|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/16 [chat]
12.11.2016 20:25:06   
MicinaMama
Degu ja sam uvek za epiduralnu...sada neznam kako tu daju.Ovde epiduralnu daje anesteziolog.Verovatno i tu.Normalno on zna svoj posao.Nebi trebalo da bude problema.

Ovde to stvarno expertno daju.Dodju dvoje u sobu sa aparaturom na specijalnom svom stolicu,obuceni od glave do pete(kapice na kosi,maskice na ustima...itd)U tom trenutku nesme niko da bude u sobi sa porodiljom.Oni to kepo ociste jodom stave platno preko pa probuse iglom u ledja.Mene nije tako bolelo vise je bilo neprijatno.Samo sto ovde uvuku sondicu pa ti sama sebi doziras anesteziju.

Sa D porod nisam ni osetila samo malo su me zabolele stidne kosti dok je izlazila i to je sve.

Mariya tebi je svaki dan lepo ispunjen user posted image

Moja svekrva radi pa je i nema tako cesto.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 201
12.11.2016 23:48:49   
degu
Pa mislim da ću i ja prihvatiti ako me ponude. Zanima me samo kako ću do toaleta ako mi se bude piškilo? Ja baš imam stručna pitanja user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 202
13.11.2016 0:14:08   
Mariya
Veče!
Degu,nemoj da čekaš da ga ponude,traži ga odmah! Ja bih sa vrata njima odmah rekla "Pukao mi je vodenjak,krenuo porođaj,dajte epidural!!"user posted image
Micinam, pa gledam da ga ispunim,ali danas mi je bilo i doaadnouser posted image
Za sutra imamo ručak, ja ću samo da ispečem pohovani sir za nas i imamo ceo dan da se družimo. Radnim danima mm radi,L u vrtiću, a i znam,da kad dođe beba,nekoliko meseci sigurno nećemo moći da provodimo zajedno vreme na ovaj način, da imamo vremena i volje za igru i priču. Znam da će neko vreme biti drž'ne daj,pa sad kad možemo da uživamo zajedno. Ali u ponedeljak lete kod babe na igranjac, baš se vidi na njoj da ih se uželela

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 203
13.11.2016 0:31:10   
degu
Kad krenem na ctg raspitivaću se. Inače rade to anesteziolozi, pa trebali bi da znaju svoj posao.
I nama je nešto danas bilo dosadno, nismo nikud mrdnuli sem po ulici i popodne skoknuli do grada da kupimo kolača user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 204
13.11.2016 0:33:47   
MicinaMama
Degu ovde ne ides na wc nego te oni "isprazne" na kateter.

Tako zo rade ovde,a mislim i tamo posto ne mozes da hodas kada imas epiduralnu.Ne osecas ni noge.Ni posle porodjaja ne smes da ustajes nego tek sutradan.

Mene boli glava i ponovo i preumirna sam ali i napeta zbog glavobolje da ne mogu da zaspim.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 205
13.11.2016 10:55:28   
krin 40
Pozz trudnice.Samo da se prijavim i ovde:) Citam Vas ja ali nisam do sada pisala.Sve mislim da mi je rano za ovu temu zbog proslog loseg iskustva,ali ipak sam odlucila da se prikljucim jer neizvesnost i brige lakse prolaze kada se dele sa nekim

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

Direktna veza do poruke: 206
13.11.2016 11:51:41   
MicinaMama
Dobrodosla krin!

Samo se ti prikljuci,ima nas koje manje vise imamo nekakvih problema sa trudnocom.
Ovde delimo sve jade i sva uzbudjenja.

Jos jednom dobrodosla i zelim ti mnogo srece u trudnoci!

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 207
13.11.2016 12:57:52   
vocicana
Samo da mahnem mojim najsladjim debelicama, ako si se Krin javila, pisi, vreme lepse i lakse prolazi kada iscekujesuser posted image . Treca sreca je tu, bices ti super.
Ljubimo vas puno. Postavite tickere da vas lepse pratimo.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

Direktna veza do poruke: 208
13.11.2016 13:04:44   
degu
Krin dobro došla user posted image
ja sam noćas opet sama spavala, osladilo mi se user posted image
mnogo mi je bolje tako, grabiću svaku priliku. Još 3 nedelje i 9. mesec, sve nešto maštam tako posle 20.12.2016.da se porodim, da se još najedem za sv.Nikolu user posted image ali mi se nešto čini da je ovaj mali lenčuga i da mu se nećežuriti kao sestri. Ipak je tad bilo leto,mnogo sam šetala, bila aktivna, a sad sam kao trut :)

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 209
13.11.2016 13:32:32   
Mariya
Dan trudničice!!
Meni se danas opet vrtelo u glaviuser posted image Opet u nedelju!! Doručkovala sam, pa sam se najela keksa, da podignem šećer, pa ćemo napolje na nekoliko minuta, čisto da udahnemo malo svežeg vazduha, jer je grozno vreme, tmurno je a vetar duva kao lud. Pa ručak i odmor.
A devojčice se igraju već sat ipo vremena, neopisivo su slatkeuser posted image H je mama a L je bebauser posted image
Degu, nek' bude tako, da se najedeš pa se porodišuser posted image Sad vidim da se Jess porodila, a još je juče kukala kako je bila na ctg i nema kontrakcijauser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 210
13.11.2016 13:43:47   
degu
Tako je i kod mene bilo prošli put, ctg super, 2 nedelje pred porođaj,kao ne moraš ni dolaziti do porođaja. Ispostavilo se da sam došla isto to veče user posted image
Ekspresno se Jess porodila i baš je veeeeeeelika bebana user posted image
T spava, ja pazim na ručak, a tako bih rado i ja kunjala opet. Valjalo bi neku sarmu smotati da ima za 3 dana da mogu da kuliramuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 211
13.11.2016 13:45:43   
MicinaMama
Degu kuda si spomenula sarmu evo sada se moram za zadnjicu da stipam ili ruke u zrak da dizem user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 212
13.11.2016 17:30:42   
krin 40
Hvala devojke:) Sutra ulazim u 12 nedelju,u cetvrtak uz pa u ponedeljak Nifty test.Ako to prezivim sve ce biti ok

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

Direktna veza do poruke: 213
13.11.2016 18:18:51   
MicinaMama
Krin smem sli pitati kakav problem imas?

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 214
13.11.2016 18:22:39   
krin 40
Naravno..godine:) Imam 41 god..sin 19,cerka 10 i pozeleli smo trece dete.Pre par meseci sam na ulasku u cetvrti mesec imala missed ab zbog hematoma koji je pukao i otkacio deo posteljice.Sad je sve ok..za sada u ovoj trudnoci.Nifty radim da ne bih morala amniocentezu.U mojim godinama je povecan rizik raznih bolesti.

< Poruku je uredio krin 40 -- 13.11.2016 18:23:40 >

Direktna veza do poruke: 215
13.11.2016 18:24:57   
degu
Krin bice sve ok user posted image
MM ja citam tvoj post i pokusavam da skontam fazon ali mu ne ide user posted image
Mi danas ceo dan kuliramo, toliko da mi je vec i dosadno :D
Wow krin, svaka cas_t user posted image

< Poruku je uredio degu -- 13.11.2016 18:26:41 >

Direktna veza do poruke: 216
13.11.2016 18:28:04   
krin 40
Ma Degu i ja nesto mislim da hoce,ali uvek to isekivanje ...uh..Haha..koji post,ovaj ispod koji se pojavljuje za raj i pakao?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 217
13.11.2016 18:51:18   
MicinaMama
Krim i ja sam imala hematom ali na srecu otisao je.Bas mi je zao zbog tebe,ovaj put neka bude sa srecom!

Degu kazu kada trudnica nesto pozeli da jede a to nema treba da se ustine za zadnjicu ili da digne ruke u vazduh (bapske price).Tako mi i ove moje arapkinje kazu heheheh...Ti spomenu sarmu a meni zazubice krenuse.

Odoh sada da okupam ove moje cure,mm je otisao da isprati rodjaka.Pa cu i ja na kupanjac.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 218
13.11.2016 19:03:34   
Mariya
Veče!
Mi gledamo F1, pijuckamo čaj, devojčice se igraju, ne znam šta im je danas, uopšte se ne svađajuuser posted image
Kod nas je uužasno hladno, bili smo napolju 20 minuta, taman toliko da mm i L posade voćke i da se H pokvasi, pa smo brže-bolje ušli.
Stavila sam proso u mleku da se kuva za večeru,pojeli smo voće a meni se i dalje nešto grickauser posted image

Direktna veza do poruke: 219
13.11.2016 19:41:14   
degu
A sta je proso za tebe, uzinica user posted image
Jedi nesto konkretno user posted image
I mm i T su bili na izlozbi zivotinja, kaze jako je hladno, popodne bila svekrva, pa nismo nigde, ja nisam ni na vazduh izasla.
MM prvi put cujem tu izreku user posted image
Krim to nije post ispod vec tvoj potpis :D ali je skroz istinit

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 220
13.11.2016 23:55:53   
Mariya
Veče!
Najela sam se prosauser posted image pojela sam 3 tanjira,skuvam ga kao sutlijaš, pa narendam čokoladu i pospem cimetom i danas po prvi put nemam žgaravicu!
Nisam ni ja čula za to da trudnica treba da se uštine kad joj se nešto jedeuser posted image
Moje bube spavaju odavno,i ja bih trebala ali instalirala sam Pinterest na telefon i ne mogu da prestanem da gledam!puna mi je glava ideja sad!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 221
14.11.2016 6:53:24   
krin 40
Vi ste nocne ptice,ja u pola devet vec na oci ne mogu da gledam.Mada ja i ustajem rano.Radim.Lepo spavajte,ja odoh na posao:)

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 222
14.11.2016 10:34:05   
degu
I ja fok sam radila nisam mogla izdrzati duze od 10, a sad vilenim, uglavnom i ne mogu da spavam.
Bas mi jevzuma jutros, kanim se da izvedem T napolje a tako me mrzi, sve me mrzi. Najradije bih da zaspem i da se probudim za mesec i po user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 223
14.11.2016 12:20:11   
MicinaMama
Degu hahahahauser posted image ,eh da ti bi zaspati na toliko.Nema od toga nista,ajde ti imas samo mesec i po,a ja se vec tako osecam sa 2 mj trudnoce.Ja imam jos da gulim ihhhhh...Kako li ce biti kada bidem kao to...

Ja sam danas bila kod zubarke,radila mi bez anestezije.Nije bolelo samo na momenat jedan pu i to je sve.

Sva sam nekakva pospana...malo je falilo da zaspim u cekaonici.Cekala sam je 30 min.Smorila se.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 224
14.11.2016 14:33:32   
AnaAna1
Kriiiin dobro nam dosla i ovde user posted image bas mi je drago kad dodje neko sa teme cekalica jer sam ja tamo provela dosta vremena user posted image

Jao devojke ja sam nesto protiv epidurala... MicinaMama verujem da je u francuskoj to sve pod konac, ali ja se malo plasim ovih nasih anesteziologa ovde... cak se i carskog reza plasim zbog njih... mislim, plasim se generalno od naseg zdravstva, ne zato sto doktori nisu strucni (mada ima i onih koji nisu), vec zato sto se retko ko stvarno udubi i unese u konkretan slucaj, sve to rade kao od bede, nekako usput (cas izuzecima)... mislim, doziveli smo da u zemlji Srbiji u 21.veku umre dete od slomljene ruke iskljucivo zbog traljavosti, povrsnosti, nezainteresovanosti itd...

Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here