stefanovic -> RE: Betanija Novi Sad (19.9.2011 23:32:24)
|
Ja sam se porodila u prosle godine u januaru i treba da se porodim sledece u januaru,najradije bi se porodila kod kuce.Na porodjaju nije bilo lose jer je babica znala da ce biti pocascena,pa me je i za ruku drzala.Imala sam srecu u nesreci,posto sam od 6 meseca bila otvorena dva prsta a tri dana pred porodjaj 4 prsta pa sam se brzo porodila za prvorotku.Nadam se da cu uspeti dobiti epidural ovaj put jer nezelim da trpim bolove.Fizicki bol je bio na granici podnosljivosti ali ja psihicki nisam mogla da se sastavim deset dana nakon porodjaja.Nisam mogla ni da pricam o porodjaju,pa se bojim da neodlepim ovaj put.Sto se tice tretmana na odeljenu,to je bio pravi uzas.Prvo su skoro ugusili dete dok su ga kupale,pa sam gledala kako ga stipalju i cupkaju za kosu da prodise,pa su nestale s njim bez reci gde ga vode.Ja sam se izbezumila,sva sreca brzo se vratise,sa obrazlozenjem da se nagutao plodove vode.Trebalo mi je deset dana kao sto napisah,da dodjem sebi pa da se zapitam kako se nije ugusio dok je dva sata lezao u porodjajnoj sali ako se nagutao vode,nagutao se jeste ali cesmuse.Drugo,porodila sam se u 8 i 30 ujutru,predijatar je dosao da pogleda dete u 8 uvece,iako je mali imao kefalhematom ,sto je izgledala kao jos jedna glavica na njegovoj glavi,a ja nisam znala sta je to i 12 sati sam cekala da mi kazu koliko je opasno.Sva sreca nije strasno kao sto izgleda.Trece,niko nije dosao da mi kao prvorotki objasni kako se bilo sta radi sa bebom,iako im je to posao i kod zena koje se vise puta poradjaju,sva sreca pa je zena pored mene mogla da ustane i presvuce mog bebca,i pokaze mi kako se to radi.jednom mi je sestra pomogla da odem do kupatila i vise je nisam videla.I nije mi bilo jasno sto su me poslali kuci sutradan jer znam da u drugim porodilistama nesalju kuci porodilje dok im se neuradi UZ sto naravno nije uradjeno.A radi se da se uveri jeli sve sto treba izaslo napolje da nebi doslo do sepse.Kako god,nek je Bog u pomoci ovaj put,mojoj bebi i meni.
|
|
|
|