RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 10:41:34)

Drage moje, ja ovdje dođem samo da kukam, sve su prilike. Možete li da mi kažete vi koje ste više puta bile trudne da li vam je prva trudnoća bila teža emocionalno, jer sam negdje čitala da se organizam malo teže nosi sa hormonima u I trudnoći, nego kasnije?
Čini mi se da sam svakim danom sve umornija, a imam gomilu obaveza jer sam razapeta na dva fakulteta (polažem neke razlike predmeta, završila sam jedan faks a eto trudim se da još nešto završim prije nego što beba stigne). MM i studira i uči nešto dodatno, pa je stalno stresno oboma... Opet znam da je teže vama koje radite i koje još imate dijete ili djecu da pazite...
Ukratko - fizički se osjećam kao baba! Psihički - samo me misli opsijedaju da li ću moći ja da se snađem sa bebom i slično, depresivna sam često. DAKLE da li je ko imao sličnih iskustava i kada to prolazi ako prolazi jer mi se čini da se postepeno pogoršava?

Bibilib -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 10:51:14)

Png draga meni je ovo treca trudnoca i osecam se katastrofalno nekim danima a neki su Ok,inace prvu trudnocu nisam osecala ni fizicki ni psihicki,fizicki sam bila pokretljiva a psihicki pored mnogih problema trudnoca je isla svojim tokom,nisam razmisljala o tome kako cu se snaci sa bebom jer kad je beba dosla sve se dovelo u red i privikla sam se na novitet,sa drugom trudnocom takodje samo sto je bilo 5 god.pauze pa sam eto malo razmisljala sta cu i kako cu,ali zato sada u trecoj naidje mi dan kad bi samo lezala,nekad bih samo plakala,sve me inace jako nervira( sto u normalnom stanju verovatno ne bih),i plus imam vece obaveze jedno dete odvedem u skolu a sa drugimsam po ceo dan kuci jer je mali i ima 2 god. Tako da nemoj da brines sve je to valjda normalno i sve prodje kad nam prodje ovo drugo stanje....[sm=smiley36.gif]

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 10:59:50)

Probaj pronaći vremena za sebe u tom haosu, izađite negde zajedno pa makar i u šetnju, da se isključiš bar na kratko iz tog haosa i tako svaki dan. Moraš da se rasteretiš, zato se i osećaš loše jer si pod stresom konstatno. Moraš da nađeš negde izduvni ventil da ti se vrati pozitivno raspoloženje. Meni je prva trudnoća bila ok ali se sećam da sam bila jako razdražljiva i plačljiva, a u drugoj besna ko ris. Sad u ovoj mi naiđu crni dani i u bedaku sam pošteno, ali sam uglavnom super i kuliram i više nego van trudnoće.

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:04:13)

Pa ja sve uglavnom obavljam kao da se ne osjećam tako, pješačim, sređujem kuću, sjedim na dvenim stolicama satima, putujem autobusom, trčim tamo i ovamo, ali tokom svih tih aktivnosti se osjećam kao da sam ostarila... fizički. A psihički sam često baš smorena, zbunjena, isprepadana... Znam da u mom gradu neće biti apsolutno nikoga da mi pomogne osim muža, na pomoć ne računam i u neku ruku je ne želim jer hoću sama da se posvetim bebi, da se nas dvije organizujemo kako znamo, ali sam taj osjećaj da neće biti nikoga ukoliko dobije temperaturu, počne da se guši ili šta god me malo plaši. Ono da imam rezervu u slučaju kataklizme, zemljotresa, poplave... Jednostavno, ja sam luda žena.
A toliko sam željela da budem trudna, mislila sam da ću svakog dana do plafona od sreće da skačem kad se probudim sa stomakom.
BIBILIB nadam se da je meni krenulo ovako pa da će sa narednim trudnoćama to da se samo poboljšava, dakle suprotno od tvoje situacije. [sm=smiley36.gif] Ali šalu na stranu, ti imaš opravdanje što se tako osjećaš, dvoje djece, poslednje dvije trudnoće blizu jedna za drugom... Svaka ti čast.

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:11:08)

Upravo sam razdražljiva i plačljiva. Ma i mimo toga sam imala od početka trudnoće do sad mnogo nekakvih iznenadnih stresova koji nisu za forum. Oko bebe sam se žestoko opteretila kako ću, šta ću... Svakog dana samo agonija je li ovo urađeno, je li ono urađeno. Nemamo vremena ni za šetnju. Kad nađem malo vremena samo legnem jer me zabole leđa ili sad stomak kako imam ove bakterije i tako ode malo slob. vremena. Sva porodica mi je daleko, prijatelja nemam koji su u mojoj situaciji, niko ne planira da se udaje ili rađa još dugi niz godina, svi mi se čude samo i tako...
Znam da se ne bih ovako osjećala da nisam trudna, znam, ali eto... Stalno bih mogla da plačem. Da li to ikad prolazi? Svi samo pričaju kako će pakao da bude kad se beba rodi, kako se to ne da preživjeti itd. Jao, jesi li našla doktora koji će da te porodi, na porođaju se umire, da li si našla babicu, da li si našla pedijatra, djeca se rađaju bolesna itd.

jocajaca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:18:24)

Ja sam se najbolje osjećala u drugoj trudnoći, to mi je bio najljepši period. Joca bila velika nisam imala puno posla oko nje, samostalna je, samo smo se mazili I šetali I bila sam svaki dan srećna, za tih 9 mjeseci možda me 10 dana tresla nekakva nervosa a ostalo samo smijeh I pozitiva. Rodila mi se Nikica koja je isto tako blentava I pozitivna sva I kad je bila beba bila je odlična nikad gčići nikad nervosa.
U prvoj trudnoći sam bila baš nervozna I plačljiva, nekako mislim da sam bila premlada I puno sam očekivala I željela od života a nisam to mogla da ostvarim pa sam u stvari bila nezadovoljna sa sobom I sa cijelim svijetom I bogami kad sam rodila JOcu I tresla me nekakva depresija I nisam se baš osjećala dobro a I Joca je bila plačljiva I nervozna beba ali sve se to nekako sredi I završi.
Sad sam u ovoj trudnoći umorna pored posla, kuće, djece, od kojih jedna ulazi u pubertet a druga je buntovna dvogodišnjakinja [sm=smiley29.gif], muža , rodbine, svakodnevnih životnih problema ........ Ali čitavu trudnoću nekako prosto prolazim nemam puno vremena da razmišljam o ničemu samo ajde svaki dan da prođe. Uh ko zna kakvo ću sad bebče da rodim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Tebi savjetujem da se opustiš, da svaki dan nađeš nekakvu zanimaciju I da uživaš, užiovaš I uživaš to će biti dobro za tebe ali što je bitnije to će biti najbolje za tvoju bebu. Uspori malo sve ćeš u životu stići!!! Uvijek bi savjetovala trudnicama da uživaju u prvoj trudnoći I bebi poslije neće imati baš toliko vremena. [sm=smiley27.gif] samo polako I opusti se!

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:19:43)

Zdravo, devojke.
Mene zeza glavobolja od ranog jutra.
Pipi ceka da vidi da li ce joj raditi carski danas ili sutra. Mukica, zali se da je gladna :)
Voci, draga, ja i dalje nisam razumela tacno sta je najveći problem, pretpostavljam da si htela neki drugi dan da se poradjas, a ne u utorak? Nemoj mi se nervirati, ljubim te puno.
Pngpme, to sto se tako osecas je normalno. Svi smo mi razliciti i razlicito hormoni trudnoće deluju na nas. Ja sam u prvoj trudnoći bila mnogooo bolje u svakom smislu. Sto se tice toga da li ces moci sama, nisi sama, tu ti je muz :). A majka priroda je sve to uredila kako treba.
Bubi, i ja imam nemirnu bebu, preksinoc, juce i nocas mislim da se nije smirila sat vremena. Nekad je nezgodno i kad je nemirna.
Stomačici, ljubim vas sve!

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:30:33)

Ja nisam nezadovoljna životom (koliko je svjesni dio mene upoznat), ali mislim da mladost tu ima udjela... Nekakva emocionalna nestabilnost i nesigurnost mora imati veze sa ovim mojim stanjem, a to bi trebalo sa godinama da se malo ublažava. Nadam se. Muž mi samo nabija tenziju, umire od straha od svega, samo kaže, to ćeš da mi pokažeš, to ćeš da me naučiš (oko bebe), kao da ja znam... Gleda u mene kod odabira svega, kod nekih odluka šta ćemo kako ćemo, kao ok, ali ti to bolje znaš, ja sam muškarac, ja se mnogo ne razumijem u bebe, tu sam da pomognem ali kako me ti uputiš i usmjeriš.
Znam da će sve da dođe na svoje, ali džaba. I nesanica me muči od dana 1.trudnoće.

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:30:53)

Ma pgnpme kako se ne da preživeti, kad smo sve žive? [sm=smiley36.gif] samo nemoj slušati tuđe priče, postoje one žene koje obožavaju da plaše mlade već uplašene mame. Ja sam sa prvim detetom ostala trudna sa 18 godina, posle dve godine sa drugim, i sve su bile željene trudnoće, kao i ova treća. Ja bi i mogla da imam pomoć od svekrve ali veruj mi da mi je lakše bez njene pomoći. Jendostavno žena ume toliko da optereti ljude pa to je strašno. A temperatura kako dođe tako prođe, i ako ti je za utehu, ja imam scene u glavi kako ćemo se ne daj Bože slupati negde kolima i tako razradim čitavu priču u glavi šta uraditi da se to izbegne i tako [sm=jezicek.gif] Ugl takve horor priče imam od prve trudnoće i u početku sam se prestravljivala ali sad sam oguglala na to [sm=smiley36.gif] zato postoji izreka ne dao ti Bog ono što ti majka misli [sm=jezicek.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:37:51)

Te gluposti oko porodjaja nemoj slušati. U stvari, nemoj da slušaš nikoga ko krene tako da se*e. Evo, dacu ti ja moj broj, i ako ti je lakse sve sto ti je problem ti salji poruke i pitaj.
Nista to nije toliko strasno da neces moci. I vrlo brzo ces sama sve znati, videces.

emicaa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:40:15)

Pn najiskrenije ja u ovoj trudnoći još nijedan dan nisam uživala.Fizički sam baš loše a psihičke imam trenutke [sm=smiley36.gif] uhvate me strahovi dal ću se posvećivati dovoljno T kad beba stigne,kako će prihvatit batu,kako ću opet bez spavanja,kako kako kako i onda budem u bedaku teškom.Valjda to posle sve dodje na svoje.

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:41:25)

Slažem se sa Ivanom, sve to ide svojim tokom i majka priroda je sve odradila, jednostavno znaš u toj situaciji šta da radiš ako se prepustiš sebi a ne slušaš pored nekog tipa da nije možda gladno, da nije bolesno itd jer nepotrebno nabija tenziju i odmah kako je majka nervozna nervozna je i beba. Znači beba ako plače, ili je gladna, ili se upiškila/ukakila, ako ništa od toga, onda traži maminu blizinu i tu nema ništa loše. Bebu oblačiš po sebi samo jedan sloj odeće plus. Eto cela ceremonija oko beba. Dok se uhodaš sa ovim, već upoznaš svoju bebu i sve ide samo od sebe.

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:47:17)

Hehehe, Bubi, Ivana, hvala vam obijema mnogo. Trudim se da ne slušam, meni je sad 24 godine i to je u mom okruženju ravno 14. IJAAAAOOO pa ti si trudna. Kakva ludost! Imate li od čega da živite, nisi se još zaposlila? A žene koje su već rađale - porođaj, pa to se ne da preživjeti, ko preživi onda potpuno rikne kod podizanja bebe, bebe ne jedu, ne spavaju, ne dišu... Kuliraš ali vremenom polako počne da te nagriza crv sumnje - čovječe šta da radimo mi :).
Svekijevci samo pitaju kad ćete da dođete i zašto ne dolazite a mi ne znamo gdje nam je glava od obaveza (u drugom su gradu), moj tata isto iako sam u 6.mjesecu planira da putujem u 8.mjesecu 3h i kaže kad vi dođete za Vaskrs, na 1.maj, za ovo za ono... Poslednji put sam plakala u povratku kao da je neko umro jer mi je rekao - pa kako ćeš ovog ljeta jer nećeš moći da se kupaš (ja sam sa primorja). Znam-nisam normalna. Nadam se da će nekada po rođenju da prođe inače... [sm=zmeden.gif]
Ivana, hvala na svemu, ali imaš ti svojih briga na pretek vjerovatno, a ne meni da izigravaš psihijatra [sm=smiley1.gif]...

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:49:21)

IZVORNA PORUKA: emicaa

Pn najiskrenije ja u ovoj trudnoći još nijedan dan nisam uživala.Fizički sam baš loše a psihičke imam trenutke [sm=smiley36.gif] uhvate me strahovi dal ću se posvećivati dovoljno T kad beba stigne,kako će prihvatit batu,kako ću opet bez spavanja,kako kako kako i onda budem u bedaku teškom.Valjda to posle sve dodje na svoje.

Ovo su bili moji strahovi u drugoj trudnoći [sm=smiley36.gif]

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:51:02)

Pgm nemoj da se ustručavaš, trudnica najbolje razume trudnicu [sm=smiley31.gif]

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 11:54:33)

Ja sam bila ozbiljna. Znam koliko znaci nekad uteha!
Bukvalna filozofija oko bebe ti je napisana. Ni ja necu moci ove godine na bazen i sta sad da radim?! Da se roknem?! E, necu. Sedecu u prijatnom stanu i uzivati sa bebom. Svuda se trudi da gledaj vedriju stranu.
A ti ako hoces, mozes i da odes da se okupas. Debela hladovina za bebu i ti u vodi. Za sat, dva bevi nece biti nista.
Mislim, ja bih isla, ali ja sam inace kreten [sm=smiley36.gif]

jocajaca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 12:05:52)

Ja sam imala 23 godine kad sam prvi put rodila, valjda su to te godine kad još uvijek nisi potpuno siguran u sebe I u svoje mogućnosti. A tasj pritisak od roditelja to mi je skroz poznato ko da oni nisu bili u toj situaciji ne znam valjda se sve zaboravi.
Ma nemoj slučajno da propustiš kupanjac ove goduine to NIKAKO, bebanu na more nek malo mama I tata brinu o njo a ti na plažu, kad već imaš sreće da si sa tih krajeva [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Ej stvarno nemaš razloga da se nerviraš I sekiraš ma baš te briga šta ko kaže okolo ti ćeš kad ti oko tebe budu rađali već biti ostvarena na svim poljima a one će biti stare I umorne da se brinu za bebu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] grozna sam (I ja sam sad stara I umorna).
Samo polako sve dođe na svoje. Mislim neću da te lažem ispočetka ti sigurno neće biti med I mlijeko ali sva ljubav koju osjetiš onog momenta kada je ugledaš će zamijeniti sve brige, bol I nervozu. Samo se ti ovdje javljaj I piši,piši o svemu što te muči to ti dođe ko psihoterapija -a besplatna [sm=jezicek.gif].
Ne znam odakle si ti ali kod mene je prekrasan dan ako je približno lijepo I kod tebe sad odmah patike na noge I idi da šetaš prvim parkom, gradom I idi malo u šoping I butike da vidiš kakvih sve krasnih stvari ima za bebane.
u stvari od svega je najbitnije da je beba dobra I zdrava a sve ostalo mamice nije ni bitno!!!!!!!!!

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 12:06:16)

Ne, ne, ne... Nije meni problem da ne idem da se kupam. Ni ove ni nijedne godine. Ja sam se psihički poprilično pripremila na to da će te neke stvari da se promijene i znam ko će mi biti prioritet, pored nje što stignem, da smo živi i zdravi. Nego mi je teško bilo što mi je on rekao 2330497352475x do sada - kad ćeš da dođeš, nećeš moći da dođeš, mi jadni stari i tako to... Svjestan je da će neke stvari da se promijene jer ja neću moći na vikend da skoknem kao ranije kad mi padne na pamet. Kao da ja to ne znam, on me baš čačka tamo gdje sam osjetljiva. To su sve gluposti, nego eto ispričah vam, ja sam posle tog rastanka plakala kao da je neko umro. Nikad ne bih tako u normalnom stanju.

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 12:40:54)

Svašta sa njima, i oni su malo sebicni. Draga, zašto ne bi mogla da skoknes svaki vikend? Spakujes bebu i odes i bas te briga. Nemoj da razmišljas da ce se stvari tako promeniti, na losije. Isto sve mozes da radis kao i do sada, samo ce ti trebati malo vise organizacije.
Ako ti se kupa, idi se kupaj. Ako ti se ide kod tvojih, spakuj se i idi. Veruj mi, nista to nije toliko strasno. Ja sam se porodila zimi pa sam opet lutala sa bebom :)
Kad je sin imao mesec ipo, mi otisli kod muzevljevih( zive u drugom gradu), uvece bebu ostavili njima i otisli malo u zivot [sm=smiley36.gif]
Sad treba da se porodim leti i nameravam posle par dana da krenemo u šetnje. Na more ne mozemo, finansijski, inače bi isli. Na bazen da idemo, nema nesto mnogo hlada.Mada, pošto ce tata i bata ici verovatno im se pridružimo koji put. :)

emicaa -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 12:47:03)

Mi planiramo na bazen,neću da Dori to uskraćujem,ne moram se ja kupat ali hoću da budem tu.Bazeni su takvi da ima baš baš dosta hladovine rako da i to nije problem.

pngpme -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 12:48:32)

Misliš da bih mogla 3h bebu da vukljam na more po vrućini i svemu...? Nisam baš sigurna, još se ne preporučuje da bude u autosjedištu duže od 2h čini mi se... Ne znam... Osim toga, moj tata dobija slom živaca kad dijete od 2 godine zaplače i samo pita šta mu je, smirite to dijete nekako... Tako da... I ja bih voljela brzo u šetnje uveče kad padne vrućina da izlazimo, dalje od toga ne znam... Do jedno 3 mjeseca, ne znam...

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 12:54:54)

PNG is iskustva cu ti reci da je oko svega sa bebom najteza rodbina!!
Znaci ne beba....nego roditelji, tvoji , njegovi, babe dede.... sta ti ja vec znam.
Ja imam tu srecu da su moji roditelji super po tom pitanju i Nikad nisam imala problem, nikakva pritiskanja i sl.
Vecina rodbine je mnogo sebicna ( nenamrno mozda) sto svasta nesto hoce, a treba samo da vas piuste.....
Da uzivate u tom malom bicu i novom zivotu. Da se naviknete jedni na druge. Taj MIR najvise znaci. Ma neprocenljivo!

A sto se tice trudnoca, meni je prva bila najlaksa, bila sam mladja, bez obaveza, letela sam..mogla sam sve.
Sad jedva da izlazim iz kuce [sm=smiley13.gif] jednostavno ne mogu. Nemam snage ni volje. Sve me boli kao da sam baba.
I nemoj da slusas price, nije to nista strasno, ni porodjaj, ni kad beba stigne...znam da ti je nepoznato pa ima vise straha nego bilo cega ali sve dodje na svoje. Samo bez nervoze... time nista necete resiti [sm=zz_wink.png]

BubaBubica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 13:00:56)

Dok je beba jako mala malo šta joj smeta sve dok je pored sike [sm=smiley36.gif] Čak ako moraš možeš da sedneš na zadnje sedište i da je držiš u ruci tako će biti mirna. Kao što kaže IvanaSK, samo malo više organizacije i jedino što će se promeniti je da ćeš na kraju dana biti malo umornija nego inače. ali ne znam, bar ja kad pogledam na kraju dana svoje spavajuće devojke osećam da je to nekako slatki umor [sm=9nebesa.gif] iako preko dana popizdim nekoliko puta zbog njihovih nestašluka [sm=jezicek.gif] ali sve je to isto, kad nemaš decu izbace te iz takta drugi ljudi, ovako te bar neko svoj najbliži iznervira pa to ne bude tako strašno [sm=jezicek.gif] Videćeš da ćeš promeniti i sam pogled na druge, jednostavno neće biti toliko bitni kao što ti sad izgledaju jer imaćeš nekog ko zavisi od tebe [sm=9nebesa.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 13:04:27)

PNG mi smo vodili bebu sa 2,5 mes na more, reci cu ti da nam je to bilo najlakse letovanje od kad imamo decu [sm=smiley36.gif]
Mm vozio, ja nazad s bebom, dojila je, nema mucenja oko spremanja hrane. Ona spava ili se igramo. Tamo nismo izlazili po najjacem suncu ili smo bili u nekom restoranu, kaficu.

Imas i temu S malom bebom na more, bas smo dosta pisale.

IvanaSK RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (25.3.2016 13:29:34)

Necete non stop biti u autosedistu. To sto ce ponekad biti 3h nece joj biti nista. I muzevljevi su na 2,5h od nas i isli smo. Stanete i napravite malu pauzu i to je to.
Mozda ce tvoj otac drugačije reagovati na svoje unuče. Sve i da ne bude tako, sklanjas se od njega sa bebom :)
Rekoh ti, gledaj stvari sa vedrije strane, nikako sa negativne :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>