Trcosava -> RE: Razgovori mama 04/16 [chat] (15.4.2016 6:42:35)
|
Jutrić mamite! Da stignem da ispišem dok još imam vremena. Juče je bio sastanak u vrtiću oko ukidanja jedne grupe i mnogo sm besna. Definitivno se ukida jedna grupa (i to baš ona u kojoj bi bio Luka) te tako ne gine odlazak na Bled. Uopšte mi nije jasno za koji moj su sazivali sastanak ako je već sve odlučeno i ništa ne može da se uradi. Opština neće da plaća dodatne prostore, ni jedna opcija koju su predložili roditelji nije dolazila u obzir. Nervira nas sve to jer se ukida grupa na uštrb škole koja iduće godine ima više prvaka, a šta će biti za dve godine kad bude manjak???? Uglavnom roditelji su ogorčeni. Ja sam besna i na predsednika opšine sela jer ništa ne radi za selo, još i pljuje po narodu. Pitam se kako može da bude predsednik. Ima još par mama koje su u sosu kao ja. Ja nemam opciju da idem po dete, to mi je dodtni trošak od 80€ (samo da odem po njega busom i da se vratim). Ima porodica sa troje dece koji imaju jedan auto i nemaju opciju da idu. Da ne pričamo o vremenskim uslovima. Na žalost ja nisam mogla da ostanem do kraja, Anin produženi boravak se završavao u 16, ja sam ostala do 16:15 (mada kad sam izašla videla sam da je učiteljica ostala jer je puno dece ostalo iz istog razloga), plus Luku nema ko da mi pazi, moram da ga vodim - a sastanak u jednoj od soba vrtića i naravno puno kutija sa raznoraznim igračkama. Vrišti, dere se, hoće da puzi. Ispipkao je sve moguće tete tamo, izgurao ih i na kraju sam izašla. Što zbog nemogućnosti da sedim sa njim, što zbog toga što sam shvatila da je odluka donešena. Na kraju je ispalo ili dete vodite na Bled, ili ga ispišite iz vrtića. Sad bi se za dupe ujela što ga nisam upisala februara. MAda je pitanje da li bi i tad ostao. Od dve grupe, 19 ostaje ovde, ali mislim da je to samo grupa od 3-6 godina. Ne bi upao nikako. Čak su i upravnici ovog našeg vrtića zapretili da će dobiti otkaz. GROZOTA!!!!!! A mamam od mm je otvorila taj vrtić tu kod nas. Baš me tuga uhvatila. A da ne pričam o roditeljima koji su sa Bleda, a nće da voze decu u taj vrtić nego baš ovde. A mi odavde moramo da vodimo decu na Bled. UŽAS! Komšinica će imati tek super situaciju. Mlađe dete MORA na Bled, starije može da ostane ovde. Pa gde je tu logika?!?!!?! I tako, uopšte nisam bila raspoložena juče posle sastanka. Baš baš sam razočarana.
|
|
|
|