|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nova rubrika "Porođajne priče"
19.1.2010 12:21:05   
rozi

IZVORNA PORUKA: guppy RR

To što mene fascinira u vezi rozi, a bile smo u kontaktu pre objavljivanje priče na portalu, je... da je ona tako nežna, a ujedno tako jaka. Pokupila se, skupila svu snagu, bez obzira na to da se okolina pretvara da se ništa nije desilo, i odlučila da napiše šta tačno je bilo, koliko je to boli, kakvu reakciju je/nije očekivala od okoline i šta joj treba... ljubav, pažnja i podrška.

To mogu samo velike žene.

Sad bi mi trebao jedan smajli koji se smeje i place..onako krokodilske suze:)Taj smajli bi mi pomogao jer ne znam sta da kazem...eto svaki dan me na jedan odradjeni nacin razveselite i ohrabrite.Mnogo mi znaci sto vas imam.Vi ste moji>user posted image
Hvala Vam svima od srca

Deci nije potrebna savrsena , vec srecna i zadovoljna majka

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 326
19.1.2010 12:51:43   
Anastazija

IZVORNA PORUKA: OTI

Anastazija, procitala sam pricu...
NIsam plakala...
Samo sam se smeskala...
lepa prica...nekako umirujuca...pozitivna...

Navela si me na neka razmisljanja...ali o tome cu na odgovarajucim forumima....
vezano je za onu recenicu: "treba imati nekog svog u porodilistu"
ali dobro...

Draga moja, jos jednom cestitam i hvala na pricici...

POljubac za tebe i bebu.

Hvala draga! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 327
19.1.2010 12:56:13   
Anastazija

IZVORNA PORUKA: anci 81

Anastazija,sad sam procitala tvoju pricu i bas je nekako...umirujuca(kao sto i Oti rece,ja mislim).Super je! Zena da pozeli da se tako porodi!

Hvala draga! Nadam se samo da će biti što više ovakvih priča... a ja ću. kao što rekoh - još dva puta ovako! user posted image

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 328
19.1.2010 13:10:16   
Anitaaa
IZVORNA PORUKA: Anastazija

Hvala draga! Nadam se samo da će biti što više ovakvih priča... a ja ću. kao što rekoh - još dva puta ovako! user posted image

user posted image user posted image user posted image samo napred

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anastazija)
Direktna veza do poruke: 329
28.1.2010 0:14:09   
Tatamata
Tea87bgd je poslala svoju porodjajnu pricu:

Krenuli su mi jaki bolovi, tj naponi, nisam znala šta ću pa sam gurala čim bi osetila napon. Niko mi ništa nije govorio, a meni prvi put. .. Kad sam osetila jak pritisak dole uzela sam jastuk i stavila preko glave, drugačije ne bih nikog dozvala. Stvorilo ih se petoro oko mene u rekordnom roku. Ja sam počupala onaj ctg sa stomaka i u 3-4 napona , moja beba je izašla. Pošto nije plakao pridigla sam se koliko sam mogla da ga vidim i da vidim jel sve u redu. Progutao je malo vode pa zato nije plakao.

Pročitajte više…

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 330
28.1.2010 0:22:53   
Anoniman
tea87bgd...prica je bas..intenzivna..u dahu sam je procitala..
lepo je sto je sve ispalo kako treba...i sa tom kvrzicom sto te preplasila pa prosla...
a bebac veliki ....preko cetiri kilograma...ne mogu da verujem da su toliko omasili...
svaka cast user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tatamata)
  Direktna veza do poruke: 331
28.1.2010 20:40:31   
anajid
Tea 87bgd,tvoja je prica bas ok,nekako mi deluje umirujuce ne znam zasto.Sve je super a pogotovo sto se sve dobro zavrsilo.Odlicno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 332
28.1.2010 23:44:29   
Didy
Rozi, draga, jedva sam pročitala tvoju priču do kraja. To je zaista udarac koji boli. Psihički bol je uvek neuporedivo teži od svakog fizičkog. Ne zaboravi da ima ljudi koji te vole i koji ti misle dobro. Ne troši svoje vreme na one druge. I ne daj se okolini koja te ne razume. Znaj da ti nisi kriva ni za šta što se desilo. Tebi i tvom dragom želim sve najbolje, a jedino vi znate šta je to.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 333
29.1.2010 0:14:48   
Tatamata
Prase je poslala svoju porodjajnu pricu:

Objasne oni meni kako treba da guram, lekar pritiska stomak, beba nece napolje. To se ponavlja nekih 5-6 puta. OK, vreme je za epiziotomiju. Sada neki mnogo korpulentniji tip gura, sa sve laktom u mom zelucu - ali ja vise ne mogu da izguram po ceo napon, samo do pola. Ostalo odlazi u glavu. Polivaju me vodom, ja im govorim da sam skroz svesna ali da ne mogu da guram dok mi ovaj tip ne izvadi lakat iz zeluca. Jos nekoliko napona ne uspevam da uradim nista, lekar donosi odluku da upotrebi vakuum (valjda se pise ovako). Beba izlece kao katapultirana, srecom na vreme je video pupcanu vrpcu, da je bila prebacena preko ramena.

Pročitajte više… 

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 334
29.1.2010 14:50:15   
Shishica
Sad znam da ne treba da citam neke price....

Dobro sto sam prvo ovde svratila...

Sad cu da citam one manje strasne.....

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 335
29.1.2010 16:03:21   
rozi

IZVORNA PORUKA: Didy

Rozi, draga, jedva sam pročitala tvoju priču do kraja. To je zaista udarac koji boli. Psihički bol je uvek neuporedivo teži od svakog fizičkog. Ne zaboravi da ima ljudi koji te vole i koji ti misle dobro. Ne troši svoje vreme na one druge. I ne daj se okolini koja te ne razume. Znaj da ti nisi kriva ni za šta što se desilo. Tebi i tvom dragom želim sve najbolje, a jedino vi znate šta je to.user posted image

Draga,

hvala sto mi pises i sto mislis na mene.Ja sam cesto tu gledam forum, malo citam, mastam i opustam se od posla.Ok sam...pokusavam sad da zivim sa tim.Bas je tesko.Kad se pogledam u ogledalo , svoje oci, to kao da nisam ja.Znam da ima onih koji pomisle na mene...ni sami ne znate koliko cu biti srecna da vam kazem da sam trudna.Vi ste ti koji ce te mi pomoci da ostanem u drugom stanju

Cujemo se i puno pozdrava i smeha vam zelim user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 336
29.1.2010 16:17:00   
rozi
Prase,

dobro doslauser posted image Sto se tice tvog pitanja...mislim da su na taj nacin,stimulacije ubrzali proces.Bol boli, e sad to rade kako bi se sto pre zavrsio porodjaj.Ja sam na stolu za porodjaj bila od 10:30 do 19h uvece, sa stimulacijom tj. prikljuce te na idukciju.Ma prodje to sve, ima zena koje su se duze cekale i ishod je bilo bolan... ali porodjaj kad krene on traje brzo...mora brzo zbog bebice>ti i bebica ste ok?
Ja samo mislim da vise edukacije buducim trudnicama - mama je i vise nego potrebna u ovoj zemlji.
Nadam se da ce se promeniti i odnos prema trudnicama u bolnici na ulici...malo vise postovanja i razumevanja.
Ako bi ikako mogle da se ujedinimo i ucinimo nesto po tom pitanju?!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rozi)
Direktna veza do poruke: 337
29.1.2010 16:24:05   
usamljena
IZVORNA PORUKA: cipiripi

samim citanjem shvatices koliko su zene u stvari jaka bica!

Rozi ... Ja ne znam sta da kazem user posted image Knedla mi je u grlu. Steze nesto. Suze naviru
Treba imati jako srce poput tvog i preziveti to. Samo zene koje su prosle kroz gubitak znaju kako im je. Ja ti  mogu reci da sam i ja tu kao i sve ove divne zene koje su i mene nedavno prihvatile kao svoju. Ljubim te i nadam se ... Nadam se da ce ti se zelje ostvariti user posted image

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 338
30.1.2010 10:19:27   
lelaigor
Tae, tvoja priča je lepa, umirijuća. Drago mi je što je sve u redu sa bebicom, a i s tobom naravno. user posted image user posted image
Prase, u potpunosti saosećam sa tobom. I mene su priključili na indukciji, iako postoje i drugačije stimulacije za otvaranje. Ja sam na indukciji bila 7h i već imala i napone, i znam kako ti je bilo. Ali, mi žene smo jake! user posted image user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 339
5.2.2010 13:28:45   
Markovicka
Tasho, poslala sam ti pp, moju pricu posto nesto ne mogu da posaljem sa privatnog mejla na onu adresu.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 340
5.2.2010 22:49:31   
Tatamata
Markovicka, priča je, malo dužim putem, al ipak stigla do mene i biće objavljena. user posted image

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 341
6.2.2010 0:09:44   
Tatamata
Markovicka je poslala svoju porodjajnu pricu:

Hoće li se više završiti, ulažem poslednji atom snage i cura izlazi posle pet, šest napona. Ali što ne plače? Sledila mi se krv u venama, bojim se da pitam, vidim neku cev joj guraju u usta, isisavaju nešto, dvadesetak sekundi kao večnost i onda čujem slabušno meee. -Jel joj sad dobro? pitam, -Dobro joj je bilo i pre, kažu. Super ste vi meni. Mislim, verovatno se nagutala ukvarene vodice, sirotica moja. Obrisali je i stavili mi je na grudi, mlatara modrim ispucalim nogicama i rukicama, mrvica, 3140g.

Pročitajte više…

Direktna veza do poruke: 342
6.2.2010 0:14:31   
Anoniman
Markovicka čestitam još jednom,draga.... user posted image user posted image

(odgovor članu rozi)
  Direktna veza do poruke: 343
6.2.2010 9:45:21   
Anitaaa
Markovićka user posted image

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 344
6.2.2010 15:30:10   
Markovicka
Hvala vamuser posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 345
6.2.2010 15:32:09   
dunja RR
Markovićka draga jako lepa pričauser posted image

Direktna veza do poruke: 346
6.2.2010 16:59:31   
lelaigor
Markovićka, podseća me na moj porođaj...a obaška što mi je devojačko prezime Marković... user posted image user posted image user posted image user posted image
Čestitam na user posted image !

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 347
7.2.2010 13:56:41   
anajid
Markovickauser posted image user posted image user posted image ,prelepo,dirljivo!Cestitam!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 348
7.2.2010 18:13:53   
Anoniman
Jao Markovicka...divno!!!
evo opet kmecim kao kreten...suze...
divno, predivno...jos jednom cestitam!!!

divno!

Direktna veza do poruke: 349
7.2.2010 21:57:08   
rozi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here