Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 7:19:19
|
|
|
|
marijana22
|
Dobro jutro Deca m iustala u pola 7, a meni se tako spava. Stavila sam pitu da se peče, baš sam gladna
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 7:32:38
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dobro jutro devojke Ja uz nesicu jedan bensedicic jutros ustala a stomak kao kamen! Sad se vec nerviram , da li je to ok za bebicu Marijana svaka cast , ovako rano peces pitu....mmmmm
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 7:45:06
|
|
|
|
marijana22
|
Šta ću kad sam morala da ustanem. Gotova je samo da se malo ohladi. Ajd na doručak i ponesi jogurt,malo nam je ostalo
< Poruku je uredio marijana22 -- 14.4.2016 7:47:06 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 8:35:55
|
|
|
|
Nimfa
|
Dobro jutro, evo i ja da skuvam jednu Marijana ostavi i meni jedno parce ponecu jogurt Ivana otisla bih cisto da cujem misljenje drugog dr ova moja je ne zainteresovana , prosli uz je trajao pet min, a ukupno sam imala samo dva uz-a, jednostavno se brinem za bebu da je sve ok, znam da ce i ovaj uz 5-og da bude kratak jer se ona uvek zuri i uvek ima guzvu Ja sinoc imala cetri pet uzastopne kontrakcije i to bas bolne nisam mogla da mrdnem, srecom se smirile posle sat vremena pa valjda nije strasno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:03:19
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa nije strasno ako se smirilo. To je ok....samo da ne traje duze i onako ritmicki.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:04:48
|
|
|
|
MishMash
|
Dobro jutro ! Bubice, drago mi je što ti je bolje, a za ovo za pol ne mogu da verujem. Misliiim, ako nisu sigurni, najbolje je ne govoriti ili se ograditi. Meni je tek u osmom mesecu dr rekla da je mooožda devojčica, ali nije bila sigurna. Anck, baš bzvz. Kada ulaziš u deveti mesec? Marijana, hvala za pitu, ja sam kao ala, čim oči otvorim moram da jedem. Nimfa, meni su zakazali prvi UZ tek za sredinu maja iako bi trebalo da radim dabl sad, pa sam išla privatno. Žao mi je bilo para, ali nisam mogla više da se mislim. Beba je manja nedelju dana, krvna slika loša, hemoglobin na donjoj granici za trudnice, dobila sam Feroglobin da pijem. Sad gledam sokovnike, možda ne bi bilo loše sok od cvekle da pijem. Mada kakve su cene, izgleda ću pre da rendam i cedim. Za sve veliki !
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:10:57
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mishu imas one sokove od cvekle...., bas su prirodni..sad da me ubijes neznam ciji su. Ja sam kupovala deci kad su bila manja a sad tamane cveklu. Daaa Organic zdravo! Mada meni ishrana slabo pomagala koliko mi se gvozdje srozalo, a i lose sam se osecala. Ili Tothema ili Ferum i sl. Ja ulazim za koji dan u 9-ti mes. A od sutra u 36 -tu nedelju sto po njima moze napolje, mada bih volela zbog bebca bar jos dve nedelje. Ali ko zna mozda i doguramo do kraja
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 14.4.2016 9:12:14 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:11:32
|
|
|
|
Sandricak
|
jutro o id mene... Mmmmm pita :) ja sam za rucak uzela sa krompirom :) pa cu na pauzi u 12 da ruckam :) Danas treba u 2 da zovem gin da vidim da li ce me primiti danas da odradim pregled kontrolni i da otvorim bolovanje. Jutros sam poludela mm me iznervirao do besvesti, covek poceo sam da pravi planove za svoje dane, a ja to saznajem od drugih ljudi... BAs sam poludela... jako sam nervozna, pritisak mi je skocio, a posa nikad vise... Jos se breca sto cu na bolovanje... ma ima da odem ii da me nema dok bebac ne bude imao 1 godinicu pozz za sve
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:21:17
|
|
|
|
MishMash
|
Hvala puno, Anck ! Ja se ćurka nisam setila uopšte tih sokova, ići ću posle da kupim, taman može i mišica mala da pije. Dobro je, blizu si "sigurne" zone, sve što je do tebe ti si uradila da bebac bude što duže u stomaku. Držim fige da tako i bude! Sandricak, gledaj šta je za tebe i bebu najbolje! I mene mm mnoooogo nervira, dođe mi da ga zagrlim jako, jako...Oko vrata !
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:52:49
|
|
|
|
marijana22
|
Sandricak, gledaj šta je za tebe i bebu najbolje! I mene mm mnoooogo nervira, dođe mi da ga zagrlim jako, jako...Oko vrata ! Vala baš Mene su deca jutros iznervirala, nije problem što su ustali rano već što se nisu naspavali, i onda su nervozni do besvesti..... Neće ove patike nego druge, neće prsluk, hoće duks.... Onda sin hoće da nosi igračku u vrtić, a ne može da je nađe pa kuknjava........ Pita je ispala super, ali je jako malo ostalo. Mishu meni su preporučili kakao da pijem za krvnu sliku pa probaj i to
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 9:54:46
|
|
|
|
Milena18
|
Dobro jutro, devojke Sinoć mi je tako ponestalo vazduha na par minuta, uopšte nije bilo prijatno. Čitala sam da se to dešava jer se materica širi prema gore, ali ne znam da li je još uvek prerano. Imate li vi takva iskustva? Bubice, baš mi je drago da si bolje! Sandricak, srećno kod lekara! Sad gledam tikere i primetih da smo ti i ja pregurale isti put
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 10:04:51
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
MIlena ja sam jednom cak imala napad panike da cu ostati bez vazduha koliko me je pritisnuo gore, tako da je to noramlno. Marijana taj scenario se cesto desava i kod nas, bas sam negde pisala, em si tek ustala i odmah tortura...hocu ovo , necu ovo, hocu ovu haljinu, zasto si mi dala ovu majicu, hoce neku igracku da ponese pa nezna gde je... glava da zaboli! Sad sam namestala bebin krevetac, sklopljeno sve , namesteno.... predivno izgleda..odmah mi vraca uspomene kad sam ove dve prdice cekala
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 10:30:28
|
|
|
|
borica
|
Dobro jutro i od mene, jaoj ja sam totalno poremetila ritam spavanja uvece sedim do 1h, nocu ustajem vrtim se, nervoza me uhvatila, i spavam do 10h. Dete mi sad ne ide u vrtic, pa me i to opustilo. Kod mene se jos uvek nista ne desava. Anck za krevetac. Zenskice grlim vas sve odoh da doruckujem.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 10:57:33
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nimfa, da, znam da je dr nezainteresovana.Ako mozes finansijski, onda idi privatno. Sve za psihički mir. Mishu, i moja beba je manja nedelju dana, (bar je bila), ali to samo znači da nismo zatrudnele na sredini ciklusa. Za gvozdje mozes i Heferol. Sta god od tableta budes uzimala, uzimaj sa vitaminom c. Vitamin c bolje apsorbuje gvozdje. Mogu i ja da vam se pridružim, ovaj moj ide i pomaze drugima sta god treba, a meni nikako da zavrsi neke stvari u kuci. Ljubim stomacice!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 10:57:52
|
|
|
|
Sandricak
|
Milena pa bas smo u dan potrefile :) hvala, valjda ce pristati da me pusti na bolovanje... drzite mi palceve da od sutra spaaavaaaaam duzeeeeeeeeeee :)
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 11:17:26
|
|
|
|
BubaBubica
|
Dobro jutro i od mene, mada već mogu da se pozdravim sa dobar dan Odvela sam ćerku u vrtić i sa mlađom išle na pijacu, kad smo se vratile meni opet glava puca, pa sam popila Paracetamol i prilegla malo, sad mi je bolje. Ovde pada kiša, malo pre je grmelo i par sekundi padao grad. Mlađa je sad zaspala ponovo jer sam je probudila ranije, žali se na uvo i glavu da je boli... Marijaja Anck i kod mene isti slučaj kad se ne ispavaju, starija još i ne koliko mlađa aaaa ona nadoknađuje i za stariju. Tako mi je dobro sad što je legla nazad da spava, a vreme je baš za spavanje i ništa drugo. Dale ste mi ideju za današnji ručak, hvala, praviću i ja pitu od krompira i planiram da ispržim karfiol na jajima, i to je dosta od mene. Kasnije kad mi bude bolje moram da usisam i pospremam bar površno jer dva dana nisam ama baš ništa pipnula tako da možete da zamislite kakav haos imam. MishMash i meni je uvek glupo što tako ubeđeno saopšti pol svaki put tako i sad, zato mu i ne verujem nešto a i zbog toga želim bar jednom na privatno da odem na UZ jer kad ovo lupeta ko zna šta on vidi uopšte na tom UZ... I sećam se da si mi jednom pisala da smo obe iz Pančeva, ja sam samo stavila da sam iz Pančeva ali sam iz okolnih sela, Pančevo je najbliže veće mesto Što se cvekle tiče, ja je meljem na secku, zajedno sa šargarepom jabukama medom i limunom i odlična mi je, jedem kašikom dnevno koliko mi se jede.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 11:23:55
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bubi, kakvog je ukusa to sa cveklom, sargarepom...?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 12:36:53
|
|
|
|
BubaBubica
|
Meni se baš dopada, taj ukus cvekle koji se malo kome sviđa se izgubi i pravo je osvežavajuće. Još samo da nagovorim ove moje da jedu, probale su ali glumataju kako im je bljak, ali od jedne kašike im neće ništa biti, moraju i tačka.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 12:41:01
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Stavljas svezu cveklu, tako? Šargarepu, jabuku i limun? To posle drzis u frižideru?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 13:24:52
|
|
|
|
MishMash
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Marijana taj scenario se cesto desava i kod nas, bas sam negde pisala, em si tek ustala i odmah tortura...hocu ovo , necu ovo, hocu ovu haljinu, zasto si mi dala ovu majicu, hoce neku igracku da ponese pa nezna gde je... glava da zaboli! Isto, isto i kod nas, svakog jutra drama. Anck, divno za krevetac! IvanaSK, hvala na savetima Ja sam ubeđena da mi je ovulacija bila kasnije, pa se ne sekiram mnogo. Nego je dr zaboravila, pa mi je rekla da dođem sada na dabl a rano je, tek sam ušla u 12. nedelju. Moram sledeće nedelje opet kod nje, ali rekla je da mi neće naplatiti. Kako si ti, je l' ti još muka? Bubi, ma sve je to tu negde, komšinice moja! Baš ću da probam u blenderu da smućkam ovo što si pisala. U principu znam da je teško samo ishranom da se popravi Hgb, ali kontam da ne može da škodi kao dodatak ovim tabletama što mi je dr dala. Sandricak, nadam se da ćeš uspeti da se izboriš za bolovanje!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 13:28:45
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Da, da, i ja sam ubedjena da mi je ovulacija bila kasnije,tacno mislim da i jeste sest dana kasnije (po sekretu). Inače mi je uglavnom na polovini ciklusa :). Mene mucnine uhvate na trenutke, sinoć sam mislila da cu poludeti, jutros opet, sad nista... Kaze moja mama, mozda bebi raste kosa, rekoh, ne treba , nek se onda rodi celava
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 13:32:40
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: BubaBubica Meni se baš dopada, taj ukus cvekle koji se malo kome sviđa Ja sam pocela cveklu da jedem tek pre godinu dve pored dece i jako mi se svidela, cak leti uzmem iz tegle iz frizidera...tako osvezava. Uh ovde se menja vreme iz sata u sat Malo sam odmarala sad krecem do devojke u vrtic....kuckamo seee
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 14:17:32
|
|
|
|
marijana22
|
Ne mogu da verujem da na rr vidim političku reklamu za predstojeće nam izbore
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 14:22:54
|
|
|
|
marijana22
|
Ja sam malo odspavala pa idem po decu, kod nas ne množe pre tri. Ja sam ranije spremala tu kasu od cvkle, šargarepe i jabuke u blenderu, ali nam je pukao neki deo na blenderu. Vodite računa cvekla je baš tvrda, isecite je na sitnije delove.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 14.4.2016 14:53:12
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam mislila da to spremam u secku, blender nemam. Kakva politicka reklama?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Curtis Means je najranije rođeno dete koje...Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.