milicicak -> RE: Alergija na mlecne proteine II deo (14.11.2016 9:23:15)
|
IZVORNA PORUKA: MAGDI IZVORNA PORUKA: bubulence Jeste. Od glutena dobija sluz u stolici i uzasan kiselkast miris kada kaki. Moja beba ima 24 dana i ima malo sluzavu kaku, a do skoro imala osip po kozi kao crvene tackice koje su same od sebe prosle, doktorka je rekla da ne unosim mlecne proizvode i njoj je proslo, sad da li je od toga posto sam i pre unosila mlecne proizvode, sad sam polako samo jogurt unela dal je moguce da ima alergiju na mlecne proizvode. A kad kaki kao pena da izlazi[sm=smiley13.gif]. Magdi, prvo, beba je jos jako mala, treba vremena da se uspostavi normalna funkcija sistema za varenje tako da mozes da ocekujes svakakve stolice. Sluzava stolica jeste jedan od znakova alergije na proteine kravljeg mleka ali moze da bude i od jos puno stvari, tipa od sekreta u nosu. Drugo, taj osip na kozi je najverovatnije samo ciscenje koze nakon rodjenja, ume da bude jako neprijatan i ruzan, narocito ako utopljavas bebu i ako je u prostoriji u kojoj boravi toplo. Trece, penasta kaka je najcesce posledica disbalansa u kolicini prednjeg i zadnjeg mleka koje beba uzima, tj, najverovatnije posisa vecu kolicinu prednjeg mleka koje sadrzi dosta vode i laktoze pa ta pena nastaje od prevelike kolicine laktoze. Elem, ako zaista sumnjas da beba ima alergiju na proteine kravljeg mleka, jedini nacin da proveris je bezmlecna dijeta, dakle makar sedam dana ne smes da unosis mleko, mlecne proizvode i bilo sta od industrijskih proizvoda sto u sebi moze sadrzati mleko. Sedam dana je minimum da se primeti neko poboljsanje a inace se preporucuje 4-6 nedelja mamine bezmlecne dijete jer je organizmu otprilike toliko potrebno da se ocisti od alergena. Tek tada ces moci da budes relativno sigurna da li je beba alergicna na proteine kravljeg mleka. Iskreno, ja ne verujem da tvoja beba ima alergiju i drzim palceve da je nema. Za sve sto te zanima pisi i pitaj. Drzi se [sm=smiley31.gif] Veliki pozdrav
|
|
|
|