Anoniman -> RE: Betanija Novi Sad (3.12.2011 15:44:24)
|
zaboravi na epidural. ja sam se raspitivala kod glavnog za anestezije - nema epidurala jer nema anesteziologa. rade samo dvoje, od toga je jedan na stand by za hitne slucajeve a drugi je tu za carske, kojih ima u poslednje vreme na kamare. ako ima neki jos nacin da se dobije - meni ga nisu rekli. zato se za sledeci porodjaj selim u bg, tamo ne prave problem. inace, koliko sam se plasila doktora i babica, meni je strava bilo iako mi je porodjaj bio bolan i po merilima doktora. da nije babice donke mislim da ne bi izdrzala, zena je bila divna, puna podrske i smirena do kosti! ne znam ime dr koja me je poradjala ali sam je u glavi nazvala "vesela" posto se stalno zezala i smesila. imala sam utisak omiljene tetke, a ne zene koja drzi skalpel. dr ilic mi se ne svidja, covek je uspeo u sred kontrakcije da ubaci ideju da necu da saradjujem jer ne moze da mi prokine vodenjak. stvarno! mislim, stvarno?! zamerku imam na nocnu smenu i na patologiji i gore u novom bloku (vrlo neljubazne sestre u opticaju) kao i na informacije koje smo dobijale od sestrica - ne mogu da se dogovore kako i sta treba da se radi. sto sestara - hiljadu razlicitih informacija. te hrani prirodno, te nemoj, te na kasicicu te na spric, te jedna ga pokrije - hladno mu je a za njom udje druga koja ga otkrije - za ime sveta pretoplo je! ova obuce ovako, ova onako, ova kaze peri ranu samo jednom dnevno, ova kaze perkas na svaka 2 sata ... mislim, shvatile ste. zaista bi volela da se usklade i sestre i sestre u skolici, pucala mi je glava prvih dana od informacija. na kraju smo uradili kako smo mi mislili da treba. bebi je dobro, mene je rana zezala dve nedelje. moj vam je savet da nadjete ili mamu dvadesetoro dece pa da je pitate ili ako ne moze drugacije nadjete najstariju sestru u porodilistu i slusate nju. 20-30-40 godina iskustva ipak znaci nesto.
|
|
|
|