Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 14:42:17
|
|
|
|
emicaa
|
mu ujutru u 7 moramo biti u bolnici za mri,Davidu su uzeli krv i uradili rendgen,dr je pogledala i ono sto je prosli put bilo uvecano sad je se smanjilo ali ce jos danas ili suzta pogledati glavna dr infektolog i plucni oktor pa ce nas nazvati.Uglavnom kaze da se opustimo jer da je tbc bilo bi vece.Zao mi Dore,ne znam kako ce jos i to sutra,bas se namuci. Ujutru moram ustati u pola 6 a pojma nemam kako kad se David svaki cas budi.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 15:00:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hvala, branki, nadam se da ce biti bolje cim pocnu inhalacije. Emice, drago mi je zbog Davida. Dora ce izdrzati, ona je prava hrabrica!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 15:08:37
|
|
|
|
pipi_coco
|
Dobar dan mame..... I mi malo slinimo ( i bebac i ja), nije strasno ali on je nocas uzasno spavao, valjda ga zeza nosic pa je stalno plakao u snu ili se budio, ne znam jesmo li sastavili sat vremena spavanja u komadu. Jutros sam ko zombi. Ajde rekoh zaspat ce danas pa da i ja malo prilegnem i da, zaspao je .....tri puta po 30 minuta Jucer išli na vakcinu i sve ok kaže dr, aa sat vremena ksanije krenuo da slinavi, temperaure nema. Citala sam par stranica unazad, a ništa skoro zapamtila nisam ( izvinite me) Ivana i Emice da sve bude ok sa malim i velikim bebama
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 15:40:34
|
|
|
|
Milena18
|
Ćao mame! Nama danas stigla ležaljka za bebca Malo je bila u njoj, gledala one igračkice što vise, pa se raspekmezila, ali dobro, bila je pospana, pa verovatno zato. Imam jedno pitanje za mame koje imaju malu dečicu koja se bude noću. Uspevati li vi da odspavate tokom dana? Ja nikako, svi mi pričaju ono "spavaj dok spava beba" ali dok ja nešto pospremim ili skuvam na brzaka, ona je već budna. Danas, na primer, nije spavala duže od sat vremena u kontinuietu. Jako sam umorna, čini mi se i sat sna tokom dana bi mi značio.
< Poruku je uredio Milena18 -- 12.10.2016 15:46:28 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 15:45:24
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pipi, nek vas sto pre prodje prehladica. Milena, ni ja ne uspevam da odspavam preko dana, isto nešto po kuci dok ona spava. Ako ti je mnogo lose preskoci sređivanje ili ručak i spavaj!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 16:25:50
|
|
|
|
sonyasha
|
Ćao mame!!! Kod nas je standardna gužva, osim što idemo saxda i na vežbice kod fizijatra, Milutin, da nauči da sedne sam, Vojin dobio stomačni, mene danas razbi glava - sve standardno Drago mi je da je David bolje, samo da izgurate i sutra i biće sve super, vidiš da sve dolazi na svoje, izgurali ste najgore Milena, to spavaj dok beba spava je urbana legenda, oaim ako nemaš vojsku da te opslužuje, kod mene je dva puta bilo da sam se navikla na nespavanje...posle godiice bude lakše!!!ala sam te utešila sry Neka nam drugari brzo ozdrave!!!
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 16:46:02
|
|
|
|
emicaa
|
Milena ja bih mogla odspavati jer ponekad i Dora zaspi preko dana ali David kratko spava pa mi bude jos gore.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 17:37:25
|
|
|
|
Milena18
|
Loše je Ivana, loše Možda nije baš jako, ali je na granici... Sonyasha, baš me uteši hahaha. Imam ja još deset meseci do godine. Ma, mislim da tako i moram uraditi - da se naviknem i gotovo. Šta sad da se radi... Emice, i kod mene ista stvar - ona spava 5-6 puta u toku dana, ali retko, retko duže od 45 minuta.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 17:44:59
|
|
|
|
Animsaj9
|
nauciti ziveti nenaspavano. Meni je u pocetku bilo tesko nocu dok se budio, pa se razbudi pa place, pa uspavam njega pa onda se ja razbudim.. a sad i kad se probudi, ja njega brzo da siki i odma se uspava na siki i prebacim ga u krevetac, i ja sam odma koma.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 18:08:00
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I moja preko dana tako kratko odspava, razumem te skroz. Probaj da legnes sa bebicom i da zajedno spavate, mozda ce zbog tvoje blizine duze odspavati
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 19:25:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Animsaj9 nauciti ziveti nenaspavano. OIvo je taaako tacno. Kad sma prvi put procitala zvucalo mi je tako nerazumno ..ali stvarno je postalo tako.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 19:28:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Probaj da legnes sa bebicom i da zajedno spavate, mozda ce zbog tvoje blizine duze odspavati Ja sam skroz primalkla krevetic mom, i tako se gledamo i zaspemo Nije legenda , nemoj tako Sony, ja se uvek trudim da spavam kad i bebac, drugacije ne bih mogla da funkcionisem, sve organizujem po njegovom spavanju. Naravno da necu citav dan spavati ali cu bar uhvatiti koji momenat dok on spava. Npr. sinoc je jaaako lose spavao, poludela sam. Ali zato smo jutros odrapili oboje od 8 do 11:30. I sve sam posle stigla..i rucak i kuca i sve..nigde to nece pobeci. Uradi sto ti je bassss prioritet i idi spavaj. A ovo ostalo kad stignes.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.10.2016 19:31:09 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 21:47:02
|
|
|
|
Maraj
|
Vece mame. L zaspao aa mi danas napokn uveli net u stan tako da evo me na wifi-ju Inace L zadnji put imao T juce oko podneva. Danas oko17 h bio malo topliji i to je to. Valjda nece vise skakati T. Dr nam rekla da ponovimo urinokulturu. Alaz je kontaminiran saprofitnom florom i ima malo nekih bakterijica . Al kaze dr da ponovimo....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 22:14:58
|
|
|
|
suzi kju
|
Dobro veče mame. Mi stigli kod muževljevih smo trenutno, par dana pa ćemo kod mojih. Tata se danas vratio u bolnicu, pa ako ga ne puštaju na vikend idem sutra kod njega ili po njega, videćemo. Emice grliša jak, i sutrašnji dan da prođe u najboljem redu! I najvažnija želja za sve mame i dečicu da ozdrave što pre!!! Maraj sad ćemo se češće družiti!!! Ljubac za L
< Poruku je uredio suzi kju -- 12.10.2016 22:15:41 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 22:23:43
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro vece. Sve sam zavrsila, sto kaze Anck, i cuspajz i melspajz, bilo je malo frke, ali stigla sve. Mogla bi malo i muzicu da se posvetim, bas sam ga zapostavila . Poljubac za Doru, Andreu, Davida i ostale nespavace, za mame Za to budjenje nocu zbog nosica znam, doduse jednom mi se desilo, strasno kako se mali namucio, ali srecom trajalo je samo dva i po dana.Ja sam se stvarno odmorila sa detetom, samo zato sto spava cele noci, zelim vam svima bas to!
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 23:05:24
|
|
|
|
Milena18
|
Suzi, lepo se provedite! Emice, čekamo dobre vesti. Evo moj nespavač dremka kod mene na stomaku, samo tako hoće, neće čak ni da leži pored mene u krevetu. A ja za sad isunjavam želje Uh, Voci, bilo bi divno kad bi sve bebe spavale kao tvoj sinak... Laku noć vam želim, mame!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 12.10.2016 23:52:05
|
|
|
|
Animsaj9
|
odmarajte kad god mozete zene, posao nece pobeci. mi smo sutra sami ceo dan, mm radi ceo dan, zato smo danas bili svi na okupu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 1:12:23
|
|
|
|
Mariya
|
Veče mame!! Ja i dalje u dnevnoj sobi, kašljem pa to mm nervira. Ali neću da ga grdim, danas je bio ekstra vredan, napravio je ajvar, umesio hleb i ispekao nam palačinke Pošto je ceo dan pljuštala kiša nije mogao da radi, pa je bio kući. A da vam ne pričam koliko su devojčice bile srećne što ga gledaju, baš se vidi da im nedostaje. L je danas bolje, jutros je još imala T 38, sad uveče 37,2. Imamo zakazano za sutra sutra će već verovatno biti super pa će me dr gledati u fazonu 'što je nosim na pregled kad nije ništa alarmantno' ali ajde. Idemo malo da blejimo po gradu, da kupimo gumene čizme, prsluk, i dogovorile smo se da ćemo u restoran na ručak MM i H će jesti kod svekrve, pa taman ne moram da kuvam. Ja sam u početku spavala sa bebama. Kad se L rodila, sećam se da smo spavale do 11-12. Kako su one produžavale noćno spavanje i ustalile dnevno, uhvatili smo ritam i tada sam prestala da spavam sa njima. Uostalom, prvih mesec -2 je za odmor i navikavanje na bebu, pogotovo ako je prvo!!! a posao neće pobeći, sve će vas sačekati, spavajte kad god možete. Sad odoh i ja, laku noć!!!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 5:11:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro jutroo ...pozdrav od malog ne spavaca
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 13.10.2016 5:12:09 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 8:56:24
|
|
|
|
Animsaj9
|
Anck i mi smo bili ustali u 5, D seo u krevetu i smeje se, naspavao se, ja ga ceskaj i mazi i ponovo ga uspavam
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 9:51:16
|
|
|
|
sonyasha
|
Dobro jutro!!!! Drago mi je da su malci bolje!!! Kod nas kao zatišje, bitno mi je samo noću lepo da spavamo dan može kako hoćeš! Inače, sa prvim detetom sam povremeno u toku dana dremnula sa njim po pola sata i obavezno mi se obilo o glavu jer nije bo ručka, preskakala sam suv veš ili se u mašini kiselio opran, ili smo umesto puzanja plivali u mrvicama. Da se razumemo nisam ja neka higijeničarka baš suprotno ali nešto prosto mora da se obavi, makar wc, lična higijena i to dok bebe spavkaju.. možda moji prosto malo spavaju pa je za mene spavaj dok beka spava urbana legenda
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 10:00:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
A druga je prica ako je prespavao citavu noc. Ali ako je bio haos, taj dan strajkujem ..ko npr. juce budio se zilion puta. Rucak je bio iz zamrzivaca, sve ostalo je sacekalo danas a juce je bilo pre podne samo za spavanje
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 10:16:31
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro mame. Ja celo jutro oko L. Pokusala urin da mu uhvatim. Nisam uspela. Sutra cu probati ponovo. Ovo u nosu mu bas sazrelo i sad bas cujno kaslje. Da l da mu dam beli slez? Dajete li to bebama? Il da sacekam da prodje samo od sebe
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 10:48:16
|
|
|
|
sonyasha
|
Maraj videla sam da druge mame daju beli slez, i da deluje blagotvorno. Ko o čemu ja o alergijama, izvinite me zato, ja nisam smela jer se moj tata gušio od sleza pa sam onda čitala da je i on jak alergen.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 13.10.2016 10:53:18
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja bebi dajem beli slez, ne popije ona mnogo, manje od 50ml za dan.
|
|
|
Anketa
Vas stil oblacenja :)NadaR Vas stil oblacenja je :sportski (
18%)
stroga elegancija :) (
3%)
strogi trend :) (
24%)
kombinacija svega navedenog (
55%)
Ukupan broj glasova: 71Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!