Pampers pedijatar -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (7.6.2018 23:01:54)
|
IZVORNA PORUKA: Lilyka7 Pozdrav... Detetu (3god) malo malo pa ide krv iz nosa. Neko vreme ne ide uopšte pa onda dan dva ide pa tako u krug... sad recimo nije jedno mesec dana osim neka kap u toku noći, i uglavnom je bilo noću , ima običaj da trlja nos o jastuk, kada ga iritira, pa predpostavim da to pokrene, ali dešava se i kad je miran skroz. Jedno veče je baš podosta išlo, znam da to deluje strašnije nego što jeste, ipak sam ga odvela na institut, vadili su krv... ks je bila u redu i koagulacija. Posle toga je još jednom vadio krv, opet je sve bilo u redu. ORL je rekao slabi ti kapilari u nosu. Interesuje me kad mogu da očekujem da to skroz prestane ? Da li to očvrsne vremenom ili će ga mučiti i dalje ? Hvala unapred. Anemija, infekcija, nedostatak nekih faktora koagulacije i promenjeni krvni sudovi u nosu mogu da dovedu do krvavljenja. KKS je dobra, o infekciji,tipa kijavice nemam podatke, a cesto je to faktor da dete krvari iz nosa. ORL lekar pregledom je ustanovio anomaliju krvnog spleta u nosu sto moze da bude uzrok . Da li je neko u porodici imao slicne probleme i kada su prestali. Ako su dobri faktori koagulacije i nije bilo takvih problema u porodici, ja ne znam kada ce to prestati, u literaturi se ne navode vremenske granice, ako su svi ovi faktori u granici normale i nije bilo problema u porodici.Prema izgledu krvnog spleta pri pregledu deciji ORL lekar moze da kaze najvise o duzini trajanja krvavljenja.
|
|
|
|