Filadendronka
|
Postovana doktorka, Poslusali smo Vas savet, vidi se blago poboljsanje, ali i dalje je prisutno to ucestalo mokrenje. Nocu je sve u redu, tako da i mi verujemo da je rec o nekoj emotivnoj reakciji. Imamo i mladje dete od 22 meseca, pa se trudimo da budemo jednako posveceni. U narednim danima cemo ponoviti analizu urina. Hvala puno na interesovanju. IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Filadendronka Draga dr Julka, bas sam trazila kada sam ovo sve pisala, posto se situacija ponavlja opet. Opet ucestalo mokrenje, bez ikakvih tegoba. Uk u redu, a u urinu ima 3-5 leukocita, malo bakterija i dosta fosfata. On je bas pricljiv, verujem da bi nam rekao da postoji neki problem. Bas sam u razmisljanju sta mu je i kako to da resimo. Puno Vas pozdravljam! IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Filadendronka Draga dr Julka, Hvala Vam sto mislite na nas. Situacija je dosta bolja, a nas pedijatar takodje deli Vase misljenje da je rec o nekoj fazi i reakciji na brata koji ima godinu dana. Uradili smo celokupnu krvnu sliku, biohemiju, urin i urinokulturu i sve je u redu. Nefrolog nam je rekao da nema razloga za brigu posto su nalazi uredni. Pratimo i dalje njegovo ponasanje, veseo je, nema bolove, tako da se nadam ce uskoro biti sve kao pre. Hvala Vam i svako dobro! IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Filadendronka Draga dr Julka, Decak od cetiri godine ima problem sa ucestalim mokrenjem tokom dana ( preko 20 puta). Spava celu noc, a ako se probudi odmah trci da piski. To traje unazad mesec dana. Ne pecka ga, niti boli. Dva puta radjena analiza urina i urinokultura. U nalazu UK nadjena morganella morganii, ali nas pedijatar nam je objasnio da to nije od znacaja za ovaj problem. Krvna slika mu je odlicna. Pocela sam da mu dajem caj Josif Pancic za decu i trudnice. Ne znam da li treba da uradimo neku dodatnu analizu, pa Vas molim za savet. Hvala unapred. U ovom vasem problemu bitno je da kontrliset___e da li se radi o urinarnoj infekciju, da li je prepucijum uredu sto ce vam reci vas pedijatar ili deciji urolog. Bilo bi dobro da prekontroliset___e i glikemiju u krvi. Ako je sve u redu , a dete ide u vrtic razmislite sta se tamo desava, da li je neka trauma u pitanju. Rzgovarajte sa njim i saznajte, ko cuva dete sta kaze, ali je najbitnije pricati sa detetom ,plako ispitujte da li dete ima neki problem jer oni u tom uzrastu obicno cute i nece da pricaju. Polako i istrajno, nezno ,razgovarajte i saznajte, pa mi se javite. Niste mi se javili, kako je dete, da li se mokrenje proredilo da li ste saznali da li je neka trauma u pitanju. Javite se, brinem. On je mnogo oset__ljiv i to je reakcija na nesto i nekoga. Mazite ga i posvecujte mu vise paznje nego mladjem detetu dok se ne navikne. Hvala sto ste mi javili i zelim vam sve najbolje. Javite se uvek. Na osnovi pregleda urina i UK urinarna infekcija nije u pitanju. Potrebno je da dete pregleda deciji urolog , ja imam poverenja u Prof Krstica i ako on nakon pregleda kaze da je sve uredu, bice nam potreban deciji psiholog jer verovatno nest se desava negde, obzirom da je oset_ljivo dete. Molim vas potrudite se i javite mi. Da li ste obavili sve kako sam vam napisala. Kako je dete, volela bih da mi napiset_e sta ste uradili. Pozdravljam vas
|