako je sve ok).

Sada se mobilni sme koristiti već u šok sobi (kada sam rodila prvo dete pre 5 god, nije smelo), samo ugasiš zvuk, i gledaš da te dr ne vidi (sestre se ne bune). Telefon sakrivaš pod jastuk tokom vizite.

jance -> RE: Betanija Novi Sad (8.12.2011 10:29:25)

IZVORNA PORUKA: beboni

...ah.. kakva veza.. nemam nikog..a znacilo bi samo da ti lepu rec kazu dok si u onim mukama...a ne da prevrcu ocima kao da si poslednji zlikovac. lepo su rekle zene da su cistacice ljubaznije...

i ja sam bila u istoj situaciji, znala sam da nikakvu vezu tamo nemam niti cu uspeti da nadjem, pa sam se prijavila za emisiju i mogu da kazem da pretporodjajno i porodjajno su bili jaako ljubazni kad su culi da kamere dolaze, e da ih samo vidis [sm=smiley1.gif]
al zato Baby friendly katastrofa teska, ne pozeleti ni najgorem neprijatelju.

beboni -> RE: Betanija Novi Sad (9.12.2011 22:38:21)

Stvarno si se prijavila u vreme je za bebe...[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif] jel si bila na TV-u...jaojj suuuupeeeer. I kakvi su utisci?
[sm=smiley1.gif]

zeci -> RE: Betanija Novi Sad (12.12.2011 22:08:58)

da li zna neka ood vas iz N.S. da li dr Segedi jos uvek radi na Betaniji

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 9:56:47)

Ne, otišao je u penziju, sada radi u svojoj ordinaciji.

jance -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 11:19:40)

IZVORNA PORUKA: beboni

Stvarno si se prijavila u vreme je za bebe...[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif] jel si bila na TV-u...jaojj suuuupeeeer. I kakvi su utisci?
[sm=smiley1.gif]

jesam, al jos nismo bili. bicemo kazu pocetkom februara prikazivani. utisci su super. bili su prema meni savrseni barem u pretporodjajnom i porodjajnom...

jance -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 11:20:48)

IZVORNA PORUKA: zeci

da li zna neka ood vas iz N.S. da li dr Segedi jos uvek radi na Betaniji

radi privatno, ima ordinaciju na Bulevaru Cara Lazara, ulaz pored MC-a

zeci -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 21:37:56)

jance,
ynam da radi privatno kod njega vodim trudnocu, nikad ga nisam pitala da li radi jos uvek u betaniji zato sto ne pripadam novosadskom porodilistu nego nazalost porodilistu u sremskoj mitrovici, jos na pocetku mi je sestra koja radi kod njega rekla da je u penziji, a skoro mi drugarica prica da je njenoj drugaricu radio carski rez u betaniji nedavno... pa mi nije jasno, kako kad je u penziji...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 22:01:29)

Ja sam se porodila pre 15 meseci, sa mnom je bila devojka kojoj je on vodio trudnoću, poslao ju je na CR, ali joj je CR odbijen, kao nije bilo indikacija. Ne pitah je dal je tada radio u Betaniji, ali da jeste, zašto se ne bi sa njom dogovorio da ona dođe u njegovo dežurstvo i da se odradi kao "hitna" a ne da resira da žena bude odbijena za CR? Sve u svemu, ne znam dal je tada još radio u Betaniji. 

zeci -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 23:07:01)

sa njima se izgleda sve moras dogovoriti, al znas na koji nacin...preko koverte

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (13.12.2011 23:09:08)

Sva sreća pa se ne porađamo svaki dan, pa sam stava da za svoj komfor i bezbednost bebe pa i same sebe, rado dajem koverte. Dajemo koverte i za mnogo manje bitne stvari u životu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

zeci -> RE: Betanija Novi Sad (14.12.2011 11:55:24)

slazem se, samo sto je to pre bilo za komfor i sigurnost, pa ko moze priusti, a sad se svelo na to da bez toga ne moze, inace si naj..o ko zuti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (14.12.2011 12:01:05)

Znam... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

bokicans -> RE: Betanija Novi Sad (14.12.2011 12:04:12)

Pa zar nema Segedi doktor i Segedi doktorica?

Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (14.12.2011 12:10:56)

Ne znam da ima Segedi doktorica. (što naravno ne znači da ne postoji)

Olga75 -> RE: Betanija Novi Sad (14.12.2011 14:31:28)

IZVORNA PORUKA: bokicans

Pa zar nema Segedi doktor i Segedi doktorica?

Segedi Blazenka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mislim da ima

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>