Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 10:46:13
|
|
|
|
BubaBubica
|
Ma super si prošla! stvarno sjajno. Ova kolica su 10 000 i idu zajedno sa nosiljkom ali onom klasičnom, korpom, pa planiram da je prodam i za to uzmem jaje nosiljku. Našla sam i jedna ljubičasto krem kolica sa jaje nosiljkom, isto 10 000 bukvalno nova ali znam kvalitet, istu marku smo imali i mi pre, jeste da su izdržala dva deteta ali su svo vreme bila klimava i kao rasšrafljena pa se po neravnom terenu jako teško upravljalo njima, i to me je nerviralo jako. A Bože moj, kod nas su trotoari kao da su bombe bacali na njih, takođe i pojedini putevi. Neravnina svuda. Ova kolica hvale da se veoma lako upravlja njima zbog većih točkova i amortizera, a i izgledaju tako da su lagana za uprvaljanje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 10:53:57
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Onda tako i uradi. Ako je to ono što trazis, nemoj da se dvoumis.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 11:00:38
|
|
|
|
pipi_coco
|
Stomacici dragi samo da vas pozdravim i da vam kažem da mi falite Ja sada samo visim u temi o dojenju, ovih dana problem imam sa desnom dojkom, nisam pametna šta više da radim. Nadam se da ste mi dobro, procitam ponešto kada stignem, ali nemam vremena da pišem cesto.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 13:07:07
|
|
|
|
Milena18
|
Upravo se vratih sa ultrazvuka, sve je u redu, rastemo... Bio je i mm sa mnom, videli smo lepo sve, ovaj put je bebićka bila mirna, za razliku od prethodnog kad je lekar nije mogao uhvatititi da je izmeri. Jedino mi je pritisak jako nizak - 90/50, valjda to objašnjava što pola dana ne mogu da se razbudim. Bubi, u pravu je Ivana, ako su ta kolica baš onakva kakva tražiš, nemoj da propustiš priliku.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 13:34:37
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Milena, i meni je tako nizak pritisak. I Emici. Tako da te razumemo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 14:22:45
|
|
|
|
Milena18
|
Meni nikad pre trudnoće nije bio nizak, tako da se nadam da će se posle porođaja vratiti na normalu. A i ne osećam se nešto mnogo loše, samo mi je onako malo maglovito u glavi ponekad
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 14:25:53
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Trebalo bi da se vrati u normalu, da. Mada, nikad se ne zna. Dobro je da ti je samo maglovito :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 14:27:58
|
|
|
|
buba.marica
|
Ćao devojke .. ja sam novi kolač, bar ove godine... ne na forumu Nisam imala hrabrosti da se javim i još uvek se bojim da se obradujem, prošle godine u junu sam imala spontani u 5-6 nedelji i jednu visoko rizičnu trudnoću iza sebe iz koje se rodio naš Vasilije <3 Uglavnom, trebalo bi da sam danas 5+2 , testovi su debelo pozitivni, od simptoma su me malo bolele grudi u periodu kad sam trebala da ne dobijem i to je sada prestalo (što me brine jer sam pročitala neku gadost tipa da to treba da me zabrine .... ?) i grčevi poput onih kada bih trebala da dobijem inače. Pokušavam da se opustim i ne mislim na gluposti, jer prvi pregled imam tek 25.5 (ovde u SLO je tako ... najranije 8-9 nedelja ako nema komplikacija) ... Ukratko to je moje predstavljanje, nadam se da me primate u društvo :) :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 14:35:48
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Buba Marice, dobro dosla. To da trebas da se zabrines zbog grudi je cista glupost, odmah da ti kažem. Simptomi su razliciti kod svake zene. Misli pozitivno i cuvaj se koliko god mozes prvo tromesečje. Ja ti zelim sve najbolje!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 14:36:19
|
|
|
|
Milena18
|
Ćao, Bubamarice, dobro došla! Želim ti lepu trudnoću. Mene su grudi stalno prestajale da bole, pa ponovo počinjale kroz par dana,mislim da to samo po sebi ne mora baš ništa da znači. Znam da svakako brineš zbog svega što si prošla,ali eto čisto da podelim sa tobom svoje iskustvo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 15:06:02
|
|
|
|
buba.marica
|
hvala devojke puno zlatne ste valjda sam se namučila u prvoj i ovoj drugoj neuspeloj trudnoći pa ne mogu da poverujem da se osećam normalno ... pored tih povremenih grčeva koji prestaju čim prošetam , ali u principu sem jutrašnje mučnine na kafu ... sve je pod kontrolom :D
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 15:10:59
|
|
|
|
borica
|
Buba marice dobrodosla Secam se tebe kad si pisala prosle godine i prestala. Drago mi je za trudnocu. Ja uskoro odlazim iz teme pa taman imam zamenu Bubi javi sta si odlucila.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 15:37:59
|
|
|
|
emicaa
|
Buba marice dobrodošla,uživaćeš sa nama Mene danas zvala dr i pomislila da mi šećer nije u redu kad ono imam gljivicu pa da dodjem po tablete,dobro je.Bila sam se malo prepala.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 16:21:49
|
|
|
|
Doroty
|
Dobar dan i od mene! Nisam se javljala još na ovoj temi, jesam u čekalicama, tako da sam ovde nova i nadam se finom druženju. Trenutno sam 15. nedelja. Uz neke problemčiće na početku trudnoće za sada smo ok. U julu punim 40 godina i ovo nam je druga trudnoća. Pozdrav za sve
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 16:57:02
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Doroty, dobro dosla i ovde! Puni nam se tema opet
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 17:08:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro dosle nove devojke..nema mesta za negativne misli samo pozitiiivnooooo I ja imam jaako nizak pritisak jos kad mi se sastavilo sa anemijom na pocetku nisam mogla oci da otvorim, iz kreveta da ustanem. Ja navalila na sladoled kao luda moji otisli do Dino parka malo u razgledanje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 17:26:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, i ja zadnja dva dana jedem sladoled :) Inace, jede mi se i mladi luk, ali mi smeta
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 17:43:22
|
|
|
|
BubaBubica
|
Hey Doroty i Buba Marice dobro nam došle! Sećam vas se iz čekalica kad smo zajedno isčekivale crtice Pišite slobodno! Baš nas ima Bubica sad Javiću vam šta smo odlučili za kolica, čekam muža da dođe kući, da vidim šta on kaže, mada nešto neće na tu temu da priča, radije bi pozajmio ali kad nemam od koga, nudi mi tetka jedna kolica po mom bratu ali znam u kakvom su stanju a ja nemam vozačku pa sam jako puno koristila kolica, tako da naravno da želim čitava i kvalitetna kolica.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 18:09:12
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: buba.marica (ovde u SLO je tako ... najranije 8-9 nedelja ako nema komplikacija) ... Ukratko to je moje predstavljanje, nadam se da me primate u društvo :) :) Bubo u kojem si gradu u Slo.?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 18:30:39
|
|
|
|
Ella2407
|
Dobroo nam došleee trudnjačee.. :D Marice ne sekiraj to grudii,i ja sam isto pitanje postavila na početkuu jer sam umirala od straha za svaku glupost...a one ponekad bi bolii ponekad prestanu i tako u nedogled.. samo se nemoj zamarat,opusti se.. Ja se evo ispružila,odmaram.. bebaca se razigrala u stomakuu.. dobro jee pa jos nisu jaki udarcii pa uživamoo :D:D pusaaa
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 18:40:45
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sedim u parku, sin sa drugarima igra fudbal, i samo se hvatam za stomak i ispravljam kicmu. Ako ne sedim pravo, bebica udara i po nogama
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 20:11:38
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK Anck, i ja zadnja dva dana jedem sladoled :) Inace, jede mi se i mladi luk, ali mi smeta Uhh ja ga volim al sam ga pojela jednom pre oko mesec dana i smucio mi se... nista do sledece god Inace sad sam pojela pola ananasa mm kupio klincima, oi uzivaju kad ih tata ljusti...posto sam citala da pokrece kontrakcije razmisljam da odem po jos jedan
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 22.4.2016 20:13:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 20:51:07
|
|
|
|
pngpme
|
Ja sam danas bila na predavanju u savjetovalištu za trudnice... Iako je bilo dosta korisnih savjeta i doktor je bio krajnje ljubazan i fin, meni je sve to bilo smiješno. Znam da ne treba dramiti oko porođaja i trudnoće, ali ljudi moji... Savjeti i tvrdnje: porođaj ne boli ako dišete pravilno, nijedna žena ne puca niti joj se radi epiziotomija ako sluša babicu i pazi šta radi, dojenje može i mora da funkcioniše bez bilo kakve dohrane, nema masiranja grudi i stavljanja obloga, ne postoji mastitis, nema potrebe za injekcijama, samo ako se dojka prepuni malo stisnete i mlijeko šikne do zida preko puta i onda samo pustite da isteče i riješili ste problem. Kad se porodite posle sat, dva odmah da šetate, hemoroide ne možete da dobijete ako se zdravo hranite itd... Ispade bajka i divota. Samo da poželiš svaki dan da se porađaš i da dojiš itd. Krvarenje kaže isto prestaje posle dan, dva. Daj Bože da mi bude sve kao što je on rekao .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 20:55:12
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, ti trkom po ananas Pngpme, tebi je bas bilo zanimljivo :) Ja bi ih pitala da oni obave sve to umesto mene, pošto zvuci bas bajno. Pretpostavljam da i posle porodjajna depresija ne postoji? *
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 22.4.2016 21:01:26
|
|
|
|
pngpme
|
Hahaha meni je smiješno to što je čovjek pričao sve vrijeme bajke a on je ipak muškarac... Može da priča o iskustvima iz porođajne sale itd, ali on inače ne porađa. Priča o bolovima i tako... Nema veze, bar je bio fin i prijatan, da znaš da je bilo zabavno, Ivana :). Kaže prvih 6 mjeseci dijete da se ni slučajno ne odvaja od majke. Nikad. Ako bilo šta krene po zlu, vi ste krive, niste jele, pile, radile šta je trebalo. Porođaj - to je sitnica, a i sve ostalo. Za postporođajnu nije ništa govorio, dakle to ne postoji hehehe .
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.