|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/16 [chat]
17.11.2016 18:28:34   
degu
Marija mislim da ti i dalje ne verujes user posted image a jeste, obicno se devojcice kriju, fine dame, a decaci visuljak ne mogu da sakriju. Mi se borimo sa slinama i T, evo i ja pocela da kijam, grebe me grlo i malaksala sam. Bas me mrzi da opet budem bolesna user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 251
17.11.2016 18:50:14   
krin 40
E došla samuser posted image .Beba super,nuhalni nabor extra 1.66.Nosna kost je tu.Gledala sam je dest minuta kako se igra i vrti u stomaku.Aktivna je.U ponedeljak radim nifty test,nadam se da ce i on biti ok

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

Direktna veza do poruke: 252
17.11.2016 19:04:37   
MicinaMama
Krin bas mi je drago zbog vas!!! user posted image ....ma bice i to super!

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 253
17.11.2016 19:10:45   
krin 40
Hvala MM,i ja se nadam.Sta li je sa zumbulićem,sad bi i ona trebala da se javi

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

Direktna veza do poruke: 254
17.11.2016 19:19:03   
degu
Odlicno krin user posted image super je bebac

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 255
17.11.2016 19:28:30   
AnaAna1
Bravo kriiiin user posted image bice to super bebac user posted image nema razloga da i taj dodatni test ne bude dobar, sad ce ti biti lakse kad cekas ostale preglrde... :) meni bar jeste, posle 12 nedelje nekako sam manje uplasena i vise ne brinem toliko jer znam da smo sad vec veeeliki (220 grama user posted image )

Degu, ovaj moj dr u domu zdravlja je u 7.mesecu ubedjivao moju drugaricu da nosi devojcicu a njoj vec 3 puta do tada privatno rekli da je decko, i naravno bio je decko user posted image tako da i da mi je reko nesto nebi mu verovala ahahaha

Ej jeeedva cekam ovaj ekspertskiii za 2 nedelje, pustice nam malo i 4D da je vidimooo :) e tu cu malo da se plasim pre pregleda jer kazu da baaas sve moze da se vidi, rade i eho srca i razna neka cuda.... ali cu posle da budem baaas smirenaaa i bezbrizna :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 256
17.11.2016 19:43:22   
krin 40
Hvala devojke.Ana ma to je super.Ja sam je sad gledala kako se vrti,okrece..Nifty se ceka deset_ dana,pokazuje da li beba ima daunov sindrom,ili neki drugi poremecaj.Lepa stvar je sto ti kazu u izvestaju i pol.Mislim..lepa ako je sve ostalo ok:)

< Poruku je uredio krin 40 -- 17.11.2016 19:44:36 >

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 257
17.11.2016 22:39:13   
mimica83
Cao trudnice drage :)) evo i mene nesto sam ovih dana zatajila lezala i osnovne obaveze oko deteta odradjivala, bas me slomio neki virus jos malo kasljem, ali su nesto poceli bubrezi da me zezaju, imam kamen u jednom i to je bas bezveze, samo da bude miran sve vreme, posle porodjaja cemo ga izbaciti. Onda mi jutros krenuse mucnine stvarno sta je ovo vise bas me zeza...
Ana ni ja jos neznam pol, kako se zove jastuk sto si kupila jesi zadovoljna?
Krin bravo bice to sve u redu :)
Degu nedaj se krkaj vitamine da nadjacas viruse
Marya ti si bas vredna svaki dan :) e reci mi kako bese to za otvaranje porodiljskog nisam te razumela pre par strana kad si pisala, koja je caka da rano ne otvore porodiljsko?
MM i ja imam kandidu, koristila sam vaginelete i sad blagi svrab opet mislim kao da se nije skroz iskorenila bas je smor :(

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 258
17.11.2016 23:10:10   
zumbulcic
Dobro vece zene, evo i zumbulcica s izvjestajem
Sve je super, bebica je pravo velika 66mm a teska 78g...samo se okrecemo i poziramo user posted image tata nam se odusevio,zado se u brojanje rebara i prsljenova user posted image kaze kao da je bio u kinu heheh
nuhalni nam je 1,8 i ima jos nekih parametara, zapamtila sam da je mjerila celo i nebce, nosnu kost. Svi su organi na mjestu i daaaa kaze dr 90% da je mudonja user posted image bas se vidi kitica hehehhe al def cemo potvrditi za 2-3 sedmice kad budemo ponovo isli.
Mada ja sam odpocetka imala neki filing da je decko i stvarno kad je rasilo nogice vidi se kitica, al dr nije obracala paznju pa sam je pitala i onda je bas duze vremena provela dole i cekala da se bebac okrene i docekali smo, bas rasiri nogice za fotkanje i tad rece da je 90% sigurna
Dobila sam 2kg. A sto se tice terapije prestajem s folacinom i utrogestanima, a nastavljam sa sioforom, clexanom i letrox povecavamo sa 25 na 50mqg i uvodimo jos prenatal

Odmah sam poslije pregleda dala krv za dabl test, kaze i to se odnosi na daunov sindrom i jos neke anomalije ali kaze da ne brinem jer ona misli da je sve ok. Taj ce nalaz biti gotov za nekih 5-6 dana.

Ja sam ko na nebu, odusevila sam se pregledu i jedva cekam opetuser posted image

Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1.
1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1
2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321

(odgovor članu mimica83)
Direktna veza do poruke: 259
17.11.2016 23:15:40   
zumbulcic
krin super za izvjestajuser posted image user posted image vjerujem da ces se i ti sad smiriti i odahnut kao i ja.
Jesul ti sta rekli za odnose? Nama su dali zeleno svjetlo user posted image

degu meni je kasalj suzbio dumbir s limunom

MicinaMama i kod mene je bas u zadnje vrijeme svijetla/zuta mokraca...radila sam nalaze i sve je ok

Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1.
1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1
2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 260
17.11.2016 23:39:38   
Mariya
Veče user posted image
Volim kad uđem na forum da pročitam ovako puno lepih vestiuser posted image
Krin,Zumbule user posted image za dobre izveštaje i doživljaje sa uzuser posted image
Degu, ja na svaki pregled odlazim i čekam da mi dr kaže da nema više piše,otpala,nestalauser posted image user posted image jednostavno mi je neverovatno da ću imati dečaka, posle njih dve, šta ću i kako ću sa njim?! Znam da će vremenom sve doći na svoje i znaću sa njim ali nezamislivo mi je sad. Jao,opet prehlada!! Ti sad brzo nakrkaj meda,limuna, c vitamin, naprskaj nešto za grlo,utopli ga šalom,maramom,možda te ne uhvati jako.
Moja H danas ispila poslednju dozu pancefa,L više ne cure sline,izduva nos 2-3 puta, jao kad bi izvukli bar do decembra sad da smo zdravi!
Mimice, nema cake, ako ne radiš već odeš na trudničko odmah,kao ja,onda ti komisija određuje datum početka porodiljskog,otprilike 30 dana pre vtp. Kod mene je caka samo u vtp, po poslednjoj menstruaciji je 16.02.a po uz 03.03.zbog mojih produženih ciklusa. Zato kod mene dr vodi trudnoću sa vtp u martu,jer da vodi po februaru,komisija bi mi otvorila porodiljsko već u januaru, i tako gubim nekoliko nedelja porodiljskog. Kad nam ionako uzimaju mesec dana,ne dam im ni dana više. Ovako će mi otvoriti porodiljsko u februaru, kao što treba.
Danas ništa korisno nisam uradila,ne mogu da verujem. Imala sam ručak,bila sam sama pa sam lunjala po selu,a vreme kod kuće sam provela ispred kompa, mlateći po Pinterestu i DIY stranicama,tražila inspiraciju za šivenje user posted image
Odoh drage, laku noć!

(odgovor članu zumbulcic)
Direktna veza do poruke: 261
17.11.2016 23:44:22   
degu
Uh dok sve iscitan zaboravim ko je sta pisao user posted image
Zumbulicu tako smo i mi odmah lepo videli visuljak, lepo je dr rekao ovo je pupcana vrpca sto pulsira zbog krvnih sudova, a ovo drugo je pol user posted image
Ana taj tvoj dr je genije user posted image
Ne plasi se Euz, to ce ti biti najlepsi momenat u trudnoci, najdraza uspomena.
Mimice ne moze niko da ti otvori ranije porodiljsko, otvaras ga 28 dana pre termina.
Mene za sad samo grlo boli, a T mi je zapusena sva, kaslje i danas je imala temperaturu. Ja sam navalila na limun odmah, ali videcemo.

(odgovor članu zumbulcic)
Direktna veza do poruke: 262
18.11.2016 7:40:39   
krin 40
Jutro devojke...ja danas druga..svaki petak sam druga smena zbog vanrednih kontrola zaposlenih.Ustala da kuvam.user posted image za rezultate zumbulicu.I ja sam mirnija dosta,ali nema opustanja dok ne stigne nifty rezultat.Ipak ja imam 41 god.Naravno,pozitivna sam:).Cuvajte se od virusa.Ja kasljem 2 nedelje ali nema leka.Svi narodni lekovi mi se gade.Povracam dok citam od cega se prave:P..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 263
18.11.2016 9:00:56   
AnaAna1
Mimice kupila sam belunga jastuk u Aksi... i ne znam sta da ti kazem, shvatila dam da mi trenutno ne treba jer je veliki a ja nemam stomak, pa mi malo smeta jer zauzima mesta u krevetu ali evo ga tu spreman da uskoci kad mi poraste jos malo. Sigurna sam da ce puno znaciti... sad sam se malo privikla da spavam na stranu pa me ne budi vise bol u kukovima, verovatno si u oni oguglali :D

U zadnje vreme je najezda decaka, 90% trudnica i porodilja koje ja znam imaju decake :D

Krin probaj sherbet, on je ukusan... jel znas kako se pravi? Karamelises secer na dnu dzezve (jedno 2 kasike pune), stavis na ringlu i kad pocne da se topi dodas mleko za jednu solju i sacekas da se i ono dobro zagreje da se to sjedini i pijes sto toplije... meni pomaze kod iskasljavanja dosta...

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 264
18.11.2016 9:20:12   
MicinaMama
Zumbulcic user posted image sta kazes "mudonja"....crkla sam od smeha.
Drago mi je sto je sve u redu sa bebicom.

Bila sam juce kod ginekologice i hvala Bogu nije me pregledala vaginalno.Ali pregledala mi je vene na desnoj nozi posto me bole konstantno u ovoj trudnoci.Vene sam dobila u drugoj trudnoci a sada bole.Dobila sam lekove da pijem a oni su plus extra i za hemeroide...tako da cu dve muhe jednim udarcem.
Prepisala mi je i carape pa cu sutra ujutru da mi uzmu meru.

Dobila sam vaginalete dve.Jednu odmah drugu nakon tri dana i kremu.

Za sada sam zavrsila sa pregledima do 12.12 i onda tek 04.01.Nista nisam dobila ni da vadim krv niti za trizomiju.Kaze to ce ti sve raditi sada u bolnici.

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 265
18.11.2016 9:54:38   
krin 40
Jao Ana nema sanse mleko i mlecne proizvode ne mogu da pomirisem,a secer i bilo sta slatko povratim odmah:) Ja sam uvek kilava sa hranom u trudnoci.Valjda ce uskoro proci mucnine

Direktna veza do poruke: 266
18.11.2016 11:37:09   
IvanaSK RR
Krin, super za rezultate.
Trudnice, mazim vam stomacice :)

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 267
18.11.2016 12:47:55   
AnaAna1
Krin ni ja nisam mogla nista slatko da pogledam do pre neki dan, odmah mi se povracalo... sad mi vec nije problem user posted image pocela sam da ruckam i slatko :D

IvanaSK hvaaala na pozitivnim mislima :)

Nocas su mi izgleda popucali kapilari u nosu, kad sam izduvala jutros sve sukrvica na maramici... mislim da sam citala negde da se to desava u trudnoci, evo sad vise nema uopste...

< Poruku je uredio AnaAna1 -- 18.11.2016 12:48:40 >

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 268
18.11.2016 14:08:30   
MicinaMama
Anaana desava se to cesto.Meni bar.U svakoj trudnoci. Ilo je cak kada sam se smijala obako zagrejana samo me oblije krv.To mi se desavalo u rpvoj trudnoci,par puta sam imala sukrvicu i u drugoj.A sada mi je nos kostantno zapusen i pun nekakvih slina od pocetka trudnoce i isto tako kada izduvam nos vidim sukrvicu.

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 269
18.11.2016 14:19:07   
Mariya
Dan user posted image
Ja sela da ručam, sama,na miruuser posted image L u vrtiću, H kod svekrve, vraća je oko 3 na ručak, muž radi,ja kuvam. Završila ručak,supa i knedle sa raznim voćem, pa izvolite, a još pravim i karamel preliv,pa svakih minut-dva proveravam šećer kako se topi.
Ana normalno je,u trudnoći je krv ređa, a količina u telu je povećana pa od toga hoće da pucaju kapilarčići.

Direktna veza do poruke: 270
18.11.2016 21:09:05   
MicinaMama
Vece user posted image

Neznam kako je kod vas ostalih trecerotkinja,ali kod mene se stomak vec izbocio.Ja sam tek usla u treci mesec.Ovaj put mi je bas brzo "iskocio" stomak.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 271
18.11.2016 23:46:13   
Mariya
Veče user posted image
Moji svi spavaju, sad ću i ja.
Oprala sam kosu,sredila nokte,izdepilirala se i kao da sam maraton trčala,crkoh od napora. Ubi me kiselina, boli me stomak i prepone, i kosti i ligamenti. Počinju čari trećeg tromesečja. Mislila sam da će kasnije..
H danas gurnula perlicu u nos. Izduvala ju je 2 sata kasnije,sreća! Htela sam da je izlupam tad! Kako se samo set_ila toga user posted image
Micinam, meni se oko 12 nedelje izbočio, ali ni tad nisam izgledala kao trudnica već kao debelauser posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 18.11.2016 23:48:24 >

Direktna veza do poruke: 272
18.11.2016 23:55:31   
MicinaMama
Mariya nadam se da ce mene kiselina zaobici...ufff uzas.U prvoj trudnoci kada nisam crkla od kiseline...cini mi se pela se od zeluca do malog mozga.Uzas...

U drugoj trudnoci vec nisam ilala tih problema,ali sa obzirom koliko jedem kiselu i zakiseljenu hranu moze svasta biti.

Mene je danas stomak boleo celi dan i isla sam 3 puta na wc.Mladja cera mi se razbolela,zvizdi joj iz plucanaca.Jedva ona dise.Pocelo je vreme prehlada,gripa,bronhitisa,angine....pfff ako predje na mene gotova sam.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 273
19.11.2016 0:07:54   
degu
Evo ja sam zaribala, mene nista ne moze da zaobidje, bas sam besna. Zapusio mi se nos, kijam, grlo me boli, a mm radi nocnu. Mnogo bi mi lakse bilo da mogu u dnevni da legnem, da je ne budim svojim kasljanjem, kijanjem i duvanjem nosa.
Joj Marija verujem da ste se odsekli zbog te perlice.
Mm ja sam drugorotka i vec u 12.n mi je iskocio stomak. Koleginica s posla je u 10.n primetila.

Direktna veza do poruke: 274
19.11.2016 7:08:33   
krin 40
Pozz devojke..ja juče druga danas prva,jedva sam ustala.Baš mi je bio težak dan.Još danas da izdržim pa sam slobodna do utorka,slavimo u ponedeljak.Danas kad dodjem kući kreće spremanje.Sarmice,teleća čorbica,slane torte,kolači..mmm...brdo klope a ja ne mogu da zinem.Micina mama i ja mislim da kod trećerotki se pre vidi stomak.Ja u ponedeljak ulazim u četvrti a stomak se fino vidi.Otkopčavam dugme:) Ugojila sam se samo 700 gr

< Poruku je uredio krin 40 -- 19.11.2016 7:09:49 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here