Misha i Ljisha -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (18.12.2017 8:06:23)
|
Ivana nije ni ta usna problem. Ja sam se vise iznervirala eto valjda zato sto je bilo kako sam i mogla ocekivati. Tata od te male sto je slavila rodjendan je covek gundjao u bradu "eto ja sam rekao da se ne slavi rodjendan u igraonici" [sm=smiley36.gif]. Jedna mala se upiskila (ne znam koliko ima godina ali tu je negde 3 il 4) plakala, jedan mali isto oplakao, pa D oplakala pa ne znam sta je sve bilo. Iskreno godinama idemo na rodjendane po "igraonicama" i nikad se nije desio nijedan peh, nijednom detetu znaci ne samo mom vec nijednom. A od kad smo se ovde preselili em ja imam neki tako blesav stav prema ljudima (jer su drugacijeg mentaliteta valjda nego sto je "moj kraj" koji je samo 20km odavde[sm=jezicek.gif]), nemam ni zelju nesto sad posebno da se druzim sa mamama dece, jednostvno nisu mi "legli". Da sam htela da se druzim ostala bih sinoc na rodjendanu jer me je zena pozvala da ostanem. Prosto su ovde ljudi valjda temperamentniji, prostiji a meni to ne odgovara. Secam se kad je na Cenej dosla vaspitacica sa Limana. Ona se odusevila svom decom. Deca su tamo mirnija, stalozenija ne znam ni kako da opisem tu razliku. Kad smo se preselili prosle godine prvu stvar koju sam cula od deteta jednog odavde je bilo "dole kupus gore nebo to je Futog Bog te j...." ja u soku ostala. A ovde se ljudi smeju na tako nesto. svi psuju. To me u pocetku toliko iritiralo da je neverovatno. Komsinica mi nesto govori a sadrzaj i poruku recenice ne mogu da shvatim od silnih psovki izmedju. Da se razumemo nisam je neki "krem drustva" moji roditelji su zavrsili srednje skole, oni su poljoprivrednici, komsije sve tamo na Ceneju su poljoprivrednici, bave se uzgojem voc, povrca i ratarskih kultura, mozda idu u blatnjavim cizmama ali kazem oni su gospoda za sve ovde. Mozda je problem i u meni u "neprihvatanju" odredjenih stvari. Ali eto...Mozda sam ja prizvala tom porukom koju sam poslala da se stvarno nesto desi???? Znate kad sam i to pomislila. Na kamp kad je isla 5 dana ni u jednoj sekundi nisam pomislila da ce se bilo sta desiti a ovde sam je ostavila na rodjendanu 2km od nase kuce i nisam bila mirna jer ne verujem "mentalitetu ljudi" ovde. D se u vrticu prilagodila kaze vaspitacica kao da je sa njima od jaslica. Sve je super. Al kad eto ni sa jednim roditeljem nesto nemam potrebu ni da se druzim iskreno.
|
|
|
|