|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/16 [chat]
15.11.2016 1:01:51   
Mariya
Veče trudničice!
Gde ste?
Sad vidim da se nisam javljala ceo dan! Bila sam sama,od podne je L bila u vrtiću,a svekrva odnela H,ja spremila ručak,pa malo kuću i onda raspakovala mašinu i krenula da šijem. Prsluk koji sam iskrojila za L čeka od avgusta da ga sašijem i samo sam ga premeštala. E danas sam ga završila user posted image trebaće nam sad za zimu,kad je jako hladno ja joj to obučem ispod jakne.
Sutra nosim L u vrtić, pa nastavljam sa H na kontrolu kod dr,najzad je prestala da slini!!i ne žali se više na uvo pa se nadam da smo tu upalu izlečili. Pa je u povratku ostavljam kod svekrve a mm i ja ćemo da sređujemo spavaću, pojavila se buđ da plafonu pa ćemo to da eliminišemo i da je spremimo cakum-pakum,a još malo i moraćemo je premeštati,počela sam da gledam krevete i ormare za H,pa sve gledamo i merimo kako ćemo to da smestimo u spavaću koja je 4x3,8 muser posted image
Kad sam gledala nameštaj,L je snimila krevet na sprat i oduševila se,kaže da im uzmemo touser posted image i ja sam za ali mm se ne slaže!

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 226
15.11.2016 9:17:51   
degu
Marija krevet na sprat je super resenje. Sto je tm protiv?
Ana i ja se bojim, to je jedini razlog sto se dvoumim, ali ako se odlucim za epidural mislicu pozitivno. Prosli put me niko ni pogledao nije, sve se nadam kad mi daju epidural da ce me bar cesce obilaziti.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 227
15.11.2016 17:50:37   
krin 40
Pozz devojke.Ja dosla sa posla pa pecem batake sa krompiricima i dulekom(tikvom) kako je vec ko zove.U cetvrtak UZ,muka me hvata:( Ja kad sam sina radjala nije postojao ni pristojan UZ,a cerku 2006 te..Oboje prirodno.Ja podrzavam svaciji izbor,licno volim da imam kontrolu nad sopstvenim telom.Sve prirodno i caskom to prodje

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 228
15.11.2016 23:09:41   
mamica 91
Samo da vam posaljem user posted image user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 229
15.11.2016 23:13:49   
degu
Mamice user posted image

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 230
15.11.2016 23:53:26   
Mariya
Veče user posted image
Pa gde ste? Čim ja ne pišem,nema ni vas da pišete user posted image
Moja leđa su sad već sasvim dobro pa se sve vraća u stari ritam a to znači da više ne odmaram pa da mogu da pišem... Danas sam sredila spavaću, tj mm je isprskao sredstvom protiv buđi, pa sam ja prebrisala nameštaj,usisavala, on obrisao pod, soba je sad cakum-pakum! Pa kad mi je već usisivač bio u ruci,onda sam usisala celu kuću i tako danas nisam uspela da šijem,moraću sutra. Odvela sam H na kontrolu kod dr, uši su super,da ispijemo pancef do kraja i to je to. Pa smo svratile u apoteku,pa u rodu u nabavku, baš mi je bila dobra,svo vreme je brbljala i pevalauser posted image
A L mi je došla kući plačući, ispao joj prvi zub u vrtiću i jadniče se tako uplašilo,njoj je to nešto strašno! Sutra u 3 imaju predstavu za bake i deke, pa je vaspitačica rekla da ih sutra oni vode u vrtić, pogledaju predstavu,malo se igraju i počaste i posle kući. Baš čekam da vidim kakva će biti,to je njen prvi nastupuser posted image
Degu, mm kaže da je to glupost i da će pasti sa krevetauser posted image
A za epidural, ja sam ove 2 bube rodila prirodno,ali ako mogu radije bih nešto neprirodno da smanji bol,ja bi dala i veterinaru da me bode u leđa samo da ne boliuser posted image
Ana, kako stojiš sa mučninama?

< Poruku je uredio Mariya -- 15.11.2016 23:57:40 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 231
16.11.2016 1:43:11   
degu
I ja sam za nešto neprirodno, videla sam kako je prirodno user posted image
Ja nešto ulazim na rr al niko ne piše pa nemam inspiraciju da pišem.
Sutra konačno posle mesec i po idem na pregled, baš me zanima koliki je bebac, jel se okrenuo kao što imam osećaj,mada u zadnje vreme imam utisak da je na glavu ali malo ukoso, ali kao da je glavu već uglavio tamo u porođajni kanal user posted image svašta ja imam utisak i zamišljam. :D
Marija ne verujem da će pasti,svaki krevet na sprat ima ogradu,možete dodati i na donji krevet ogradu, a ako ga stavite do vašeg kreveta, pale bi samo na krevet. Jao zubić vila stiže noćas user posted image Joj mogumisliti babe i dede,puna će im srca biti :)
Mi ćemo isto za početak zajedno u sobu, pa ćemo videti kako ide. T je bila vrištalina, po celu noć smo bili na nogama, bilo mi je nemoguće tad i da pomislim da se brinemo još nekom detetu,videćemo kako će sad biti.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 232
16.11.2016 6:56:55   
krin 40
Jutro..samo da Vas pozdravim i odoh na posao.Napolju virka neko sunce,mozda i ne bude mnogo hladno.:)

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 233
16.11.2016 9:08:43   
AnaAna1
Mariya mnogo su se smanjile mucnine, uhvati me tako u toku dana neki odvratan osecaj u grlu od kog mi se povraca ali uspem da izdrzim... evo nisam povracala 4 dana pa onda jedan jesam, sto je super u odnosu na ono kad nisam mogla da propustim ni jedan dan... a bitno je da sam pocela da jedem, da nadoknadim malo vitamine...

Evo sad sam stala na vagu, pre par dana sam usla u 5.mesec i tek sad sam se vratila na kilazu sa kojom sam zatrudnela... s jedne strane je dobro sto nisam nabacila visak kg zbog pritiska, oticanja itd., a s druge strane me je hvatala panika kad vidim koliko sam bila smrsala, pa od silnih dijeta zadnjih par godina nisam uspela ovoliko da istanjim noge kao za ova dva meseca mucnina :)

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 234
16.11.2016 10:27:16   
zumbulcic
Cao curke, kako ste mi?
Nesto me rr zezala pa nisam se mogla prijaviti user posted image
Ana super da mucnine prestaju user posted image

Mene su ovih par dana bas mucile user posted image Meso nisam jela vise od mjesec i prekucer odem i kupim kg telecih rebarcadi i zapecem s krompirom i mogu vam reci najela sam se ko luda, ali zato naredna 3-4 sam bila u zagrljaju s wc soljom user posted image Nisam se smirila dok nisam meso ispovracala...definitivno vise meso nit jedem nit pravim

Jucer sam zvanicno usla u 4 mjesec po zadnjoj user posted image
Drzite mi fige, sutra idem na ekspertni uz i nadam se da ce biti sve ok

Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1.
1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1
2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 235
16.11.2016 15:51:57   
krin 40
Zumbulicu ti i ja se pratimo,ja u ponedeljak ulazim u cetvrti:) I ja sutra idem na UZ.Ja imam vise mucnine nego sto povracam.Povracala sam devetu i deset_u nedelju,sad ponekad,ali muka mi je stalno.Jedem kilavo i sve sto danas pojedem sutra mi se vec gadi

< Poruku je uredio krin 40 -- 16.11.2016 15:52:49 >

(odgovor članu zumbulcic)
Direktna veza do poruke: 236
16.11.2016 17:36:50   
degu
Zumbulicu drzimo fige :)
Ja sam bila danas na UZ, nila sam u pravu, deckonja se okrenuo naglavacke, oko 2200g, nekih desetak dana je napredniji. Podteljica je drugi stepen zrelosti, protoci su dobri, grlic je 3 cm. Sve je ok, kolicina plodove vode je uredna. Dobila sam upute za hbs antigen, koprokulturu, urunokulturu inu 36.n dolazim po uput za porodiliste. Dobila sam totemu da pijem, nadam se da mi nece biti teska za zeludac.
Meni T opet opet proslinila, tako da nam je bila zurka nocas s njom, a ceka nas i veceras.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 237
16.11.2016 18:29:38   
MicinaMama
Zdravo user posted image !

Srecno svima koje idu na UZ ili na bilo kakve pretrage.
Degu drago mi je za tvog bepca.Samo neka napreduje!

Ja sam toliko prebukirana obavezama da ne stizem ni da odspavam.

Sutra valja cetiri sata biti na testu iz francuskog jezika.Bice i matematika,anatomija,informatika,pismeni i usmeni....pfffff...A meni mozak moj spava.Ko zna hocu li i proci test.Ovaj zavrsni sam polozila.Neznam sto sam se i kandidovala za ovaj.Mada kaze da ce mi pomoci u potrazi za posao.Doci ce mi kao diploma provjere za sve ovo sto nabrojah.Dokaz da znam.

Ako polozim user posted image

A posle podne u 16 h idem kod ginekologice.Podigla sam nalaze i imam candidu user posted image

A normalno dace mi da radim trizomiju i test na toxoplasmozu....Nisam sigurna da li to sada na redu jer sam zaboravila kako to ide.

Sada sam u trecem mesecu.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 238
16.11.2016 21:19:03   
AnaAna1
Srecno na UZ zumbulcicu i krin user posted image

Degu super sto je bebonja tako napredan user posted image ti jos maloooo pa cemo sitno da brojimo :)

I ja sam danas isla na UZ, imamo 220 grama :D sve mere odgovaraju nedelji, ja sam 18.sada... ovo je bila redovna kontrola u Domu Zdravlja, i kad sam pitala dr da li se vidi pol on kaze "uuuu rano je jooos, nacekacete se vi" (?!?!?) Da li im je toliko zastareo UZ ali ja vidim da zenama sad kazu pol i mnogo ranije... nego dobro, nebitno, bitno da je bebac napredan i da je sve u redu :) mada cu biti puno mirnija za jedno 2 nedelje kada odradimo ekspertski UZ privatno i kada budu pregledali svaki organciiic :)

< Poruku je uredio AnaAna1 -- 16.11.2016 21:27:05 >

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 239
16.11.2016 21:25:28   
MicinaMama
Ana ana...super za bebicu!

Ja imam tek 12.12 prvi detaljni UZ...posle se radi u 6-om mj....a do eecembra cu biti 12,4 nedelje.

Ma pol bebe manje-vise,vazno je da je zivo i zdravo.

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 240
16.11.2016 21:29:33   
AnaAna1
MicinaMama ma naravno, nek je zivo i zdravo, totalno mi je nebitno sta je, samo me kopka onako iz radoznalosti user posted image ne znam u kom rodu da mu/joj se obracam kad pricam user posted image

Mislim da se kod nas trizomija i toxeoplazma ne rade kao redovne analize... ali u Francuskoj verujem da idu do najsitnijih detaljcica :) kod nas se i ono osnovno radi sve nesto traljavo...

Direktna veza do poruke: 241
17.11.2016 0:21:55   
Mariya
Veče drugarice!
Ja sam opet ceo dan nešto raduckala,sama sa njima,pa pravi doručak,hrani,pravi ručak, prošetaj,hrani,spremi za vrtić,uspavaj, napravi kolač i tako sam tek oko pola 5 legla na 15 minuta dok sam čekala da se ispeku kolači. Ali danas sam šila,završila sam L prsluk, zamenila cibzar na H džaku za spavanje i sašila sako i prsluk za barbike, a to je najbitnije user posted image
L je bila super u vrtiću,recitovala je 2 pesmice i plesali su,pa su se posle igrali sa bakama i dekama, ne mogu da kažem ko je bio srećniji,L ili svekrva user posted image
Degu,super za dobar uz i velikog dečkonju user posted image gledala sam ti tiker,ti još mesec dana i ode od nas!
Ana,super za uz i za mučnine koje prolazeuser posted image meni je moj dr i 17 ned.rekao pol...
Micinam, srećno na testu!
Ostale, user posted image za nove nedelje i mesece! Ja ušla u 27user posted image tiker kaže manje od 100 dana!! Vreme je da počnem da kupujem plave stvarčice user posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 17.11.2016 0:25:11 >

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 242
17.11.2016 7:12:37   
krin 40
Devojke bravo za dobre UZ.Micina mama srecno na testu.Ana UZ u domu zdravlja je uz praistorije,kao onaj kad sam ja nosila Strahinju 97 meuser posted image .Ja ovu vodim privatno,pa mi je svaki pregled"expertski".A i imam kontrole na 2 nedelje zbog godina i proslog loseg iskustva.To mi je samo dodatni stres.Javljam veceras sta je bilo.Odoh na posao

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 243
17.11.2016 7:36:04   
Mariya
Jutro trudnice!
Ja ustala ranije da odem do pošte da platim račune,dok mm ne ode da radi,da ne ostavljam devojčice same i kući. Mada one do 9 spavaju kao komirane ali sa njima se nikad ne zna, kad sam sigurna u nešto one to opovrgnu user posted image
Krin,biće sve ok!

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 244
17.11.2016 10:19:25   
zumbulcic
Jutro i od mene
Hvala vam bebele od srca user posted image
krin heheh pratimo se, ja sam ispred tebe dvije sedmice jel tako? Meni danas 13+3.
Sto se tice mucnina, nisam ih imala mozda jednom ili dva puta ali zato su bile uzasne glavobolje od 6 sedmice. Sad nesto mislim kad sam usla u 14-u ovih tri dana muka mi je const, evo jucer sam se s dusom rastajala...sta god sam pojela povratila sam user posted image Izgleda je sve od nervoze od pregleda, bar se tako tjesim hehehe
Samo da ne budem od onih koje imaju mucnie u drugom tomesjecjuuser posted image

degu super za izvjestaj user posted image drago mi je da jeuser posted image napredan. Ej nekidan sam bas malo virkala na onoj temi stomacica pa sam vidjela da si i ti postavljala slicice, predivan ti je pupo

MicinaMama sretno na ispitu a i kod ginekologa user posted image

Ana super i za tvoj izvjestaj user posted image Cuuj jos ne ne vidi poluser posted image Moja dr vec vidi u 13 nedjelji, s tim da nekad i pogrijesi al u 14 da tacnu procjenu...dok u DZ zene ne vide i do 6 mjeseca. Ma sta god da je samo nek je zdravo i zivo.
Bas me zanima da li ce meni sta reci veceras po tom pitanju

Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1.
1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1
2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 245
17.11.2016 14:30:55   
MicinaMama
Hvala vam trudnice moje na lepim zeljama.

Radili smo test 5h pfff....rezultati u cetvrtak.Nisam uradila lose.
Samo sto sam usla u kucu,a sada moram da se brijem pa kod ginekologice.Umorna sam strasno.

Ne znam je li normalno ali mokraca mi je bas svetlo zute boje.Ne kao razredjena nego bas zuta.Uvek sam imala normalnu onako sto vuce na narandzasto...od kako sam ostala trudna posvetlila je ali sada je basss zuta.Da nije simptom nekakve urinarne infekcije ili kakvog problema???

(odgovor članu zumbulcic)
Direktna veza do poruke: 246
17.11.2016 14:45:13   
degu
Mico mislim da se boja promeni u trudnoći,mada obično bude tamnija. Ako nema jakmiris i ako nemaš tegobe,nije urinarna sigurno.
Zumbule kad ti ideš na UZ? Hvala za stomačić.
Ja jedva čekam da vi pokačite vaše stomake u teme. Ana bi već mogla user posted image
Meni su pol već sa 12 nedelja videli, ali naravno tad nisam shvatila ozbiljno,sa 16n u domu zdravlja na raspalom uz se video pol.

Direktna veza do poruke: 247
17.11.2016 16:21:17   
Mariya
Dan user posted image
Ja danas obišla drugarice,istračarile se,što je najbitnije, došla kući,popakovala mašine,ručala,taman je i svekrva vratila H i nahranila je,sad odmaramo, ova mala blesava leži na meni,tako hoće da spavauser posted image
Još malo pa odoh po L.

IZVORNA PORUKA: degu
Meni su pol već sa 12 nedelja videli, ali naravno tad nisam shvatila ozbiljno

Hehe, tako ni ja nisam shvatila ozbiljno kad mi je dr prvi put rekao da je dečak,rekoh zeza me, nemoguće user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 248
17.11.2016 16:29:09   
krin 40
Evo ja se spremam,krecem u 17h.Muka mi je i sto mi je stvarno muka a i muka mi je dodatno od nervoze.Bože kad se set_im dok sam nosila ovu moju veliku decu sa radošću sam čekala svaki pregled,a ovo sad kao da idem na vešanje.Ali bukvalno svaki put.Noćas sam opet sanjala gomilu gluposti.Aj źenske čujemo se posle.Zumbuliću da nam je sa srećom

< Poruku je uredio krin 40 -- 17.11.2016 16:30:28 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 249
17.11.2016 17:45:00   
MicinaMama
Inace devojcice ne mogu da vide na prvom uz pa i na drugom.....obicno se one sakriju.Meni za ove moje cure isto nisu videli na prvom uz a prvu nisu mogli da identifikuju ni u sestom mj user posted image

Decaci se vide na prvim UZ.

Tako je vecinom.

Krin razumem te draga,ali ne sekiraj se mnogouser posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here